Viime yönä järjestetyissä iHeartRadio Music Awardseissa lukuisat suosikkitähtemme astelivat upeina punaista mattoa pitkin. Yllättäen, suuri osa naisita oli valinnut ylleen housut. Tässä parhaat tyylit!

Zendaya, Kat Graham, Iggy Azalea

KAKSIOSAISET. Crop-toppi yhdistettynä joko tiukkohin tai väljempiin housuihin oli yksi suosituimmista tyyleistä. Zendaya valitsi matchaavan puvun kun taas räppäri Iggy Azalea korosti vyötäröään korkeille nousevissa, löysissä housuissa. Laulaja Kat Graham sen sijaan yhdisti yläosassaan kaksi kevään suurinta trendiä: röyhelöt ja paljaat olkapäät.

Meagan Good, Jhene Aiko, Cheryl Burke

V-AUKOT. Syvään uurretut kaula-aukot olivat näiden tähtien suosiossa. Meagan Good ja Cheryl Burke kesyttivät v-aukkonsa muuten hillityllä väriskaalalla. Laulaja Jhene Aiko sen sijaan hurmasi värikkäällä printtihaalarillaan. Artistit näyttivät, että avoimen kaula-aukon kanssa sopivat parhaiten suorat ja leveät lahkeet.

Taylor Swift, Demi Lovato, Selena Gomez

HUOMIO VYÖTÄRÖLLÄ. Näitä kolmea megatähteä yhdisti se, että heidän asujensa huomiopiste oli vyötäröllä. Taylor Swift oli asettanut vyön vyötäisilleen, kun taas Demi Lovaton jakkupuvun napit sekä mustan ja valkoisen kontrasti kiinnittivät huomion laulajan tiimalasivartalon kapeimpaan kohtaan. Selena Gomez sen sijaan loisti valokeilassa kirkkaan oranssin haalarinsa ansiosta. Sen jännittävä leikkaus toi asuun vielä enemmän eloa.

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat