Siinä missä ranskalaiset ovat hillittyjä, elegantteja ja klassisen tyylin ystäviä, naapurimaassa Italiassa rakastetaan värien ilotulitusta ja printtien sekamelskaa. Mikään kuosi ei ole italialaisille liian räiskyvä, väri liian kirkas tai asuste liian näyttävä. Enemmän on yksinkertaisesti enemmän, eikä muotia pidä ottaa koskaan liian vakavasti. Listasimme Italian 13 kiinnostavinta tyylitaituria.

Elisa Sednaoui
@elisasednaoui
Malli-näyttelijä tunnetaan Chanelin muusana ja suunnittelija Christian Louboutinin kummilapsena. Elisan italialaiset, egyptiläiset ja ranskalaiset juuret sekoittuvat hänen naisellisissa asuvalinnoissaan.

Giovanna Battaglia
@bat_gio
Muotitoimittaja ja stylisti on yksi katumuotikuvaajien suosikeista. Giovanna vaihtoi parikymppisenä mallinuran muotitoimittajan ammattiin ja nykyään hän työskentelee sekä W-lehdelle että Japanin Voguelle.

Bianca Brandolini d'Adda
@1bianca_brandolini
Italialais-brasilialainen seurapiiritähti tuntee muotialalta kaikki ja on muun muassa Olivia Palermon hyvä ystävä. Bianca suosii usein mustaa ja neutraaleja sävyjä, mutta saattaa yhdistää leikkisästi esimerkiksi pitsimekon maihareihin tai paljettijakun maskuliinisiin nauhakenkiin.

Chiara Ferragni
@chiaraferragni
Muotisuunnittelija, The Blonde Salad -blogia pyörittävä Chiara (kuvassa oikealla) on maailman menestynein muotibloggaaja. Hän on tienannut urallaan miljoonia ja Instagramissa hänen elämäänsä seuraa yli 5 miljoonaa ihmistä. Myös hänen pikkusiskonsa Valentina Ferragni on suosittu bloggaaja.

Valentina Marzullo
@valentinamarzullo
The Chic Attitude -bloggaajan ihastuttavan boheemi tyyli koostuu murretuista sävyistä, isoista hatuista ja toinen toistaan näyttävimmistä takeista.

Chiara Biasi
@chiarabiasi
Bloggaaja Chiara Biasi tekee kunniaa poolopaidoille, nahkahousuille, parkatakeille ja slip dress -mekoille.

Anna Dello Russo
@anna_dello_russo
Italialaisen muodin suurlähettiläälle, Vogue Japanin päätoimittaja Anna Dello Russolle mikään ei ole liian överiä. Jollei asu ole vielä tarpeeksi kreisi, hän kuorruttaa sen vielä erikoisilla asusteilla.

Chiara Totire ja Carlotta Oddi
@chiaratotire ja @carlottaoddi
Vaikka Chiara ja Carlotta työskentelevät molemmat Anna Dello Russon alaisuudessa Japanin Voguessa, heidän tyylinsä eroavat täydellisesti Annan tyylistä. Chiaran pukeutumisessa on mukana rock-asennetta, Carlotta taas suosii 1970-luvun hippihenkisyyttä ja ysärigrungea.

Erika Boldrin
@erika_boldrin
Bloggaaja Erika Boldrinin asuissa on aina jokin juju ja hän on kerrostamisen mestari.

Gilda Ambrosio
@gilda_grazia_it
Muotisuunnittelija, stylisti ja bloggaja maustaa asujaan kirkkailla väreillä, kuten pinkillä ja keltaisella. Kukaan ei myöskään näytä yhtä hyvältä pitkässä samettitakissa kuin Gilda.

Diletta Bonaiuti
@dilettabonaiuti
Diletta työskentelee luisaviaroma.com-nettikaupan stylistina. Hänen pelaa omassa pukeutumisessaan kerroksilla, mittasuhteilla ja murretuilla sävyillä.

Kuvat MvPhotos ja Instagram

Lue myös:

Miehet paljastavat: Näitä naisten trendejä inhoamme

New Yorkin cooleimmat katutyylit

28 parasta Snapchat-tiliä muotiviikkojen seuraamiseen

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report