Uuden No-sinkkunsa äskettäin julkaissut jenkkilaulaja Meghan Trainor, 22, rakastaa upeiden kurviensa korostamista istuvilla vaatteilla. Kopioi parhaat tyylit!

1. Rusettipusero 29,99 e, H&M 2. Kolmen sormuksen pakkaus 8,45 e, Asos 3. Matalakorkoiset kengät 91,55 e, Asos 4. Tekonahkahame 29k,95 e, Zara 5. Sormus 7,04 e, Asos

KOKOMUSTA. Suunnittelijat Ann Demeulemeesterista Burberryn Christopher Baileyhin luottivat kevätnäytöksissään kokomustan pettämättömään yhdistelmään. Usein mustaan pukeutuva Meghan on tuonut muuten tummaan asuunsa puhtautta valkoisella kauluksella. Jos et pidä kokomustasta lookista, korvaa yläosa valkoisella puserolla kontrastin luomiseksi.

1. Poolopusero 39,99 e, Esprit 2. Minihame 29,95 e, Zara 3. Korkokengät 44 e, Topshop

KIRKKAAT VÄRIT. Kirkkaanpunainen oli pääosassa muun muassa Fendin näytöksessä Milanon muotiviikoilla. Tässä asussa Meghan on kesyttänyt punaisen mustalla poolopaidalla. Valitse mini- tai midiversio ja jätä sukkahousut kotiin.

1. Kaulakoru 44,99 e, Snö of Sweden 2. T-paita 45 e, Cos 3. Kynähame 29,95 e, Bik Bok 4. Koroketennarit 79,99 e, Mango

RAIDALLISET. Raidat kuuluvat kevään tärkeimpiin trendeihin ja ne saavatkin nyt olla kaikenkokoisia- ja värisiä. Hame saa ansaitsemansa huomion, jos puet sen kanssa mustan paidan. Kynähameen naisellisuus tasapainottuu, kun yhdistät korkeat sen simppeleihin platform-kenkiin.

1. Aurinkolasit 10 e, Monki 2. Pilottitakki 39,95 e, Gina Triot 3. Herrainkengät 29,99 e, H&M 4. Pillifarkut 29,95 e, Gina Tricot

PILOTTI. Tänä keväänä pilottitakki saa olla värikäs, kirjailtu ja kaikkea siltä väliltä. Valitse Meghanin tapaan turkoosi takki, ja anna sen loistaa kilpaa kevätauringon kanssa. Muista myös aurinkolasit!

1. Printtimekko 117 e, Topshop 2. Kahden kiven sormus 670 e, Efva Attling 3. Sormus 29,95 e, Pilgrim 4. Korkkarit 49,99 e, Mango

SIKINSOKIN. Luova kaaos oli selkeästi inspirointut Guccin luovaa johtajaa Alessandro Micheleä. Vastavärejä ja erilaisia materiaaleja oli yhdistetty toisiinsa ennakkoluulottomasti, mutta kokonaisuus oli silti toimiva. Kokeile siis yhdistää vaikkapa printtimekko neonvärisiin kenkiin ja viimeistele lookisi näyttävillä sormuksilla. 

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report