Ballerinat ovat tuttu ja turvallinen kesäkenkävalinta, mutta malli ei ole ollut enää pariin sesonkiin se trendikkäin vaihtoehto. Sandaalit, slip onit, lenkkarit ja loaferit ovat syrjäyttäneet perinteiset ballerinat jo muutamana kesänä. Tämän kevään muotiviikoilla ballerinoja kuitenkin nähtiin taas, tosin reippaasti tuunattuina.

Miu Miun tämän kesän malliston Buckle Ballerina Flats -malli ihastutti muotiväkeä ja tyylikkäitä instaajia. Mallin pohjana on tavallinen ballerina, jonka ympärille on kiedottu nahkaiset solkiremmit ja johon on lisätty nilkan ympäri kiedotut nauhat.

Miu Miun tossut maksavat monta sataa euroa, mutta omat buckle ballerinat voi onneksi tuunata vanhoista kengistä itsekin. Tarvitset kenkien lisäksi kahdenlaista leveää kangasnauhaa (fanitamme täysillä mustavalkoista gingham-kuosia), sakset, materiaaleille sopivaa vahvaa liimaa ja halutessasi rock-henkiset remmit esimerkiksi vanhoista vöistä tai laukuista. Miu Miun kengissä nähtiin remmien tilalla myös kuminauhoja.

1. Mittaa nauhasta sopivan pituiset pätkät ja leikkaa niitä kumpaankin kenkään kaksi kappaletta.
Nauhan pitäisi riittää ristiin jalkapöydän päälle, pari kertaa nilkan ympäri ja vielä solmulle asti. Nauhaa saa lopuksi leikattua lyhyemmäksikin, joten varaa nauhaa mieluummin liikaa kuin liian vähän.

2. Merkitse nauhalle oikea kohta.
Sovita kenkää jalkaan, sommittele nauhalle hyvä kohta ja merkitse se huolellisesti.

3. Liimaa nauhat kengän sisäpuolelle.
Muista, että liima täytyy levittää nauhan oikealle puolelle! Anna kuivua kunnolla.

4. Viimeistele kuminauhoilla tai remmeillä.
Ballerinat ovat jo näin ihanat, mutta niihin voi vielä lisätä jalkapöydän yli kulkevan kuminauhan tai remmit. Kuminauhan voi liimata kangasnauhojen tapaan, ja remmit voi liimata kiinni pohjaan.

Lue myös:

Unohda Stanit ja Superstarit – tämä on seuraava suosikkitennarimalli

Pakko saada: trendikkäät palafarkut

Samuji kannustaa kierrättämään – haastaa asiakkaansa palauttamaan käytetyt vaatteet

Kuvat MVPhotos, pääkuva Instagram @whatastreet

Alkuperäinen juttu: Glamour UK

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report