Juuri päättyneillä Pariisin muotiviikoilla nähtiin upeita tyylejä myös näytöslavojen ulkopuolella. Tässä ihanimmat laukkubongaukset!

Kuva: Imaxtree

 

 

Puuttuuko kaapistasi vielä täydellinen toppatakki? Kokosimme yhteen nettikauppojen ihanimmat vaihtoehdot.

Kun suunnittelijat Stella McCartneysta Alexander McQueeniin marssittivat vuosi sitten näytöslavoilleen joukon malleja muhkeissa, tikatuissa toppatakeissa, emme olisi voineet olla tyytyväisempiä. Kerrankin trendi, joka oikeasti toimii myös Suomen säässä! Jättitoppistrendissä on vain yksi sääntö: mitä isompi, sen parempi. Kopioi catwalkien tyyli ja yhdistä takkisi korkoihin, vekkihameeseen tai vaikkapa suoralahkeisiin housuihin.

Urban Outfitters, 131 e

Zara, 19,95 e

Moncler, 864 , Net-A-Porter

H&M, 99 e

 

Canada Goose, 543 e

Fila, 100 e, Asos

Zara, 59,95 e

H&M, 49,99 e

Mango, 49,99 e

Zara, 69,95 e

Stella McCartney

Stella McCartney

Balenciaga

Balenciaga

Acne

Stella McCartney

Kuvat: Valmistajat, Imaxtree

Katumuotitähdet ovat rakastuneet kiiltonahkaisiin trenssitakkeihin – ja niin myös me! Näin yhdistät hittitakin arkityyliisi.

 

Tyyli-ikoni Alexa Chung pukee kiiltonahkatakin farkkujen ja printtipaidan kaveriksi. Rock, rock!

Vastakohdat täydentävät toisiaan. Yhdistä synkkä palkkamurhaajatakki hilpeään kirjastotätityyliin.

Huppari + kiiltonahka = Yes, please! Yhdistä kaksi kuumaa trendiä ja nappaa tyylipisteet kotiin.

Balenciaga (vas.) ja suomalainen Juslin-Maunula ovat luoneet omat versionsa kiiltonahkatakista.

Kuvat: IMaxTree, valmistajat

Älä siivoa näitä trendejä pois vaatekaapistasi – ainakaan vielä! PS. Jos et vielä ottanut näitä trendejä haltuun, bongaa ne alennusmyynneistä!

1. Röyhelöt

Röyhelöt toimivat pieninä yksityiskohtina hihoissa tai runsaina röykkiöinä helmassa ja miehustassa. Enempi parempi, sanovat muotisuunnittelijat! Röyhelöitä nähtiin runsain mitoin muun muassa Alberta Ferrettin, Isabel Marantin, Giambattista Vallin ja Guccin kevätnäytöksissä.

2. Hupparit

Hupparien voittokulku ei tunnu laantuvan. Viime kaudella Vetements toi hupparit muotimielisten suosioon ja nyt myös muut suunnittelijat ovat innostuneet niistä. Anna farkuille vapaapäivä ja kokeile yhdistää huppari esimerkiksi tyllihameen pariksi!

3. Metallivärit

Uusi vuosi ja uudet kujeet, mutta metallivärit eivät suinkaan ole menneen talven lumia. Suunnittelijat kuten Mugler, Kenzo ja Saint Laurent ovat hurahtaneet metalliväreihin. Jos et ole vielä kokeillut, niin nyt tai ei koskaan!

4. Statement-hihat

Huomio hihoihin! Muotibloggaajien ja fashionistojen rakastama trendi saa jatkoaikaa myös keväälle. Näyttävät statement-hihat toimivat, kun muun asun jättää rauhalliseksi.

5. Printtipaidat

T-paita on mukava perusvaate, josta saa mielenkiintoisia asuyhdistelmiä helposti. Kokeile yhdistää printtipaita printtihameeseen Guccin tapaan. 

Kuvat: IMaxTree, valmistajat

Ranskalainen Vetements-merkki teki hupparista taas coolin.

Keskiajan munkkien mieleen tuskinpa juolahti, että heidän kaapujensa huput olisivat satoja vuosia myöhemmin keskeinen osa rap-skeneä. Hupullinen collegepaita liitetään nykypäivänä juuri räppäreihin, jengeihin sekä skeittarikulttuuriin.

Hupparin juuret ulottuvat vuoteen 1919, kun yhdysvaltalainen urheilumerkki Champion suunnitteli yläosan urheilijoita ja työläisiä varten, jotta he pysyisivät lämpimänä ulkona. 1990-luvulla huppari vaikutti vahvasti hip hop- ja rap-piireissä, mutta ysärisuunnittelijat Tommy Hilfiger ja Calvin Klein onnistuivat normalisoimaan vaatekappaleen ja tekemään siitä trendikkään. Muun muassa Facebookin luoja Mark Zuckerberg vannoo hupparin nimeen ja aiheutti vuonna 2012 kohua osallistumalla tärkeään kokoukseen sellainen yllään.

Etenkin Hollywoodin nuoret julkkikset ovat huppareiden vakiokäyttäjiä. Esimerkiksi Kardashianin siskokset ovat tuoneet ylisuuret Kanye Westin kiertuehupparit niin arki- kuin juhlapukeutumiseenkin. Jättihuppari yhdistettynä puoleen reiteen yltäviin saappaisiin oli myös look, joka nähtiin supersuositun Vetementsin FW16-näytöksessä. 

Huppari ja urheilu kulkevat käsi kädessä. 64,95 e, Puma. 

Jättisuuri versio käy mekosta. 30 e, Monki. 

Pinkki huppari on ihanan tyttömäinen. 49,95 e, Junkyard XX-XY.

Huppari kuuluu räppäri Missy Elliotin univormuun. 

Kuvat: MVPhotos, Valmistajat