Guccin cruise-malliston kampanjakuvia ei saa enää esittää Iso-Britanniassa, sillä mainoksien mallit ovat Advertising Standards Authorityn mukaan liian laihoja. Kampanjassa poseeraavat mallit Madison Stubbington ja Avery Blanchard istuvat sohvalla ja nojaavat seinää vasten (katso kuva tästä). Valitus oli varsinkin Blanchardin kuvaa kohtaan, sillä asento korosti hänen kapeata vyötäröään.

Madison Stubbington/Gucci

Mallit ovat kuitenkin Guccin mielestä solakoita ja kiinteässä kunnossa, eivätkä epäterveellisen laihoja. Lisäksi luksusmerkki väitti, että sanomalehti The Times, jossa mainos oli esitetty, on suunnattu vanhemmalle yleisölle, joten lukijoiden oletetaan katsovan kuvia kriittisellä silmällä.

Guccin vetoomukset eivät kuitenkaan menneet läpi, vaan kampanjakuvan levittäminen Iso-Britanniassa on nyt kielletty. Tosin brändin menetys ei ole suuri, koska cruise-mallistojen aika on jo muutenkin tältä vuodelta ohitse.

Kiki Willems Dieselin SS16 näytöksessä

Viime aikoina on otettu enemmän kantaa mallien laihuuteen. Advertising Standards Authority kielsi viime vuonna sekä Saint Laurentin että Miu Miun mainoskuvien levityksen. Saint Laurentin kampanjassa poseerannut Kiki Willemsin asento veti liikaa huomiota mallin laihuuteen, kun taas Miu Miun malli Mia Gothin kritisoitiin antavan yliseksuaalinen kuva liian nuoresta mallista (vaikka Goth oli itse asiassa jo 22-vuotias).

Mia Goth

Sen lisäksi Ranska loi joulukuussa uuden lain, jonka mukaan malleilla pitää olla lääkärintodistus, jossa määritetään heidän terveydentilansa. Päätöksessään lääkärit eivät ota huomioon vain painoindeksiä, vaan myös iän ja vartalonmuodon. Samantapainen laki on luotu myös Italiassa, Israelissa ja Espanjassa. Tällä hetkellä Ranskassa ajetaan eteenpäin lakia, jonka mukaan muokattuihin kuviin pitäisi merkitä, että niitä on editoitu.

 

Guccin kuva Guccin omaisuutta.

Vierailija

Guccin mallit liian laihoja - nämä kuvat kiellettiin

Henkari mallien tai näiden huippumallien jotka työskentelvät kalliiden brändien edustajina, ei kuulu näyttää seksikkäitä. Heidän työhön kuuluu edustaa vaatetta, eikä mitään vartalon muotoja koska silloin ihmisten huomio keskittyisi siihen vartaloon vaatteen sijaan. Todellisuudessa kyllä harva nainen haluaa näyttää huippumallilta toisin sanoen olla 180cm ja laiha. Olen itse 181cm hoikka nainen enkä koe todellakaan että yhteiskunta pitäisi minua kauniina tai ihailtavana, olenhan ''liian pitkä''...
Lue kommentti
Laurinollin UHRIT

Guccin mallit liian laihoja - nämä kuvat kiellettiin

Ei läskiä ja tila saavutettu polttamalla siinä sivussa lihakset kanssa. Kuolemansairaallehan sellainen näyttää, mutku naiset eivät tajua että koko tätä teollisuuden haaraa ajaa naisviha. Homoja kiinnostaa tosi vähän se mille naisesta pitäisi tuntua tai mille sen pitäisi näyttää . . mutta näiden tuotoksia naiset kantavat päällään koska ovat niin avomielisiä, rohkeita ja suvaitsevaisia. Ja jos asiasta uskallat sanoa, olet naisten ja homojen vihaaja, etkä tiedä mistään mitään. Ja jos annat naisten...
Lue kommentti

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report