Cosmopolitanin muoti- ja kauneustoimittaja Emmi-Liia Sjöholm avaa Fashion files -blogissaan salaiset tyyli- ja kauneuskansionsa Cosmon lukijoille. Hänen blogissaan kuulet kuumimmista löydöistä ensimmäisenä.

Kerro muutamalla sanalla itsestäsi. Kuka olet, mistä tulet?
Lapsesta asti olen kulkenut toimittajaäitini mukana vaatekaupoissa ja hypistellyt hänen meikkipussinsa Chaneleita. Ei siis ihme, että muodista, kauneudesta ja kirjoittamisesta tuli tärkeä osa elämääni. Olen aiemmin työskennellyt Helsingin Sanomissa sekä Kauneudessa ja Terveydessä ja kirjoittanut muun muassa Me Naisiin ja Trendiin. Vapaa-ajalla valokuvaan, löhöilen, teen ruokaa, laulan, matkustan ja nauran. Olen sarjojen suurkuluttaja ja päiväni menee mönkään, jos unohdan iPhonen kuulokkeet kotiin.

Miten pääsit Cosmoon töihin?
Kun kuulin, että Cosmon kauneus- ja muotitoimittajan paikka oli auki, hain sitä heti.

Millaisista asioista bloggaat? Mistä aiot blogata Cosmon sivuilla?
Cosmon sivuilla aion kirjoittaa pääasiassa muodista ja kauneudesta ja näyttää lukijoille, millaista työni on. Lisäksi lukijat saavat kurkistaa arkeeni, joka sisältää paljon vaatteita, meikkejä, rakkautta,  kukkia, valokuvaamista, uutta kotiani, sisustamista, reseptien bongaamista sekä kokkaamista.

Keiden blogeja seuraat?
Kun haluan inspiroitua, luen blogeja 5 inch and up, Hanneli Mustaparta, The Sartorialist ja Issues. Etsin kiinnostavia tyylejä, joita toteutan sitten edullisemmilla löydöillä.

Kuvaile tyyliäsi? Keiden tyyliä ihailet? Mikä on suosikkivaatteesi?
Pidän mukavista vaatteista, joissa on jokin juju. Minut näkee usein farkuissa ja nahkatakissa, mutta kesällä yritän maustaa tyyliäni mekoilla ja hameilla. Olen kaikki tai ei mitään -tyyppi: korkoa pitää olla kunnolla tai sitten ei ollenkaan. Rakastun helposti vaatteisiin, minkä vuoksi saatan käyttää monta viikkoa samaa paitaa tai housuja. Välillä toivon, että jaksaisin vaihtaa tyyliäni päivittäin. Viikoittain minulla näkee ainakin H&M:n keväällä ostamani nahkatakin, Minni f. Ronyan harmaan collegen, Michael Korsin punakultaisen kellon sekä kirpparilta löytämäni ruskean nahkalaukun.

Mikä on parasta nykyisessä työssäsi?
Toimittajan työssä tapaan mielenkiintoisia ihmisiä, joiden tarinat inspiroivat minua. Se, että pääsen työssäni myös hypistelemään ja kokeilemaan kauden uutuuksia, on tietysti joka naisen unelma. Työkaverit ovat minulle tärkeitä. Yhdessä on aina parempi kuin yksin!

Mistä haaveilet?
Olen oppinut, että unelmat voivat olla täysin päättömiä. Viime syksynä tekemässäni aarrekartassa lukee: ”Kirjoitan menestyvän kirjan ja elokuvakäsikirjoituksen.” Katsotaan, mitä elämä tuo tullessaan.

Fashion Files -blogi.

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report