1. Suunnittele asusi valmiiksi edellisenä iltana.

Huolitelluilla tyypeillä todellakin on suunnitelma, miltä he aikovat seuraavana päivänä näyttää. Kaikki alkaa siitä, että mallailet seuraavan päivän asut valmiiksi jo illalla.

2. Varaa itsellesi reilusti aikaa valmistautua.

Tämä kulkee käsi kädessä ensimmäisen kohdan kanssa. Sen sijaan tuhlaisit 45 minuuttia torkuttamiseen, käytä aamun hetket asusi ja hiustesi huolittelemiseen.

3. Valitse alusvaatteesi oikein.

Stailit ja mukavat alusvaatteet ovat kaiken perusta. Varustautumalla istuvilla rintaliiveillä ja alushousuilla varmistat, ettet vahingossa järjestä tahatonta striptease-esitystä työpaikallasi tai joudu nykimään epämukavia alushousujasi pois tiedät-kyllä-mistä.

4. Hae inspiraatiota muilta.

Mieti, kenen tyyliä ihailet ja poimi siitä ideoita omaan pukeutumiseesi. Hyödynnä myös Pinterestiä ja Instagramia!

5. Tarkista sää.

Kuulostaa toki yksinkertaiselta, mutta järkevästi pukeutumalla pääsee tyyliasioissa melko pitkälle. Tarkista sääennuste ennen kuin lähdet kotoa, niin vältyt olemasta se tyyppi, joka juoksee korkkareilla vesilätäköissä tai värjöttelee nahkatakissa räntäsateessa.

6. Pukeudu tilanteen mukaan.

Kunnioita aina pukukoodia ja ole kunnioittava. Megakiiltävällä glittertopilla on aikansa ja paikkansa – mutta se ei ehkä ole isoäidin 80-vuotissynttäreillä.

7. Viimeistele tyyli yhdellä kallilla (tai kalliinnäköisellä) tuotteella.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka jotkut naiset saavat jopa farkut ja t-paidan näyttämään uskomattoman tyylikkäältä? Istuvuudella on luonnollisesti paljon tekemistä asian kanssa, mutta on olemassa myös toinen hienovarainen keino: lisää asuusi yksi kalliinnäköinen vaatekappale tai asuste. Se tuo asuun kuin asuun näyttävyyttä, jolla nostat tyylikkyytesi aivan uudelle tasolle.

8. Viikkaa ja ripusta vaatteesi.

Paitasi ja housusi eivät suoristu itsestään sen jälkeen kun olet viskannut ne myttyyn lattialle. Ota tavaksesi ripustaa ja viikata vaatteesi paikoilleen heti käytön jälkeen niin varmistat, että ne ovat käyttövalmiita seuraavallakin kerralla.

9. Valitse oikeanlaiset kengät.

Kukaan ei näytä tyylikkäältä koikkelehtiessaan kadulla liian korkeissa ja epämukavissa koroissa. Tyylitietoinen nainen on siten myös järkevä nainen: hän täyttää eteisensä kengillä, jotka ovat yhtäläisesti mukavia ja hienostuneita, ja tietää milloin säväyttään stilettokoroilla ja milloin tallailla tennareilla.

10. Lajittele vaatteesi ennen pyykkipäivää.

Älä viskaa vaatteitasi syrjään päivän päätteeksi, vaan totuttele lajittelemaan ne joka päivä. Tarkista vaate sellaisten tahrojen varalta, jotka voisit putsata heti ja lajittele pesua tarvitsevat vaatteet. Tarkistamalla tilanteen joka päivä vältyt siltä, että lempipaidassasi on yllätystahra juuri sinä päivänä, kun haluaisit pukea sen päällesi.

11. Pysy uskollisena omalle tyylillesi.

Tyylikkäät tyypit eivät kumartele trendeille. He pysyvät uskollisena klassisille vaatteille, jotka toimivat ja imartelevat vuodesta toiseen.

Alkuperäinen juttu: WhoWhatWear
Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Pelasta asukriisisi Pinterestillä

5 mekkoa, jotka jokaisen pitäisi omistaa

6 keinoa kopioida Kardashian-tyyli

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report