Tanskalainen Anine Bing, 32, on hurmannut niin Hollywood-tähdet kuin fashionistatkin. Los Angelesissa uraa luovan muotisuunnittelijan menestyksen salaisuus on yksinkertainen: tee vaate, jollaisen olet aina halunnut ostaa. Cosmo tapasi Aninen Losissa.

Miten onnistuit tekemään vaatemerkistäsi niin suositun niin nopeasti?
En oikeastaan itsekään tajua, mitä tapahtui. Kun perustin Anine Bingin yhdessä miehenin kanssa, halusin vain suunnitella täydelliset farkut. Tavoitteenamme oli tehdä merkistä vahva netissä, joten avasimme ensimmäisenä nettikaupan. Lanseeraamista auttoi, että minulla oli jo blogi ja laaja yleisö sen ansiosta. Instagram on ollut tärkeä alusta saakka, sillä olin ensimmäisiä, joka otti haltuun uuden kanavan. Sekin auttoi, että farkkuni näkyivät tähtien päällä.
 
Miten uskalsit perustaa oman bisneksen?
Minulla oli vatsanpohjassani tunne, että tämä toimii. Ajattelin, että jos teen vaatteita, joista pidän,  myös muut pitävät niistä. Teimme alussa kaiken itse. Suunnittelimme, valvoimme tuotrantoa, myimme ja promosimme. En ajatellut, että ottaisimme suurta riskiä.
 
Miten neuvoisit heitä, jotka vielä miettivät, mitä haluaisivat elämässään tehdä?
Muista, että kaikki järjestyy. Elämä vain paranee kolmenkympin jälkeen. En ollut hyvä koulussa, mutta valitsin asiat, joista pidin ja toteutin ne. Tein pitkään töitä mallina, koska en tiennyt, mitä haluaisin tehdä. Parasta on ottaa aikaa ja etsiä rauhassa se oma juttu. Vanhempien tai muiden toiveista ei kannata välittää.
 
Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Olen joko myymälässämme West Hollywoodissa tai showroomillamme Downtownissa. Suunnittelen, teen kampanjasuunnitelmia ja kehittelen uusia juttuja. Yhden päivän viikossa olen kotona poikani Benjaminin kanssa. Yritän joka päviä kuvata blogiani varten ja Instagramiani päivitän 6-8 kertaa päivässä.
 
Miksi päätiti jäädä Los Angelesiin?
 
Muutin Losiin kymmenen vuotta sitten tekemään mallin töitä. Rakastuin heti kaupungin energiaan. Siellä arvostetaan luovuutta ja erilaisuutta. Voit tehdä monia asioita ilman, että kukaan ihmettelee. Laulan edelleen bändissäni Kill Your Darlings.
 
Mitkä ovat suosikkipaikkasi Losissa?
Pressed Juicery on ihana mehubaari, josta haen tuorepuristetun mehun joka päivä. Sockerbit on ruotsalaisten perustama irtokarkkikauppa, johon olen addiktoitunut. The Urth Café Melrosella on suosikkini kahdentoista L.A.-vuoden jälkeenkin. En myöskään väsy Fairfaxin kirpputoriin. Vapaapäivinä käyn vaeltamassa Ranyon Canyonilla.
 
Katso myös:
Lisa Larsonin vinkki nuorille yrittäjille
Krista Siegfriedsin 5 vinkkiä unelmien saavuttamiseen
Cosmo selvitti: Näin luot uran Milanossa
 
Koko haastattelu julkaistu alunperin maaliskuun 2015 Cosmossa.

Teksti: Miina Lange Kuva: Marika Rosengård

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat