SE ON TÄÄLLÄ TAAS! 

Haastamme sinut mukaan Cosmo Bootcampiin! Valitse oma urheiluun tai hyvinvointiin liittyvä tavoitteesi ja treenaa kanssamme kohti päämäärääsi seuraavan kuuden viikon ajan. Kerro tavoitteesi Instagramissa #cosmobootcamp tai esittele se MyCosmon Newsroomissa. Raportoi myös etenemistäsi ja postaa treenikuviasi.

Valitsemme joka perjantai viikon tsempparin, joka palkitaan muhkealla sporttipalkinnolla.

Ilmottaudu mukaan myös Facebookissa!

MYCOSMO <3 LIFTED

Bootcampin aikana MyCosmo tulee olemaan täynnä hyvinvointiin, treenaamiseen ja ravintoon liittyvää sisältöä. Erityisen innoissamme olemme Cosmo <3 Lifted -videoista, joista ensimmäinen julkaistaan MyCosmossa tämän viikon keskiviikkona! Stay tuned - luvassa on todella hyvää meininkiä ja kallisarvoisia hyvinvointivinkkejä.

Cosmo <3 Lifted -videoilla kerromme treenitavoitteen jokaiselle viikolle. 
Kerromme myös ohjeet haasteen toteuttamiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi.
Lisäksi julkaisemme viikottain tärkeää ravintotietoa sisältävän videon.

ME OLEMME MUKANA

Cosmon vt. päätoimittaja Annaleena Jalava

Tavoite: Juoksulenkki tai power walk -kävely kerran viikossa.

Bootcamp-tavoitteeni on liikua monipuolisemmin. Käyn salilla kahdesti viikossa, mutta aion nyt tehdä myös kunnon lenkin joka viikonloppu.

Cosmon muoti- ja kauneustoimittaja Emma Vuorinen

Tavoite: Tavoitteeni on urheilla 4 kertaa viikossa, parantaa lihaskuntoa ja kiinteytyä (tällä hetkellä farkut kiristävät).

Aion kiinnittää erihuomiota ateriarytmiin. Syön proteiini- ja kasvispitoista, mahdollisimman puhdasta ruokaa, enkä syö lainkaan sokeria tai valkoista viljaa. Juon vähintään 3 litraa vettä päivässä.
 
Emman varjobootcamp: PUHDAS IHO.
 
Samalla kun syön paremmin ja liikun, aion puhdistaa ja hoitaa ihoani huolellisemmin. Aloitin aurinkokapseli kuurin, joka valmistaa ihoa auringolle ja juon joka aamu sitruunavettä, johon sekoitan opti-MSM- jauhetta.
 

Cosmon Community Manager Maria Lieto

Tavoite: Vetää kolme leukaa

Haluaisin vahvistaa käsivarsiani ja selkälihaksiani. Olen tällä hetkellä surkea leuanvetäjä, ja olenkin kammoksunut leuanvedon treenaamista koko ikäni. Siksi kolmekin leuanvetoa on mielestäni aika kunnianhimoinen tavoite :) Toimistomme alakerrassa on tanko, joten harjoittelun pitäisi olla kohtuullisen helppoa.

Cosmon AD Taina Korhonen

Tavoite: Kävellä työmatkat

Muutin juuri pitkän matkan päähän toimistostamme. Helpoin tapa olisi istua julkisissa kulkuneuvoissa, mutta olen päättänyt kulkea puolet matkasta kävellen. Sateella saan mennä bussilla.

 

Cosmon graafinen suunnittelija Tonja Gjolaj

Tavoite: Vähintään 200 perusvatsalihasrutistusta (4 x max).

Tällä hetkellä olen innostunut salilla käymisestä jossa käyn neljä kertaa viikossa, lenkkeilen ja käyn spinningissä noin kerran viikossa. Vatsalihastreeniä sisällytän pari kertaa viikossa kunto-ohjelmaani. Tällä hetkellä kykenen tekemään vatsalihaksia 4 x max toistoilla, 30 + 30 + 25 + 20 yhteensä 105 . Pyrin siis minimissään 200 toistoon kuuden viikon aikana ja kituuttaakseni itseäni vielä lisää jätän pois kaikki herkut.

Cosmon toimitussihteeri Linda Mäki-Kala

Tavoite: Mahtua häämekkooni ja kiinteyttää käsivarsiani
 
Olen ollut häädieetillä jo viime syksystä lähtien. Vielä pitäisi saada karistettua 10 kiloa, tai no, viidestäkin olen superiloinen. Tähän mennessä senttejä on karissut ruokavalioremontilla ja parilla salikäynnillä viikossa, mutta nyt loppua kohden pitää pistää tiukempi vaihde silmään. Tavoitteenani on sujahtaa heinäkuussa Suomeen saapuvaan hääpukuuni niin sukkelasti, että mekkoa pitää pienentää koko tai kaksi. Aion liikkua kuutena päivänä viikossa ja keskittyä treenaamaan etenkin keskivartaloni lihaksia. Koska puku paljastaa käsivarret, aion myös treenata lujaa käsivarsiani. Minulla ei ole koskaan ollut habaa, mutta josko nyt saisin sellaisen näkyviin? Edes hampaat irvessä puserrettuna, oikeasta kulmasta katsottuna?
 

Cosmon online-harjoittelija Oona Vitikainen

Tavoite: Lisätä venyvyyttä
 
Kuntosalitreenistä innostuneena olen totaalisesti kangistunut muutamassa vuodessa ja aikaisemmin helposti kurotettavat varpaat ovat nyt vain kaukainen unelma. Entisenä cheerleaderina se harmittaa. Tavoitteenani on keskittyä treenauksen ohella kehonhuoltoon ja venyttelyyn, ja aion tehdä syvävenytyksiä lepopäivinä. Kunnianhimoisesti tavoitteeni on saada spagaatin Bootcampin päätteeksi!
 

Cosmon kauneusharjoittelija Virve Väyrynen

Tavoite: Spagaatti

Olen kiireiltäni jättänyt viimeaikoina venyttelyn ihan liian vähälle. Koko kehoni tuntuu tavallista jäykemmältä, joten aion nyt ottaa säännöllisen venyttelyn osaksi arekani. Hidas venyttely on myös hyvä keino rauhoittua kiireisen päivän jälkeen, ja sen voi tehdä missä tahansa. Venyttely on helppoa vaikka kirjaa lukiessa, joten on lähes mahdotonta keksiä tekosyitä sen väliin jättämiselle. Yritän nyt siis venytellä neljä kertaa viikossa puolen tunnin ajan. Toivon, että kesään mennessä kämmenet osuvat venyttäessä lattiaan ja spagaattikin on jo lähempänä.

Lisäksi Bootcampissa ovat mukana MyCosmon bloggaajat Minna, Elisa, Vivian, Julia, Nella, Didem ja Natalie.

Sekä tietysti sinä!

#cosmobootcamp

@Julia Y oli aktiivisesti mukana vuoden 2014 Bootcampissa.

@Jennie Pomoellin tavoite oli viime vuonna treenata vähintään kolme kertaa viikossa.

@jennas sai treeni-intoa uusista salivaatteista.

@marika grav palkittiin toisen viikon tsempparina.

 

Vaikka kasvissyönti on tällä hetkellä yhtä suuri muoti-ilmiö kuin bombertakki, ei ruokavaliota kannata muuttaa yleisen painostuksen alla hetken mielijohteesta. Kasvissyönti on elämänmittainen reissu.

Kun puheenaiheet sinun ja uuden Tinder-deittisi välillä seuraavan kerran loppuvat kesken, kysy deitiltäsi mitä hän syö. Ruoka on asia, josta jokaisella on oma järkkymätön mielipide. Tämän sain huomata, kun runsas vuosi sitten kerroin perheelleni ja ystävilleni, että olen päättänyt vähentää kanan ja punaisen lihan käyttöä ruokavaliossani. Sain vastaani kysymystulvan: mitä sinä sitten syöt, miten saat kaikki tarvitsemasi vitamiinit, miksi ihmeessä sinä teet näin?

Syitä on kolme: se etten vain yksinkertaisesti pidä lihasta saati osaa valmistaa sitä, eettisyys sekä terveys. Viimeksi mainitsemani on isoin syy. Olin viisi vuotta kärsinyt korkeasta kolesterolista ja koska sairastan ykköstyypin diabetesta, joka ottaa muutenkin verisuonten päälle, ei korkea kolesteroli ole ollenkaan hyvä juttu. Kokeilin vuosien varrella niin liikunnan lisäämistä, punariisikapseleita kuin kolesterolia alentavia tuotteitakin, mutta mistään ei ollut hyötyä. Lääkärini pelotteli minua sanomalla, että jos arvo ei ensi verikokeisiin mennessä laske, lähden vastaanotolta kolesterolilääkeresepti kourassani. Olin kuullut monien kolesterolilääkkeiden aiheuttavan ikäviä sivuvaikutuksia, joten pelkkä ajatuskin lääkepakosta sai minut voimaan pahoin.

Päädyin erään toimeksiannon kautta kirjoittamaan juttua myyteistä, joita terveelliseen ravintoon liittyy. Minun perheessäni on aina syöty paljon kasviksia, mutta vastavuoroisesti myös ajateltu, ettei ihminen pysy tolpillaan, jos ruuassa ei ole lihaa. Tarkemmin asiaa tutkittuani tämä vaikutti olevan suomalaisten keskuudessa melko yleinen ajatusmaailma. Haastattelemani ravintoterapeutti kertoi, että suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan punaista lihaa saisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.  Kauhistuin. Päässäni pyörivät kaikki edellisellä viikolla syödyt nakit, ravintolapihvit sekä 400 gramman jauhelihapaketti, joka minulla ja miehelläni oli tapana pistellä poskeen harva se päivä.

Aloin lisäämään kasvisten määrää ruokavaliossani pikkuhiljaa. Ensin en enää käyttänyt leikkeleitä leivän päällä. Ostin keittokirjan, joka sisältää 500 salaattireseptiä ja aloin systemaattisesti kokeilla niitä kerran viikossa. Ahmin netistä erilaisia kasvisruokareseptejä ja tutustuin matkalla niin soijaan, tofuun kuin linsseihinkin. Pian huomasin syöväni lihaa enää kerran viikossa, sitten en ollenkaan. Lääkärin vastaanotolta lähdin kolesterolilääkereseptiä kevyemmin kantamuksin, sillä LDL- kolesterolini eli toisin sanoen paha kolesterolini oli laskenut 0,5 %.

Näkyvimmän muutoksen olen huomannut hiuksissani ja kynsissäni. Minulla on aina ollut ohuet, katkeilevat ja helposti takkuuntuvat hiukset. Siksi päätin jokunen vuosi sitten leikata ne lyhyeksi. Nyt ravaan jatkuvasti kampaajalla siistimässä kuontaloani, jotta malli pysyisi hyvänä. Ennen pienimmästäkin kolahduksesta katkeilleet kynteni eivät enää mene millään poikki. Tämän sain huomata karvaasti, kun löin sormeni ovenpieleen. Rytäkässä pitkä kynteni irtosi kynsilihasta, mutta ei siltikään katkennut. Auts!

Olotilassani en ole huomannut mitään dramaattista muutosta. Jos olisin jättänyt punaisen lihan ja kanan pois kertarysäyksellä, olisin todennäköisesti huomannut eron, eikä se välttämättä olisi ollut positiivinen. Syyskuun alussa laulaja SAARA eli Sara Forsberg kertoi entisenä lihan hekumoijana siirtyneensä vegaaniksi ja nyt lokakuussa hän kertoi luopuneensa vegaanisesta ruokavaliosta huonontuneen terveydentilansa vuoksi. Lihansyöjästä kasvissyöjäksi muuttuminen ei ole kropalle mikään pikkujuttu ja siksi ruokavaliomuutos on tehtävä porrastetusti omaa kehoaan kuunnellen, vaikka arvot ja yleinen suuntaus kuinka huutaisi vastaan. Itsekin kuulen välillä irvailua siitä, miksi edelleen syön kalaa ja käytän kananmunia sekä maitotuotteita, jos haluan leikkiä maailmaa parantavaa hippiä. Tällaiset sanat tuntuvat totta kai pahalta, mutta toisaalta tiedän, että näin sanovat eivät tiedä ajatusmaailmastani paljonkaan. Huonoa omatuntoa en pode, sillä tärkeintä on, että itse tiedän mitä teen ja se tuntuu minusta hyvältä. Etenen hitaasti askel kerrallaan ja vaikka matka kasvissyöjäksi on minun osaltani vielä kesken, enkä edes tiedä missä maali on, tiedän olevani minulle oikealla tiellä.

Katso SAARAn video alta!

Kuva: iStock

Go Queen B!

Beyoncé kertoo Ivy Park -mallistonsa kampanjavideolla, mikä kannustaa häntä jatkamaan fyysisesti uuvuttavissa tilanteissa.

 - Sillä hetkellä, kun olen antamassa periksi, kuvittelen mielessäni ne ihmiset, joita rakastan kaikista eniten. Mietin heitä, ihan sama missä he ovat. Kuvittelen juoksevani heitä kohti. Näen, miten he hymyilevät ja ovat ylpeitä minusta, Beyoncé kertoo videolla. 

Videolla nähdään laulajan huikeisiin asentoihin venyvän kropan lisäksi myös otteita Formation World Tourilta ja vilahduksia Jay Z:sta ja Blue Ivysta

Katso mainos alta!

Laulaja-lauluntekijä Mariska, 37, tavoittelee tasapainoista mieltä ja kehoa. Nykyisiin ruokailutottumuksiinsa hän kuitenkin toivoo muutosta.

Syön

”Olen suurimmaksi osaksi kasvissyöjä, vaikka joskus ruuan joukkoon saattaa eksyä mereneläviä. Välillä olen karsinut syömisiäni jättämällä pois myös maidon, viljat ja sokerit. Pieni ryhtiliike tekee hyvää, ja ruokavalion siivoaminen tasaisin väliajoin kohentaa oloa huomattavasti. Olen aina tykännyt syödä terveellisesti. Joskus olen kokeillut detox-kuurejakin, mutta dieetit vaativat tietoista sitoutumista. Syön tällä hetkellä hyvin epäsäännöllisesti, mutta yritän tankata mahdollisimman hiilihydraattipitoista ruokaa. Aion tulevaisuudessa kiinnittää ruokarytmin tasaisuuteen enemmän huomiota.”

Lepään

”Olen aamuihminen, enkä ole koskaan ollut kova nukkumaan. Pärjään lyhyillä yöunilla ja ennen saatoin herätä joka aamu kello viideltä. Nykyään otan mahdollisuuksien mukaan lyhyitä päiväunia, ja se toimii kohdallani hyvin. Riittävä lepo on tärkeää, sillä väsyneenä tuntuu kuin menettäisin kontrollin itsestäni. Minun on vaikea keskittyä ja arvioida omaa käytöstäni. Saan energiaa muiden ihmisten seurasta ja rentoudun usein myös hyvän ruuan parissa.”

Liikun

”Liikunta on lähes aina ollut läsnä elämässäni. Lapsena pelasin jalkapalloa naisten liigassa ja kun muutin 19-vuotiaana Englantiin, hurahdin täysin capoeiraan, brasilialaiseen tanssia ja kamppailulajeja yhdistelevään liikuntalajiin. Sittemmin olen harrastanut muun muassa juoksua ja breakdancea. Juoksin joskus maratoninkin ja treenasin siihen tosissani. Tällä hetkellä elän vauva-arkea, joten liikunnalle ei jää ylimääräistä aikaa. Yritän vain pitää peruskuntoani yllä venyttelemällä ja kävelemällä paljon. Urheilisin enemmän jos ehtisin, sillä liikunta on kokonaisvaltaisen hyvinvointini kannalta tärkeää. Se laittaa energiani liikkeelle ja pitää mieleni voimissaan. Ennen treenaamiseni oli paljon tavoitteellisempaa, mutta nyt minua kiinnostavat enemmän tasapainoinen keho ja mieli kuin isot lihakset.” 

Kuva: Aki Roukala

 

 

Lena Dunhamn on valittu tähdittämään alusvaatekampanjaa yhdessä Girls-kollegansa Jemima Kirken kanssa. 

Uusseelantilainen alusvaatemerkki Lonely Lingerie on yhdistänyt voimansa Girls-tähtien Lena Dunhamin, 30, ja Jemima Kirken, 31, kanssa. Tuoreessa kampanjassa kaksikko esiintyy täysin käsittelemättömissä alusvaatekuvissa, jotka välittävät erinomaisesti Lonely Lingerien sanomaa: jokaisen naisen pitäisi uskaltaa ilmaista itseään vapaasti, eikä alusvaatemallien pitäisi edustaa vain yhdenlaista vartalotyyppiä.

Lena onkin vahvasti liiallista kuvankäsittelyä vastaan. Viime talvena Lena riitautui Espanjalaisen El Pais Tentaciones -lehden kanssa, jonka maaliskuun kantta hän tähditti. Lehden kansi ei kuitenkaan Lenaa miellyttänyt, sillä hänen mielestään kuvaa oli käsitelty liikaa - niin paljon, että hän tunsi olonsa epämukavaksi ja -aidoksi. Suorasanainen nainen avautui asiasta kärkkäästi Instagram-postauksessaan.

"Olen otettu siitä, että olen kannessanne ja hyvin onnellinen, että käytitte @ruvenafanador'in ottamaa kuvaa. Hän saa minut aina tuntemaan oloni upeaksi. MUTTA tämä EI ole sitä, miltä kroppani näyttää tai tulee koskaan näyttämään – sitä on photoshopattu normaaliakin enemmän. Jos tykkäätte siitä, mitä teen, miksi ette olisi rehellisiä lukijoillenne? Rakkaudella, Lena", hän tilitti tuolloin. 

Katso kauniit Lonely Lingerie -kampanjan kuvat alta! 

Kuvat: MVPhotos, Lonely Girls Project