H&M paljasti pari päivää sitten seuraavan yhteistyökumppaninsa, joka luo vaateketjulle oman mallistonsa. Tämän vuoden yhteistyösuunnittelija on pariisilainen muotitalo Kenzo.

Marraskuinen malliston julkaisu on vakiintunut jo vuosittaiseksi kansainväliseksi muotitapahtumaksi, jota odotetaan etukäteen jopa puoli vuotta, joten emme malta olla spekuloimatta tulevaa mallistoa. Veikkaamme, että mallistossa nähdään ainakin:

1. Kasapäin printtejä

Kenzo on ennen kaikkea tunnettu kuoseistaan ja printeistään. Erilaisia kuvioita, kuoseja ja värejä yhdistellään ennakkoluulottomasti keskenään, eikä ainakaan Kenzon aiemmissa mallistoissa olla nähty montaa mustavalkoista kokonaisuutta. Kenzo x H&M -mallisto tulee takuuvarmasti olemaan skandinaavisen tyylin vastakohta, mutta erittäin tervetullut sellainen.  

2. Villejä saappaita

Saa nähdä, suunnitteleeko Kenzo Suomen talvi-ilmastoon sopivia kenkiä, vai nähdäänkö mallistossa avonaisempia malleja. Joka tapauksessa kengät tulevat jatkamaan Kenzon omalaatuista tyyliä ja olemaan asun katseenkiinnittäjät.

3. Vyölaukkuja ja värikkäitä veskoja

Kenzon vaatteiden lisäksi myös käsilaukut ovat kirjavia ja värikkäitä. Tulevan syksy-talvimalliston laukkujen joukossa näkyi myös jälleen trendikkäitä vyölaukkuja. Voisi hyvin kuvitella (ja toivoa), että vyölaukku jos toinenkin livahtaisi myös H&M-mallistoon.

4. Mekkoja

Vaikka Kenzon naisten asukokonaisuudet voivat olla myös hyvin maskuliinisia, merkiltä on aina ilmestynyt myös tyttömäisiä mekkoja. Näitä haluamme nähdä mallistossa, vaikka se keskellä loskaista marraskuuta julkaistaankin!

5. Statement-korviksia

Kenzo ei säästele koruissa. Sekä kaula- että korvakorut ovat isoja ja näyttäviä. Luulemme, että yhteistyömallistossakin tulee olemaan valtavia korviksia joko tämän kesän överiin timanttityyliin tai syksy-talvimalliston kierrekorvisten henkeen.

6. Minikokoisia olkalaukkuja

Minilaukut ovat vallanneet näytöslavat viime vuosina, ja niitä näkyi myös Kenzon tulevan syksy-talvimalliston näytöksessä. Tupsullinen supersuloinen pikkulaukku myös yhteistyömallistoon, kiitos!

7. Kenzo-logoja

Kaikkein kovimmin kuitenkin toivomme, että mallistoon saapuisi edellisen Balmain-kokoelman tyyliin yksinkertaisia college- ja t-paitoja, joissa näkyisi ikonisen muotitalon ikoninen logo. Esimerkiksi Rihannan yllä nähty kirkkaan oranssi perusteeppari on aivan täydellinen!

Kuvat IMaxTree ja MVPhotos

Minihame on jälleen pinnalla, ja esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat