Laulaja-lauluntekijä Mariska, 37, tavoittelee tasapainoista mieltä ja kehoa. Nykyisiin ruokailutottumuksiinsa hän kuitenkin toivoo muutosta.

Syön

”Olen suurimmaksi osaksi kasvissyöjä, vaikka joskus ruuan joukkoon saattaa eksyä mereneläviä. Välillä olen karsinut syömisiäni jättämällä pois myös maidon, viljat ja sokerit. Pieni ryhtiliike tekee hyvää, ja ruokavalion siivoaminen tasaisin väliajoin kohentaa oloa huomattavasti. Olen aina tykännyt syödä terveellisesti. Joskus olen kokeillut detox-kuurejakin, mutta dieetit vaativat tietoista sitoutumista. Syön tällä hetkellä hyvin epäsäännöllisesti, mutta yritän tankata mahdollisimman hiilihydraattipitoista ruokaa. Aion tulevaisuudessa kiinnittää ruokarytmin tasaisuuteen enemmän huomiota.”

Lepään

”Olen aamuihminen, enkä ole koskaan ollut kova nukkumaan. Pärjään lyhyillä yöunilla ja ennen saatoin herätä joka aamu kello viideltä. Nykyään otan mahdollisuuksien mukaan lyhyitä päiväunia, ja se toimii kohdallani hyvin. Riittävä lepo on tärkeää, sillä väsyneenä tuntuu kuin menettäisin kontrollin itsestäni. Minun on vaikea keskittyä ja arvioida omaa käytöstäni. Saan energiaa muiden ihmisten seurasta ja rentoudun usein myös hyvän ruuan parissa.”

Liikun

”Liikunta on lähes aina ollut läsnä elämässäni. Lapsena pelasin jalkapalloa naisten liigassa ja kun muutin 19-vuotiaana Englantiin, hurahdin täysin capoeiraan, brasilialaiseen tanssia ja kamppailulajeja yhdistelevään liikuntalajiin. Sittemmin olen harrastanut muun muassa juoksua ja breakdancea. Juoksin joskus maratoninkin ja treenasin siihen tosissani. Tällä hetkellä elän vauva-arkea, joten liikunnalle ei jää ylimääräistä aikaa. Yritän vain pitää peruskuntoani yllä venyttelemällä ja kävelemällä paljon. Urheilisin enemmän jos ehtisin, sillä liikunta on kokonaisvaltaisen hyvinvointini kannalta tärkeää. Se laittaa energiani liikkeelle ja pitää mieleni voimissaan. Ennen treenaamiseni oli paljon tavoitteellisempaa, mutta nyt minua kiinnostavat enemmän tasapainoinen keho ja mieli kuin isot lihakset.” 

Kuva: Aki Roukala

 

 

Mercy Brewer, 56, huokuu hyvää oloa ja itsevarmuutta.

Koska muotimaailma perinteisesti jumaloi nuoruutta, on uusiseelantilaisen alusvaatemerkki Lonely Lingerien uuden kampanjansa kasvoksi rekrytoima 56-vuotias malli erittäin tervetullut tuulahdus totuttuun mainoskuvastoon.

Mercy Brewer on tehnyt mallin töitä jo 80-luvulta lähtien.

- Haluan haastaa ihmisten käsityksen kauneudesta ja toivon pystyväni laajentamaan ihmisten visuaalista lukutaitoa, merkin perustaja Helene Morris kertoo. 

Viime vuonna myös amerikkalaisen nettivaatekaupan The Dreslynin ja alusvaatemerkki Land of Womenin yhteistyöuikkarimalliston eleganteissa kuvissa poseerasi 60-vuotias näyttelijä ja malli Yazemeenah Rossi

- Tämä nainen säteilee voimaa ja elämänkokemusta. Hän on itsevarma ja pitää huolehtii hyvinvoinnistaan. Hän nainen, joka on ehtinyt elää ja matkustella. Hän on älykäs ja itsevarma, ja se näkyy myös ulospäin, The Dreslynin perustaja Brooke Taylor Corcia kertoi tuolloin The Huffington Postille. 

Miksi emme näe tällaista enemmän?

Katso kuvat Lonely Lingerien kampanjasta alta!

Lonely Lingerie on aikaisemminkin ihastuttanut mainoskampanjoillaan: vuosi sitten täysin käsittelemättömissä nähtiin eri kokoisia ja värisiä malleja. Mukana  oli myös muun muassa upea transmalli Aurel Haize Odogbo.

Katso myös:

Uimapukumalliston tähtenä 60-vuotias malli – miksi emme näe tällaista useammin?

Emma Watson ei suostunut käyttämään korsettia Bellen roolissa – myös kenkien piti olla juoksukelpoiset

Sara Forsberg: "Hollywoodissa on joskus vaikea uskoa ihmisten hyvyyteen"

Kuvat: Lonely Lingerie

 

Tästä kaksikosta tullaan vielä kuulemaan.

Australialaismalleilla Georgia Gibbsillä ja Kate Weasleylla on iso unelma: he haluavat, että naiset lakkaavat vertailemasta itseään muihin ja rakastavat itseään juuri sellaisina kuin ovat. 

Levittääkseen tärkeää sanomaansa kaksikko on perustanut yhteisen Insta-tilin, jolle he somettavat bikinikuvia, joiden keskiössä on elämänilo ja itsensä hyväksyminen, mutta ennen kaikkea ystävyys ja muiden kannustaminen. Naistenpäivänä lanseeratun projektin tavoitteena on myös muistuttaa muotialan yrityksiä siitä, että mainoksissa voisi ihan oikeasti käyttää eri kokoisia malleja – ilman, että sen pitäisi enää vuonna 2017 olla erityistapaus. 

Georgia on kokoa 38, Kate kokoa 46. 

- Uskomme, että näkemällä meidät työskentelemässä yhdessä muutkin ymmärtävät, että kaikki vartalomallit ovat kauniita. Ihmiset eivät vain yksinkertaisesti ole tottuneet näkemään eri kokoisia naisia yhdessä, Georgia selittää.

Idea projektista syntyi, kun Georgia julkaisi somessa iloisen yhteiskuvan bileillasta Katen kanssa. Ystävysten yllätykseksi osa kommentoijista väitti, että Georgia olisi photoshopannut itseään hoikemmaksi ja Katea pulleammaksi. Miten vartaloiden vertaileminen ylipäätään liittyi onnelliseen kaverikuvaan mitenkään?

- Ei ole olemassa kahta samanlaista vartaloa. Ja juuri siitä me pidämme, yhden Instagram-kuvan teksissä lukee.

Toisessa sanotaan:

- Tytöt kilpailevat toisiaan vastaan, naiset kannustavat toisiaan.

Emme voisi olla enempää samaa mieltä!

Kuvat: Instagram / @any.body_co
Lähteet: Huffington Post, The Daily Mail

Katso myös:

Insta-tähti postasi kuvan vatsamakkaroistaan – sai mielettömästi tykkäyksiä

Somesta tunnettu malli sai tarpeekseen somesta ja haluaa nyt varoittaa myös muita

Emma Watson ei suostunut käyttämään korsettia Bellen roolissa – myös kenkien piti olla juoksukelpoiset

 

 

 

Monitaituri Sara Forsberg, 22, innostui treenaamisesta jo 14-vuotiaana. Hän ei kaihda herkuttelua, mutta jättää aamuihmisenä bileet usein väliin.

Syön

”Kotonani Los Angelesissa ruoka on melko suolaista ja rasvaista, joten tunnen voivani paremmin aina, kun tulen Suomeen. Rakastan suomalaista ruokaa, etenkin poronkäristystä, hernekeittoa ja tuoretta ruisleipää. Los Angelesissa ruokakulttuuri on hyvin rikasta ja sieltä löytyy aina jotain uutta kokeiltavaa. Käyn usein ravintoloissa, sillä vaikka olen koulutukseltani ravintolakokki, minulla ei ole aikaa laittaa ruokaa kuin muutaman kerran viikossa. Pyrin syömään säännöllisesti ja monipuolisesti. En kaihda herkuttelua, sillä on tyhmää kieltää itseltään asioita, joista nauttii. Tuskin kukaan kuolinvuoteellaan miettii, että voi harmi, kun söin silloin sen joulutortun. Kun innostun herkuttelemaan, harrastan vastapainoksi enemmän liikuntaan. Mielestäni kaikessa hyvinvoinnissa on kyse tasapainosta.”

Liikun

”Juuri ennen kuin tulin Suomeen, kävin vaeltamassa poikaystäväni kanssa Mescal Canyonissa Arizonassa. Se oli tajuttoman upea paikka. Siellä aloin pohtia, että olisipa mahtavaa kokeilla joskus vuorikiipeilyä. Toinen laji, josta haaveilen, on ratsastus, jota harrastin lapsena kahdeksan vuotta. Viimeksi istuin hevosen selässä kaksi vuotta sitten. Palaan varmasti jossain vaiheessa takaisin talleille, kunhan aika on sopiva. Tällä hetkellä sali on kuitenkin se ykkösjuttu. Olen treenannut 14-vuotiaasta asti, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tällä hetkellä käyn salilla viisi kertaa viikossa treenaamassa monipuolisesti koko kroppaa. Tykkään käydä myös uimassa sekä lenkkeillä etenkin Suomessa, sillä täällä ilma on raikkaampaa.”

Lepään

”Kärsin usein aikaerorasituksesta, sillä työni vie minut ympäri maailmaa. Menee usein kolmekin viikkoa, että pääsen taas kunkin maan rytmiin kiinni. Normaalioloissa olen ehdottomasti aamuihminen. Herään arkisin seitsemältä ja minua alkaa väsyttää jo yhdeksän jälkeen. Saan aamulla paljon enemmän aikaan, kun taas illalla mistään ei tahdo tulla mitään. Siksi minua ei paljoa yöelämässä näy. Tykkään mieluummin käydä kylässä ystävieni luona parantamassa maailmaa tai fiilistellä yksin kotona. Olen introvertti, joten tarvitsen myös omaa aikaa rentoutuakseni.”

Kuva: Liisa Valonen

Katso myös:

Nikeltä tulossa uusi tuote – työstää hijabia naispuolisten huippu-urheilijoiden kanssa

Netflix-pomo vihjaa: Gilmore Girls saattaa palata

Rakastatko sinäkin glitteriä? Tsekkaa kevään upea kenkäuutuus​​​​​​​

 

 

 

Näiden naisten asenteesta kannattaa ottaa mallia.

Ana Ono -merkin hyväntekeväisyysnäytös kuuluu ehdottomasti New Yorkin muotiviikkojen vaikuttavimpiin tilaisuuksiin. Catwalkilla nähtiin 16 upeaa ja itsevarmaa, pitkälle edennyttä rintasyöpää sairastavaa naista. Nuorin malleista oli vain 18-vuotias.

Yhdysvaltalaismerkin vaatteet ovat suunnattu erityisesti naisille, joille on tehty rintojenpoistoleikkaus. Ana Onon on perustanut yhdysvaltalainen Dana Donofree, jonka molemmat rinnat poistettiin syöpädiagnoosin seurauksena 27-vuotiaana. Hän alkoi suunnitella vaatteita, koska koki varsinkin sopivien alusvaatteiden löytämisen olleen leikkauksen jälkeen hankalaa. 

Näytösessä esiintynyt Tiffany Schwantes, 34, sairastui syöpään ollessaan 29-vuotias. Tiffanyn syöpä on levinnyt myös keuhkoihin, ja hän sai sytostaattihoitoa vain viikkoa ennen muotinäytöksessä esiintymistä.

- Oli ihanaa saada pukeutua kauniisiin mekkoihin ja ylellisiin koruihin ja vain pitää hauskaa, Tiffany hehkutti. 

Rintasyöpä on suomalaisnaisten yleisin syöpä. Lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä rintasyöpään. 

- Tämä on hyvä muistutus siitä, että olemme niin paljon enemmän kuin vain syöpäpotilaita, Tiffany sanoi näytöksen jälkeen. 

Katso kuvat alta!

Lähteet: Reuters, Daily Mail, Kaikkisyovasta.fi
Kuvat: Getty Images