Listasimme parhaat tärpit New Yorkin muotiviikkojen online-fiilistelyyn.

Listasimme parhaat tärpit New Yorkin muotiviikkojen online-fiilistelyyn. Jaa kommenttiboksissa myös oma keinosi olla mukana NYFW-hengessä!


 


1. Live streamit


 


Muotiviikon suorat lähetykset on nähtävissä Youtubesta ja Mercedes-Benz Fashion Weekin live-saitilta. Täyden aikataulun näytöksistä näet Mercedes-Benz Fashion Weekin viralliselta nettisivustolta.


 


2. Behind the scenes -videot


 


Mikäli olet kiinnostunut backstage-haastiksista ja behind the secenes –materiaalista, suuntaa YouTubeen FashionTVn kanavalle. Sieltä näet huippumallien haastiksia ja takahuoneiden tunnelmaa. The Fashion Channel tarjoaa myös suunnittelijoiden haastatteluja ja näytöskuvaa. 


 


3. Twitter 


 


The New York Postin viihdetoimittaja Gregory E. Miller loi kattavan listan twiittaavista suunnittelijoista. Myös seuraamalla hashtagejä #nyfw and #mbfw saat ensimmäisenä tiedon siitä, mistä nyt kuhistaan.


 


4. Instagram


 


Instagram on täydellinen paikka muotiviikkojen kaltaisten visuaalisten tapahtumien seuraamiselle. Suunnittelijat ovatkin kehittäneet luovia tapoja hyödyntää sitä tiedon jakamisessa. Muotisuunnittelija Rebecca Minkoff on jopa käyttänyt Instagramia näytöksensä sisällön suunnittelussa postaamalla kaksi erilaista tyyliä, joista seuraajat ovat saaneet äänestää suosikkinsa catwalkilla nähtäväksi.


 


Tsekkaa ainakin nämä Instatilit:


 


Instaavat mallit:


 


@caradelevingne
@karliekloss
@kendalljenner


 


Bloggaajat ja muut kiinnostavat tyypit:


 @manrepeller
@troprouge
@graceatwood
@refinery29
@theagg


 


Street style ja bileet:


 


@thesartorialist
@bfa_nyc
@mbfashionweek


 


 


  


 


 


Cara Delevinge on loistava opas muotiviikoille


 


 


 


Lähde: Mashable


 


 


 


Kuva: Alloverpress

Minihame on jälleen pinnalla, ja esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat