Etsintä on päättynyt! Tässä vastaukset vuoden 2016 googlatuimpiin kauneuskysymyksiin. 

Miten muotoilen kulmani oikein?

Kampaa karvat ylös ja kevyesti ylöspäin. Kohta, jossa on eniten karvoja, osittaa kulman luonnollisen linjan. Nypi hajakarvat ja tähtää selkeään muotoon. Siisti vielä kulmakarvan alku- ja loppupää. Täältä löydät ohjeet kulmien värjäämiseen kotona. 

Miten pääsen eroon silmäpusseistani?

Kehomme menee nukkuessamme eräänlaiseen korjaustilaan, jolloin lymfakierto tehostuu. Se saattaa aiheuttaa turvotusta ja ylimäräisiä nestekertymiä kudoksissa. Pidä jääkaapissa aina geelitäytteistä silmänympärysnaamioita. Aseta se silmillesi joka aamu viideksi minuutiksi.

Miten kalanruotoletti tehdään?

Tsekkaa Lauren Conradin selkeältä videolta ohjeet kalanruotolettiin. 

 
Vinkki! 
 
Kiedo hiuksesi ponnarille ennen letityksen aloittamista ja saat lettisi pysymään hyvin koossa. Letityksen ollessa valmis leikkaa kuminauha pois. Näin saat letistäsi tiiviin ja ryhdikkkään. 
 

Kuinka levitän peitevoidetta?

Jos kasvoihisi on ilmestynyt esimerkiksi sitkeä finni, lisää peitevoidetta pieneen siveltimeen. Piiritä finni ja taputtele peitevoide sen päälle kaikista kulmista, jotta väri tarttuu tasaisesti koko alueelle eikä vain finnin korkeimpaan kohtaan. Näin käy yleensä, kun levität peitevoiteen sormin. Puuteroi peitevoide kiinni pienen puuterisutia tai suuren luomivärisiveltimen avulla. 

Yleinen peitevärimoka on levittää kasvoille turhan vaaleaa sävyä. Niin tummien silmänalusten, finnien kuin aknearpienkin piilottamiseen kannattaa käyttää mieluummin lämmintä, persikkaista peiteväriä, joka on noin puoli sävyä omaa ihonsävyäsi vaaleampi.

Kuinka puhdistan meikkisiveltimeni?

Kostuta sivellin vesikulhossa tai juoksevan veden alla. Pyörittele sivellintä kevyesti palasaippuan päällä ja kastele se välillä vedellä. Toista niin monta kertaa, että siveltimestä ei irtoa enää lainkaan väriä. Huuhtele lopuksi sekä sivellin että palasaippua huolellisesti. 

Kuinka saan hiukseni kasvamaan nopeammin? 

Lue täältä ohjeet ruokiin ja vitamiineihin, jotka nopeuttavat hiustenkasvatusprojektiasi. 

Kuinka poistan geelikynnet?

1. Viilaa geelilakkauksen pinta varovasti rikki normaalilla kynsiviilalla.

2. Leikkaa foliosta kymmenen neliönmuotoista palaa. Aseta jokaisen päälle runsas tuppo asetonia sisältävällä kynsilakanpoistoaineella kostutettua pumpulia.

3. Kääri sormesi yksitellen vanuun ja paketoi setti folion avulla. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia. 

4. Työnnä lakkaukset varovasti pois appelsiinipuutikulla. Mikäli lakkaus ei irtoa helposti, laita sormesi takaisin foliokääreisiin ja anna vaikuttaa vielä muutama minuutti. 

 

 

Essie Gel Couture -kynsilakan luvataan kestävän kauniina jopa 12 päivän ajan, mutta se poistetaan kynsistä tavallisen kynsilakan tavoin. Sävy 70 Take Me to Thread,  14,40 e. 

Kuinka saan kauniit kiharat?

Lähde: Google
Kuva: Imaxtree

Elävät mikrobit eli probiootit ovat saaneet kosmetiikkamaailman sekaisin. Ne parantavat ihon vastustuskykyä ja ovat uusi toivonpilkahdus esimerkiksi akneihon kanssa kamppaileville.

Probioottinen kosmetiikka on muutaman vuoden ajan koukuttanut ihoasiantuntijoita ympäri maailman, ja nyt myös Suomessa probiootit ja prebiootit ovat pulpahdelleet esiin kosmetiikkakeskusteluissa. Näiden hyvien mikrobien hyödyllisyys sisäisesti nautittuna esimerkiksi suoliston hoidossa on tiedetty jo kauan, mutta parin vuoden sisällä keskustelu on siirtynyt siihen, voisiko probiooteilla olla terveysvaikutuksia myös ulkoisesti käytettynä.

Probiootti on elävä, terveysvaikutuksia omaava mikrobi eli todella tehokas hyvisbakteeri, joka pyrkii pitämään ihon, suoliston ja kehon mahdollisimman hyvässä kunnossa. Usein kyseessä on maitohappobakteeri, mutta kaikki maitohappobakteerit eivät täytä probiootin määritelmää, sillä hyvää tekevä vaikutus täytyy todistaa tieteellisesti. Prebiootit taas ovat probioottien ravintoa, yleensä sulamattomia hiilihydraatteja, jotka edesauttavat hyvien bakteerien kasvua. Prebiootteja on muun muassa kasviksissa, juureksissa ja kaurapuurossa, mutta niitä voidaan myös lisätä ruoka- tai kosmetiikkatuotteisiin, jotta probiootit voivat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin ravittuina.

Vuonna 2008 lanseerattiin ihmisen mikrobiomia tutkiva The Human Microbiome -projekti, joka keskittyi juuri mikrobeihin. Sen, sekä muiden mikrobitutkimusten avulla selvisi, että probiooteilla voi vaikuttaa myös ulkoisesti ihoon ja sen mikrobiomiin. Vaikka tutkimusaihe on uusi, ovat tähän mennessä tehdyt tutkimukset näyttäneet laajalti vihreää valoa: probioottien on huomattu auttavan muun muassa aknen, psoriasiksen, punoituksen sekä muiden ihovaurioiden hoidossa selkeästi paremmin kuin verrokkituotteet. Esimerkiksi akneiholla, jossa ihon mikrobiomin tasapaino on heikentynyt, probioottipitoinen kosmetiikka alkaa kamppailla pahisbakteereja vastaan iholla jo valmiiksi olevien hyvien bakteerien kanssa. Tuotteessa mukana olevat prebiootit taas antavat ravintoa näille hyvispuolen kamppailijoille.

Probiooteilla on myös yksi erittäin hyvä puoli verrattuna melkein mihin tahansa kosmetiikan raaka-aineeseen. Siinä missä monia kosmetiikassa vaikuttavia aineita on vaikea saada imeytymään tarpeeksi syvälle ihoon, probiootteilla on oma supervoimansa: niiden ei tarvitse imeytyä niin syvälle, sillä probiootit pystyvät kommunikoimaan iholla jo valmiina olevien hyvismikrobien kanssa ja aktivoimaan niitä. Siksi probiootit ovat kuin mielenosoituksen vetäjiä: he kertovat muille mitä tehdä ja saavat valjastettua mikrobit tehokkaampaan ja koordinoidumpaan työskentelyyn.

Haastava raaka-aine

Uusien supersankareiden hyödyntäminen kosmetiikassa on kuitenkin hidas ja työläs prosessi. Vaikka probiootit ovat todistaneet tehonsa eri tutkimuksissa, kaikki kosmetiikkamerkit eivät pysty ottamaan niitä vielä valikoimiinsa.

– Probiootit eivät ole niitä helpoimpia kosmetiikan raaka-aineita: suurin osa kosmetiikkatuotteista sisältää vettä ja vahvoja säilöntäaineita, jotka taas tappavat elävät probiootit. Vaatii pitkällistä tuotekehittelyä luoda oikeanlainen tuotekoostumus, jossa probiootit pystyvät säilymään, mutta myös aktivoitumaan kostealle iholle levitettäessä, maahantuontiyritys Natcos Oy:n asiantuntija, probioottikosmetiikkaan perehtynyt Maria Nykänen kertoo.

Siksi osa kosmetiikkamerkeistä käyttää probioottikosmetiikassaan jotain muunnosta elävistä probiooteista. Esimerkiksi kokonaisia probiootteja käytetään kuumentamisen jälkeen, jolloin ne eivät kykene jakaantumaan, lisääntymään tai kommunikoimaan muiden mikrobien kanssa, mutta kykenevät silti kiinnittymään ihosoluihin ja lisäämään hyvää bakteerikantaa. Tämä on elävien probioottien jälkeen tehokkain keino hyödyntää niiden hyvät ominaisuudet.

Maailmasta löytyy tällä hetkellä ainoastaan kaksi kosmetiikkamerkkiä, jotka käyttävät tuotteissaan eläviä probiootteja: yhdysvaltalainen Mother Dirt sekä etelä-afrikkalainen hoitolasarja Esse, joka on keskittynyt ihonhoitoon. Se on kehittänyt muun muassa maailman ensimmäisen eläviä probiootteja sisältävän seerumin.

Nykänen kuitenkin muistuttaa, että vaikka elävät probiootit pystyvät vaikuttamaan ihon mikrobiomiin tehokkaasti, ihmiskeho on laaja kokonaisuus. Bakteerikannan epätasapaino saattaa olla aiheutunut esimerkiksi antibioottikuurista, tai ihoreaktiot voivat olla kytköksissä ruokavalioon.

– Siksi probioottikosmetiikkaa käytettäessä kannattaa muistaa kokonaisvaltaisuus. Esimerkiksi vähähiilihydraattisen ruokavalion ja sisäisesti nautittujen probioottivalmisteiden on huomattu yhdessä probioottikosmetiikan kanssa auttavan iho-ongelmien hoidossa. Tällöin ongelman perimmäistä syytä eli mikrobien epätasapainoa hoidetaan sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Probiootit eivät siis haastavan tuotekehittelynsä takia nouse heti jokaisen kosmetiikkabrändin repertuaariin, ja vaikka yhden tuotteen saisi kehitettyä probiooteille otolliseksi, laajempi kuva tuottaa ongelmia. Esimerkiksi muut kasvoille levitettävät meikki- ja ihonhoitotuotteet, jotka sisältävät vahvoja säilöntäaineita, heikentävät iholle lisättyjen probioottien elinmahdollisuuksia. Onneksi kuitenkin niille, jotka kamppailevat psoriasiksen, atooppisen ihon tai aknen kanssa ja haluavat pitää ihonsa mikrobiomin mahdollisimman tasapainoisena, probioottinen kosmetiikka on melkoinen valonpilkahdus ja mahdollisuus. Niiden avulla esimerkiksi pahasta aknesta kärsivä voi saada helpotuksen ongelmaansa ilman vahvaa antibioottikuuria, joka pahimmassa tapauksessa sekoittaa koko kehon mikrobitasapainon ja vastustuskyvyn vuosiksi. 

Lähteet: The Human Microbiome Project, Teknokemian yhdistys ry, American Academy of Dermatology, Harvard Health Publications, BioMed Central ja Dermatology Times.

Kokeile näitä

Hellävarainen Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream -kosteusvoide rauhoittaa ihoa ja vähentää punaisuutta ja läikikkyyttä. Clinique hyödyntää tuotteessa probioottiteknologiaa, joka parantaa ihon suojakerroksen tasapainoa. 65 e. 

Esse Sensitive Serum sopii erityisen herkälle iholle tai akneiholle. Se sisältää yli miljardi elävää probioottimikrobia millilitraa kohden. 77,20 e. 

Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster on kosteusvoiteen ja seerumin alla käytettävä tuote, joka tehostaa muiden hoitotuotteiden vaikutuksia. 59 e. 

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

"Rakastan talvea, mutta kylmä sää tekee kammottavia asioita iholleni", Kylie Jenner kirjoitti nettisaitillaan. 

Kylie Jenner, 19, paljasti nettisivuillaan listan ihonhoitotuotteista, joiden avulla pitää kasvonsa hehkeinä talvikuukausina. Voisi ehkä kuvitella, että Kylien lempparit olisivat lähinnä hintavia luksustuotteita, mutta toisin kävi: suosikkikasvonaamiokseen hän mainitsee markettien hyllyiltä löytyvän, alle kymmenen euroa maksavan L'Oréal Pure Clay Purify -naamion.

Viime vuonna lanseerattu L'Oréalin savinaamio kuuluu meidänkin suosikkeihimme. Se sisältää yhdistelmän kolmea erilaista savityyppiä sekä eukalyptustä, joka on tunnettu puhdistavista ominaisuuksistaan. Voidemainen koostumus syväpuhdistaa ihon kymmenessä minuutissa tehden kasvoista puhtaan ja heleän näköiset. 

Pure Clay Purify -naamion lisäksi Kylien lempituotteiden listalta löytyy muun muassa Kiehl'sin ja Mario Badescun kohtuuhintaisia tuotteita. Mahtavaa!

 

 

 

 

L'Oréal Pure Clay  Purify -naamion musta hiili imee ihosta talia magneetin lailla. 9,90 e. 

Kiehl’sin Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil -kasvojenpuhdistusöljy kosteuttaa talvikuivaa ihoa. 32,99 e.

 

Mario Badescu Hyaluronic Eye Cream -silmänympärysvoide tehokosteuttaa ihon hyaluronihapon avulla, 17 e (mariobadescu.com).

Kuvat: MVPhotos, Valmistajat

Kasvosuihke on väsyneen ihon pelastus varsinkin, jos vietät päiväsi tietokoneen näyttöä tuijottaen. Tässä ovat suosikkituotteemme!

Rikkiä sisältävä Eau De Gamarde -mineraalivesisuihke rauhoittaa ja kosteuttaa herkkää ihoa. Tämä on toimituksen kestosuosikki. 11,90 e.

Australialaisen Jurlique-luonnonkosmetiikkamerkin Rosewater Balancing Mist rauhoittaa ihoa ruusun ja aloe veran voimalla. 26,40 e.

Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Mist on ihana uutuus, joka kosteuttaa kasvot yhdellä painalluksella. Plussaa superkevyestä koostumuksesta, jota voi suihkia huoletta meikin päälle pitkin päivää. Tätä pidämme työpöydillämme! 28 e.

Shiseidon geelimäinen Ibuki Quik Fix Mist -kosteussuihke sopii myös meikin kiinnittämiseen. Kätevän kokoinen pakkaus sujahtaa hyvin pienempäänkin käsilaukkuun. 35 e. 

Smashbox Photo Finish Primer Water on todellinen monitoimituote: sitä voi käyttää primerina, meikin kiinnittäjänä tai suihkia kasvoille pitkin päivää. Täydellistä! 33 e. 

 

 

La Roche-Posay Thermal Spring Water on riittoisa klassikkotuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. 7,90 e.

Muista huuhdella kondomi ennen meikkivoiteen levittämistä!

Olimme vasta ehtineet totutella ajatukseen meikkivoiteen levittämisestä SiliSpongella BeautyBlenderin sijaan, kun kauneusvloggaajat esittelivät meille jo täysin uudenlaisen trendin.

Kaikki alkoi, kun kauneusvideoita tekevä Laila Tahri keksi sujauttaa meikkisienensä kondomin sisään estääkseen meikkivoiteen imeytymisen sieneen. Pian myös muut vloggaajat alkoivat kokeilla erikoista kikkaa – ja väittävät sen toimivan erinomaisesti. Beauty Vixxen -niminen kauneusvloggaaja jopa täytti kondomin kosteusvoiteella sen sijaan, että olisi sujauttanut sisään esimerkiksi BeautyBlenderin. Hän hehkutti, että viritelmän avulla tuotteet levittyvät sulavasti myös kasvojen vaikeimpiin kohtiin. 

Muista kuitenkin pestä kondomi ennen kuin kokeilet temppua kotona. Liukuvoide tuskin tekee hyvää kasvojesi iholle!

 
Hongkongilaisen Molly Cosmeticsin valmistamat SiliSponget ovat toistaiseksi loppuunmyyty, mutta lisää tuotteita on tulossa nettikauppaan pian. Tuotteen hinta on 9,30 e. 
 

Kuva: YouTube / Jeffree Star