1. Unohda epämukavat vaatteet.

Et kuitenkaan halua pukea päälle kiristäviä farkkuja, joten keskity suosiolla mukaviin vaatteisiisi.

2. Keskity lempivaatekauppoihisi.

Miksi juoksisit ympäri kaupunkia, kun voit keskittää vaateostoksesi muutamaan luottokauppaasi? Myös netti on laiskan shoppailijan pelastus.

3. Kerää vaatekaappiisi neutraalinvärisiä vaatteita.

Ne sopivat aina yhteen ja helpottavat vaatekriisejä. Hanki joukkoon muutama erikoisempi vaate tai asuste, joilla saat piristettyä kokonaisuutta.

Valkoinen pellavatoppi 14,95 e, Zara. Farkut 39,95 e, Zara. Vihreä paita 19,99 e, H&M.

4. Käytä helppoja vaatteita.

Unohda napit, hakaset ja soljet. Suosi vaatteita, jotka on helppo vetää päälle ja pois.

5. Hanki monikäyttöiset työvaatteet.

Rento mutta siisti mekko on paras – ja mukavin – asu töihin, ja sitä on helppo muokata asusteilla.

6. Tarkasta pesuohjeet.

Suosi vaatteita, jotka voi konepestä.

7. Unohda korot.

Lenkkarit, tennarit, ballerinat, sandaalit ja muut mukavat kengät kunniaan!

Converse All Star Ox, 75,00 e.

8. Osta tyylikäs oloasu.

Tämä kevään muoti on täydellistä mukavuudenhaluisille pukeutujille, sillä kaupat ovat täynnä rentoja mutta siistejä vaatteita.

Housut 14,99 e, H&M

9. Osta jumpsuit.

Se on yhtä siisti vaihtoehto kuin mekko, mutta tuulisella säällä ei ole vilautteluvaaraa.

Kuvioitu haalari 19,99 e, H&M

10. Peitä ja paljasta sopivasti.

Vanha kikka: jos alaosasi on löysä, pue yläosaksi jotain tiukkaa. Lyhyt hame taas kaipaa parikseen peittävää yläosaa.

Alkuperäinen juttu: cosmopolitan.com

Katso myös:

Kevään kolme kovinta trendiä

8 tärkeintä kauneustrendiä juuri nyt

Nämä 7 asiaa ovat vaatekaapin MUST

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat