Nämä brändit kannattaa painaa mieleen, sillä merkkien aurinkolasit keikkuvat nyt julkkistenkin nenillä.

KREWE du optic

New Orleansista kotoisin oleva Stirling Barrett perusti huipputyylikkäitä aurinkolaseja valmistavan merkkinsä vuonna 2013. Nyt laseja on nähty jo esimerkiksi Gigi Hadidilla ja Alessandra Ambrosiolla

www.kreweduoptic.com

Krewen St. Louis -lasit,  noin 210 e

WESTWARD \\ LEANING

San Fransiscosta lähtöisin olevan merkin nettisivut näyttävät aivan aurinkolasien karkkikaupalta. Peilipinnat, herkulliset mallit ja neon- ja pastellivärit ovat hurmanneet muotiväen.

www.westwardleaning.com

Dyad 6 -malli noin 265 e.

Gentle Monster

Gentle Monsterin aurinkolasimallien joukosta löytyy rohkeimmallekin pukeutujalle omat lasinsa. Erikoisten mallien lisäksi merkillä on myös hillitympiä aurinkolaseja, joissa on kuitenkin jokin hauska juju.

en.gentlemonster.com

Thinker 02 -malli, noin 260 e. 

Cast Eyewear

Castit ovat itsevarman tyypin lasit – kuuluisia käyttäjiä ovat muun muassa Rihanna ja Cara Delevingne.

www.casteyewear.com

You And I Are in Love -malli, noin 198 e.

Rihanna x Dior

Rihanna on suunnitellut oman urinkolasimallistonsa yhteistyössä Diorin kanssa. Kesäkuun alussa Diorin liikkeisiin saapuvan Rihanna-malliston lasit ovat futuristisia ja värikkäitä – ja tavallisen tallaajan ulottumattomissa. Hintojen kerrotaan alkavan noin 750 eurosta. Onneksi laseja saa kuolata vähintään Rihannan Instagram-tilillä!

 

When you reppin da PHUCK out yo own shit!!!

Kuva, jonka badgalriri (@badgalriri) julkaisi

Sunday Somewhere

Sunday Somewhere on tunnettu erityisesti pastellisista pyöreistä aurinkolaseistaan. Laseja on voinut bongata esimerkiksi tämän vuoden Coachella-festareilta ja monesti Beyoncén yltä.

www.sundaysomewhere.com

Valentine-mallii, noin 260 e.

Beyoncé Sunday Somewheren Charlie-mallisissa aurinkolaseissaan.

Kuvat: MVPhotos, Valmistajat
Alkuperäinen juttu: Harper's Bazaar

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report