Kaikki alkaa alusvaatteista. Jos punaisella matollakin turvaudutaan muotoileviin alusvaatteisiin, miksi emme mekin? Mursimme yleisimmät alusvaateongelmat.

1. Sukkahousuni valuvat kesken juhlien tai puristavat vyötäröltä. 

Jos sukkahousut valuvat, koko on liian suuri tai vyötärönauha venähtänyt. Hyvät sukkahousut istuvat napakasti. Kiinnitä huomiota erityisesti pintaan. Valitse epätasaisen, silmukat erottavan neuloksen sijaan mahdollisimman sileät sukkikset. Laadukkaat sukkahousut maksavat 20-20 euroa, mutta sama raha saattaa kulua kertakäyttösukkiksiinkin. Kalliimpaa paria tulee myös kohdeltua ja huollettua paremmin. Laadukkaita sukkahousuja löytyy esimerkiski Wolfordin ja Falken valikoimista.

- Laadukkaissa sukkahousuissa on leveämpi, paksummasta neuloksesta valmistettu vyötärönauha, joka myös tukee ja jonka voi asetella oikeaan kohtaan. Jos mahallasi on tapana pömpöttää, valitse sukkahousujen päälle muotoileva housuliivi. Se litistää samalla vatsan, neuvoo Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta -kirjan kirjoittanut muotiasiantuntija Mirva Saukkola.

Kanta- ja kärkivahvikkeet lisäävät sukkahousuparin kestoa, mutta ne tursuavat Saukkolan mielestä epäelegantisti kengistä.

- Open-toe mallisten kenkien kanssa vahvikkeet ovat ehdoton no no.

2. Vartaloa myötäilevä cocktail-mekkoni paljastaa kaiken.

Muotoilevat alusvaatteet eivät ole mikään mummojuttu, vaan ne sopivat kaikille, jotka pukeutuvat juhlaan vähänkään vartaloa nuolevaan asuun. Muotoileva alusasu ei pienennä ketään, mutta silottaa muhkurat, ja lopputulos näyttää solakammalta.

- Juhla-alusvaatteiksi sopivat parhaiten sileäkuppiset, rintoja kauniisti korostavat balconette-liivit sekä reisiä tukevat lahkeelliset housuliivit, jotka ulottuvat aina rintaliivien alareunaan asti.

3. Muotoilevan housuliivin ja rintaliivin väliin jäävät jenkkakahvat.

Muotoilevien aluvaatteiden tulee olla jämäkät. Liian rennoilta tuntuvat ovat useimmiten liian suuret, mutta liian pienet aiheuttavat muhkuroita vääriin paikkoihin. 

- Muotoilevien alushousujen yläreuna kannattaa venyttää liivin kaarituen alle. Myös vartalokorsetti on hyvä vaihtoehto, Saukkola vinkkaa.

4. Liimattavat, olkaimettomat kupit eivät pysy paikoillaan. 

Liimalla kiinnittyvistä rintaliiveistä kannattaa valita yksi tai kaksi normaalia rintaliivikokoa isompi koko. Pese silikonisuojat tai liimattavat kupit käsin, jotta liimapinta pysyy hyvänä.

5. En löydä koskaan oikeankokoisia rintaliivejä.

Saukkola luottaa erikoisliikkeisiin. Etenkin rintaliivit kannattaa valita asiantuntevan myyjän opastuksella. Kiinnitä huomiota materiaaliin ja istuvuuteen.

- Suurin osa naisista veikkaa väärin liiviensä koon. Tyypillinen virhe on ostaa liivit, jossa on liian pieni kuppi ja turhan iso ympärysmitta. Ne eivät tue rintoja parhaalla mahdollisella tavalla, eivätkä saa niitä näyttämään kauniilta.

6. Rintani eivät ole terhakkaimmasta päästä, mutta unelmamekkoni pääntie on syvään uurrettu, enkä voi käyttää sen kanssa rintaliivejä.

Kokeile rintateippejä, joilla voit kohottaa povea ilman olkaimia tai liivejä.

- Isorintaisimmille ei valitettavasti ole tarjolla ihmeratkaisuja, Saukkola sanoo.

7. Rintaliivini näkyvät läpi.

Unohda alusvaatteet, joissa on pitsiä. Ohuen kankaan alla ihanuudet muuttuvat muhkuraisiksi. 

- Alusvaatteita on sopivaa esitellä vain harkitusti, sillä ne antavat helposti tuhruisen vaikutelman. Esimerkiksi rintaliivien kauniit olkaimet voivay kuitenkin parhaimmillaan olla katseenkääntäjät.

8. Mekossani on avoin selkä.

Selästä avoimen vaatteen kanssa sopivat erikoisliikkeistä löytyvät rintaliivit, joiden takahakaset suljetaan alaselästä. Pienirintaiselle riittävät liimatttavat nännisuojukset, isorintaiset pääsevät pitkälle olkaimia siirtelemällä.

Katso myös:

6 meikkivirhettä, joita liian monet tekevät

10 x kauneimmat hajuvesipullot

Onko tämä uusi it-laukkumerkki?

Kuva: Imaxtree

 

 

Vaikka kasvissyönti on tällä hetkellä yhtä suuri muoti-ilmiö kuin bombertakki, ei ruokavaliota kannata muuttaa yleisen painostuksen alla hetken mielijohteesta. Kasvissyönti on elämänmittainen reissu.

Kun puheenaiheet sinun ja uuden Tinder-deittisi välillä seuraavan kerran loppuvat kesken, kysy deitiltäsi mitä hän syö. Ruoka on asia, josta jokaisella on oma järkkymätön mielipide. Tämän sain huomata, kun runsas vuosi sitten kerroin perheelleni ja ystävilleni, että olen päättänyt vähentää kanan ja punaisen lihan käyttöä ruokavaliossani. Sain vastaani kysymystulvan: mitä sinä sitten syöt, miten saat kaikki tarvitsemasi vitamiinit, miksi ihmeessä sinä teet näin?

Syitä on kolme: se etten vain yksinkertaisesti pidä lihasta saati osaa valmistaa sitä, eettisyys sekä terveys. Viimeksi mainitsemani on isoin syy. Olin viisi vuotta kärsinyt korkeasta kolesterolista ja koska sairastan ykköstyypin diabetesta, joka ottaa muutenkin verisuonten päälle, ei korkea kolesteroli ole ollenkaan hyvä juttu. Kokeilin vuosien varrella niin liikunnan lisäämistä, punariisikapseleita kuin kolesterolia alentavia tuotteitakin, mutta mistään ei ollut hyötyä. Lääkärini pelotteli minua sanomalla, että jos arvo ei ensi verikokeisiin mennessä laske, lähden vastaanotolta kolesterolilääkeresepti kourassani. Olin kuullut monien kolesterolilääkkeiden aiheuttavan ikäviä sivuvaikutuksia, joten pelkkä ajatuskin lääkepakosta sai minut voimaan pahoin.

Päädyin erään toimeksiannon kautta kirjoittamaan juttua myyteistä, joita terveelliseen ravintoon liittyy. Minun perheessäni on aina syöty paljon kasviksia, mutta vastavuoroisesti myös ajateltu, ettei ihminen pysy tolpillaan, jos ruuassa ei ole lihaa. Tarkemmin asiaa tutkittuani tämä vaikutti olevan suomalaisten keskuudessa melko yleinen ajatusmaailma. Haastattelemani ravintoterapeutti kertoi, että suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan punaista lihaa saisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.  Kauhistuin. Päässäni pyörivät kaikki edellisellä viikolla syödyt nakit, ravintolapihvit sekä 400 gramman jauhelihapaketti, joka minulla ja miehelläni oli tapana pistellä poskeen harva se päivä.

Aloin lisäämään kasvisten määrää ruokavaliossani pikkuhiljaa. Ensin en enää käyttänyt leikkeleitä leivän päällä. Ostin keittokirjan, joka sisältää 500 salaattireseptiä ja aloin systemaattisesti kokeilla niitä kerran viikossa. Ahmin netistä erilaisia kasvisruokareseptejä ja tutustuin matkalla niin soijaan, tofuun kuin linsseihinkin. Pian huomasin syöväni lihaa enää kerran viikossa, sitten en ollenkaan. Lääkärin vastaanotolta lähdin kolesterolilääkereseptiä kevyemmin kantamuksin, sillä LDL- kolesterolini eli toisin sanoen paha kolesterolini oli laskenut 0,5 %.

Näkyvimmän muutoksen olen huomannut hiuksissani ja kynsissäni. Minulla on aina ollut ohuet, katkeilevat ja helposti takkuuntuvat hiukset. Siksi päätin jokunen vuosi sitten leikata ne lyhyeksi. Nyt ravaan jatkuvasti kampaajalla siistimässä kuontaloani, jotta malli pysyisi hyvänä. Ennen pienimmästäkin kolahduksesta katkeilleet kynteni eivät enää mene millään poikki. Tämän sain huomata karvaasti, kun löin sormeni ovenpieleen. Rytäkässä pitkä kynteni irtosi kynsilihasta, mutta ei siltikään katkennut. Auts!

Olotilassani en ole huomannut mitään dramaattista muutosta. Jos olisin jättänyt punaisen lihan ja kanan pois kertarysäyksellä, olisin todennäköisesti huomannut eron, eikä se välttämättä olisi ollut positiivinen. Syyskuun alussa laulaja SAARA eli Sara Forsberg kertoi entisenä lihan hekumoijana siirtyneensä vegaaniksi ja nyt lokakuussa hän kertoi luopuneensa vegaanisesta ruokavaliosta huonontuneen terveydentilansa vuoksi. Lihansyöjästä kasvissyöjäksi muuttuminen ei ole kropalle mikään pikkujuttu ja siksi ruokavaliomuutos on tehtävä porrastetusti omaa kehoaan kuunnellen, vaikka arvot ja yleinen suuntaus kuinka huutaisi vastaan. Itsekin kuulen välillä irvailua siitä, miksi edelleen syön kalaa ja käytän kananmunia sekä maitotuotteita, jos haluan leikkiä maailmaa parantavaa hippiä. Tällaiset sanat tuntuvat totta kai pahalta, mutta toisaalta tiedän, että näin sanovat eivät tiedä ajatusmaailmastani paljonkaan. Huonoa omatuntoa en pode, sillä tärkeintä on, että itse tiedän mitä teen ja se tuntuu minusta hyvältä. Etenen hitaasti askel kerrallaan ja vaikka matka kasvissyöjäksi on minun osaltani vielä kesken, enkä edes tiedä missä maali on, tiedän olevani minulle oikealla tiellä.

Katso SAARAn video alta!

Kuva: iStock

Go Queen B!

Beyoncé kertoo Ivy Park -mallistonsa kampanjavideolla, mikä kannustaa häntä jatkamaan fyysisesti uuvuttavissa tilanteissa.

 - Sillä hetkellä, kun olen antamassa periksi, kuvittelen mielessäni ne ihmiset, joita rakastan kaikista eniten. Mietin heitä, ihan sama missä he ovat. Kuvittelen juoksevani heitä kohti. Näen, miten he hymyilevät ja ovat ylpeitä minusta, Beyoncé kertoo videolla. 

Videolla nähdään laulajan huikeisiin asentoihin venyvän kropan lisäksi myös otteita Formation World Tourilta ja vilahduksia Jay Z:sta ja Blue Ivysta

Katso mainos alta!

Laulaja-lauluntekijä Mariska, 37, tavoittelee tasapainoista mieltä ja kehoa. Nykyisiin ruokailutottumuksiinsa hän kuitenkin toivoo muutosta.

Syön

”Olen suurimmaksi osaksi kasvissyöjä, vaikka joskus ruuan joukkoon saattaa eksyä mereneläviä. Välillä olen karsinut syömisiäni jättämällä pois myös maidon, viljat ja sokerit. Pieni ryhtiliike tekee hyvää, ja ruokavalion siivoaminen tasaisin väliajoin kohentaa oloa huomattavasti. Olen aina tykännyt syödä terveellisesti. Joskus olen kokeillut detox-kuurejakin, mutta dieetit vaativat tietoista sitoutumista. Syön tällä hetkellä hyvin epäsäännöllisesti, mutta yritän tankata mahdollisimman hiilihydraattipitoista ruokaa. Aion tulevaisuudessa kiinnittää ruokarytmin tasaisuuteen enemmän huomiota.”

Lepään

”Olen aamuihminen, enkä ole koskaan ollut kova nukkumaan. Pärjään lyhyillä yöunilla ja ennen saatoin herätä joka aamu kello viideltä. Nykyään otan mahdollisuuksien mukaan lyhyitä päiväunia, ja se toimii kohdallani hyvin. Riittävä lepo on tärkeää, sillä väsyneenä tuntuu kuin menettäisin kontrollin itsestäni. Minun on vaikea keskittyä ja arvioida omaa käytöstäni. Saan energiaa muiden ihmisten seurasta ja rentoudun usein myös hyvän ruuan parissa.”

Liikun

”Liikunta on lähes aina ollut läsnä elämässäni. Lapsena pelasin jalkapalloa naisten liigassa ja kun muutin 19-vuotiaana Englantiin, hurahdin täysin capoeiraan, brasilialaiseen tanssia ja kamppailulajeja yhdistelevään liikuntalajiin. Sittemmin olen harrastanut muun muassa juoksua ja breakdancea. Juoksin joskus maratoninkin ja treenasin siihen tosissani. Tällä hetkellä elän vauva-arkea, joten liikunnalle ei jää ylimääräistä aikaa. Yritän vain pitää peruskuntoani yllä venyttelemällä ja kävelemällä paljon. Urheilisin enemmän jos ehtisin, sillä liikunta on kokonaisvaltaisen hyvinvointini kannalta tärkeää. Se laittaa energiani liikkeelle ja pitää mieleni voimissaan. Ennen treenaamiseni oli paljon tavoitteellisempaa, mutta nyt minua kiinnostavat enemmän tasapainoinen keho ja mieli kuin isot lihakset.” 

Kuva: Aki Roukala

 

 

Lena Dunhamn on valittu tähdittämään alusvaatekampanjaa yhdessä Girls-kollegansa Jemima Kirken kanssa. 

Uusseelantilainen alusvaatemerkki Lonely Lingerie on yhdistänyt voimansa Girls-tähtien Lena Dunhamin, 30, ja Jemima Kirken, 31, kanssa. Tuoreessa kampanjassa kaksikko esiintyy täysin käsittelemättömissä alusvaatekuvissa, jotka välittävät erinomaisesti Lonely Lingerien sanomaa: jokaisen naisen pitäisi uskaltaa ilmaista itseään vapaasti, eikä alusvaatemallien pitäisi edustaa vain yhdenlaista vartalotyyppiä.

Lena onkin vahvasti liiallista kuvankäsittelyä vastaan. Viime talvena Lena riitautui Espanjalaisen El Pais Tentaciones -lehden kanssa, jonka maaliskuun kantta hän tähditti. Lehden kansi ei kuitenkaan Lenaa miellyttänyt, sillä hänen mielestään kuvaa oli käsitelty liikaa - niin paljon, että hän tunsi olonsa epämukavaksi ja -aidoksi. Suorasanainen nainen avautui asiasta kärkkäästi Instagram-postauksessaan.

"Olen otettu siitä, että olen kannessanne ja hyvin onnellinen, että käytitte @ruvenafanador'in ottamaa kuvaa. Hän saa minut aina tuntemaan oloni upeaksi. MUTTA tämä EI ole sitä, miltä kroppani näyttää tai tulee koskaan näyttämään – sitä on photoshopattu normaaliakin enemmän. Jos tykkäätte siitä, mitä teen, miksi ette olisi rehellisiä lukijoillenne? Rakkaudella, Lena", hän tilitti tuolloin. 

Katso kauniit Lonely Lingerie -kampanjan kuvat alta! 

Kuvat: MVPhotos, Lonely Girls Project