1. He tietävät alennusmyyntien ja uusien mallistojen ilmestymisen tarkat ajankohdat.

On tärkeää tietää oikea aika iskeä! Klikkaa itsesi lempikauppojesi postituslistoille.

2. He vievät hieman epäistuvat, mutta täydelliset löydöt ompelijalle.

Joskus se on vain todella vaivan ja ylimääräisen rahan arvoista.

3. He tsekkaavat kaupan vähemmän suositut tuotteet.

Mahtavimmat löydöt ovat usein piiloutuneet niihin!

4. He eivät katso brändejä...

...vaan pitävät silmällä ainoastaan sitä, mikä miellyttää heidän silmäänsä.

5. He pistävät mieleensä ihanat tuotteet, jotka ylittävät hieman heidän budjenttinsa...

...ja tsekkaavat ne uudelleen alennusmyynneissä.

6. He pitävät listaa haaveilemistaan tuotteista...

...eivätkä ostele mitä sattuu ilman suunnitelmaa.

7. He shoppailevat netissä tiistaisin.

Tilastot kertovat, että nettikaupoista löytyy eniten alennuksia ja uusia tuotteita tiistaisin!

8. He kysyvät itseltään kysymyksiä.

Pidänkö tästä, koska se on alennuksessa vai rakastanko sitä ja alennus on vain pieni bonus?

9. He eivät ikinä tyydy vähempään kuin täydelliseen...

...ellei heillä ole hätätilannetta saada sopivaa asua tärkeään tilaisuuteen.

10. He eivät arastele kokeilla suurempaa kokoa kuin normaalisti.

He tietävät, että eri brändien koot heittelevät, ja toisaalta joskus ylisuuri versio saattaa olla coolimpi kuin oma koko.

11. Heillä on uskoa odotuslistoihin.

Jos omaa kokoa ei ole sillä hetkellä saatavilla, heillä on malttia odottaa.

12. He shoppailevat eri osastoilla.

Ylisuuria neuleita miesten osastolta, rentoja t-paitoja poikien osastolta... Joskus kaupan muiden osastojen tsekkaaminen on hyödyksi.

13. He kiinnittävät huomiota väreihin, laatuun ja kuvioihin.

He pukeutuvat vain lempiväreihinsä, laadukkaisiin materiaaleihin ja kiinnostaviin kuvioihin.

14. He seuraavat intuitiotaan.

Vaikka on ihanaa kuulla ystävien mielipide, he eivät koskaan ikinä milloinkaan jätä ostamatta jotain vain, koska heidän ystävänsä olisivat siitä eri mieltä.

Katso myös:

Alet alkoivat! Näin klikkaat kotiin haluamasi

Netin parhaat outletit: 8 parasta sivustoa

9 vinkkiä oman tyylin löytämiseen

Kuva: MVPhotos

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report