Tänä päivänä kaikki valokuvat käsitellään, eikä koskemattomia kuvia näe oikeastaan missään. Värit, valot, varjot ja rajaukset on saatava kuntoon, eikä kuvaominaisuuksien käsittelemisessä olekaan mitään ihmeellistä tai väärää. Mutta siinä vaiheessa, kun Photoshopilla aletaan sörkkiä mainoksessa esiintyvää mallia uuteen uskoon, mennään kuvankäsittelyn väärälle puolelle.

Kuvankäsittelijä, joka on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Victoria's Secretille, paljasti anonyymisti Photoshop-faktat ja kuvankäsittelytavat, joita on itse käyttänyt työssään. Nykyään hän suostuu työskentelemään vain omilla ehdoillaan, joissa rajataan tietyt kuvanmuokkauskeinot kokonaan pois, koska hän tietää, että se mitä kuville usein tehdään, on yksinkertaisesti väärin.

Näiden faktojen jälkeen mikään mainoskuvissa ei enää yllätä.

1. Kuvamanipulaatio alkaa jo kuvauksissa.
Mallit käyttävät usein bikinien alla rintaliivejä, jotta rinnat saadaan mahdollisimman suuriksi ja terhakoiksi. Kuvankäsittelijän tehtävä on poistaa bikinien alta näkyvät rintaliivit kuvasta jälkeenpäin. Näin tehdään myös bandeau-mallisten bikinien kanssa, joten enää ei tarvitse ihmetellä, mikseivät omat rinnat kohoa olkaimettomissa bikineissä koskaan kuvien kaltaiselle tasolle. Usein uimapukuihin kiinnitetään myös toppauksia, joita niissä ei oikeasti ole.

2. Rinnat suurennetaan kuvankäsittelyssä.
Rinnoista toivotaan aina pyöreämpiä, symmetrisiä, korkealle ja yhteen työnnettyjä ja tietysti suuremman näköisiä. Monella mallilla kun on luonnostaan A-kupin rinnat.

3. Nännit piilotetaan.
Bikinien tai rintaliivien läpi puskevat nännit ovat yleensä poistolistalla.

4. Malleja ei muokata hoikemmiksi.
Kuulostaa ehkä yllättävältä, mutta kovinkaan usein malleja ei haluta saada näyttämään laihemmilta. Sen sijaan liian luisen näköiset kohdat pehmennetään ja malleille lisätään perinteisen naisellisia kurveja esimerkiksi pakaroihin.

5. Karvat poistetaan kokonaan.
Oletko huomannut, etteivät omat kainalot näytä koskaan yhtä sängettömiltä, sileiltä ja ruskettuneilta kuin mainoskuvissa? Vika ei luultavastikaan ole omissa karvoissa vaan siinä, ettei sinun kainaloitasi photaroida. Joskus mallit saapuvat kuvauksiin aivan tarkoituksella jopa ajamattomin karvoin, koska tietävät, että vaikka poistaisivat karvat kuinka hyvin, ne käsitellään jälkikäteen kuitenkin.

6. Mallien ruumiinosia vaihdellaan keskenään.
Nyt homma menee jo rajuksi: Myös kokonaisia ruumiinosia saatetaan korvata toisen mallin vastaavalla palasella. Usein esimerkiksi käsivarren vaihtaminen toiseen johtuu kuitenkin ennemmin oudosta asennosta kuin siitä, että kädestä halutaan muuten vain paremman näköinen.

7. Kaikki kuvankäsittely tehdään ihmisten ostokäyttäytymisen perusteella.
Viimeinen kohta ei ole kivaa kuultavaa, sillä kuvankäsittelijä kertoo, että kaikki kuvanmuokkausstandardit elävät sen takia, että ne tuottavat parhaat myyntiluvut. Hänen mukaansa yritykset kyllä kokeilevat uusia markkinointitapoja ja erilaisia malleja, mutta heti, jos myynnit tippuvat, niistä luovutaan. Periaatteessa jokainen tukee ostovalinnoillaan siis sellaista kuvastoa, jonka edustamia tuotteita kiikuttaa kaupasta kotiin.

Lue myös:

Victoria's Secretin alusvaatteiden myynti hiipuu – superseksikkyys ei enää kiinnosta

Huonoja uutisia Victoria's Secret -faneille: vaatteiden, kenkien ja asusteiden myynti lopetetaan

6 erikoista faktaa Victoria's Secret -näytöksestä

Kuvat MVPhotos

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com, Refinery29

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 e



Kuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report