1. Kammoat pitkähihaisia yläosia.

Hihat roikkuvat yleensä aina yli ranteidesi ja saavat sinut tuntemaan itsesi pikkutytöksi.

2. Haalarit ovat totaalinen ei...

Liian pitkien lahkeiden lisäksi myös haara on aivan väärällä korkeudella.

3. ...puhumattakaan maksimekoista.

*Laughing out loud*

4. Sinun TÄYTYY käyttää korkkareita bileiltoina.

Jos yrität tilata drinkkiä täydessä baarissa matalapohjaisissa kengissä,  varmistat, ettei baarimikko huomaa sinua koko iltana. Lisäksi päätä pidemmät ystäväsi vaativat sinua sujauttamaan korkkarit jalkoihisi, jos hekin pistävät. Asian kääntöpuoli onneksi on se, olet käyttänyt korkkareita niin paljon, että kävelet niissä kuin pro.

5. Et voi käyttää vajaamittaisia housuja.

Sellaisia ei ole sinulle olemassa.

6. Mikä tahansa ylisuureksi suunniteltu vaate näyttää päälläsi siltä kuin olisit lapsi leikkimässä aikuisten vaatekaapilla.

7. Minihameen etsiminen on vaikeaa...

Sinun "minisi" lähentelevät polvia.

8. ...kuten myös talvisaappaiden...

Nilkkapituiset yltävät pohkeisiin, polvipituiset yltävät reisiin ja entäs ylipolvensaappaat? Noh, sanotaanko nyt näin, että jaloistasi loppuu jo mitta.

9. ...ja istuvien, oikean pituisten farkkujen löytäminen.

Ugh. Mission impossible.

10. Joten joudut tuhlaamaan usein ylimääräistä vaatteiden pienentämiseen.

Tai opettelemaan ompelukoneen käytön salat.

11. Voisit shoppailla lastenosastolla.

Mutta siellä ei tunneta kurveja.

12. Shoppailu netissä.

Mitä tulee nettishoppailuun, saat heittää todella hyviä arvailuja sopivuuden suhteen. Kuvien mallit kun omistavat parikymmentä senttiä pidemmän varren kuin sinä.

13. Korkeavyötäröiset farkut ja sortsit ylettyvät rintoihisi asti.

Se ei ole mukavaa.

14. Kun topeissa ei ole säädettäviä olkaimia.

Huh huh, nyt koko rintavarustuksesi on esillä. Ylävartalosi on aivan liian lyhyt olkaimien pituuteen nähden. 

Katso myös:

Näin näytät pidemmältä 13 tyylivinkkiä

14 merkkiä, joista tiedät olevasi todellinen fashion girl

13 ongelmaa, jotka vain silmälaseja käyttävät naiset ymmärtävät

Kuva: MVPhotos

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report