Kauniit meikkisiveltimet ovat aiemminkin saaneet meidät sekoamaan (tai ainakin tuhlaamaan aivan liikaa rahaa), mutta IT Cosmeticsin uusin sivellin lähentelee täydellistä. Sen metallinen varsi on kauniin pinkki ja viimeistelty sydämen muotoiseksi. Sivellin on tehty kolmivärisistä, synteettisistä karvoista. 

Love Beauty Fully Love Is the Foundation Brush -niminen meikkisivellin maksaa noin 27 euroa. Jokaista ostettua sivellintä kohden lahjoitetaan yksi sivellin amerikkalaisen syöpäjärjestön Look Good Feel Better -kampanjalle, jonka tarkoitus on kasvattaa syöpää sairastavien naisten itsevarmuutta. 

Sivellintä myydään toistaiseksi vain Yhdysvalloissa, mutta toivomme, että näitä saisi pian tilattua myös Suomeen!

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuvat: Valmistajat

Unohda kalliit manikyyrit, näillä vinkeillä saat kynsistäsi kauniit kotonakin.

Kolme vetoa riittää. Aloita dippaamalla sivellin kynsilakkapurkkiin niin, että väriä on riittävästi. Levitä lakka kynnellesi sitten kolmella vedolla: ensin vasempaan reunaan, sitten oikeaan ja lopuksi keskelle.

Vetämällä yhden poikittaisen vedon kynnen kärkeen pidennät kynsilakan kestoa huomattavasti. 

Käytä aina aluslakkaa. Se antaa värilliselle lakalle tarttumapinnan, auttaa lakkaa kestämään pidempään ja suojaa kynsiäsi.

Sen sijaan, että levittäisit kynsillesi yhden paksun kerroksen lakkaa, suosittelemme mieluummin esimerkiksi kolmea ohutta kerrosta. Näin kynsilakka kuivuu nopeammin ja kestää pidempään. Muista, että jokaisen kerroksen pitää antaa kuivua huolella ennen seuraavan levittämistä. 

Jos et jaksa odotella kynsien kuivumista, laita kätesi kylmän veden alle pariksi minuutiksi tai käytä pikakuivattajaa. 

Kun lakka on kuivunut, levitä koko kynnelle kynsinauhaöljyä. Öljy suojaa lakkaa kolhuilta ja kosteuttaa kynsinauhojasi. 

Älä koskaan ravista kynsilakkapulloa, sillä se saattaa muodostaa lakkaan ilmakuplia. Jos haluat sekoittaa lakkaa, aseta pullo käsiesi väliin ja pyörittele sitä edestakaisin. 

Jos kynsilakkoihisi on alkanut muodostua pikkuisia ilmakuplia, saatat säilyttää niitä liian lämpimässä. Kokeile kynsilakkojen säilyttämistä jääkaapissa. 

Muista käyttää päällyslakkaa. Levitä se erityisen huolella kynsiesi kärkiin, jotta lakkaus kestäisi pidempään. 

Jos lakka leviää vahingossa kynsinauhoillesi, dippaa vanupuikko kynsilakanpoistoaineeseen ja puhdista ylimääräiset kynsilakat.

Alkuperäinen juttu: Marie Claire
Kuva: Imaxtree

Ikuista kauneutta metsästetään nyt hiilen avulla. Se on kasvonaamioiden uusi suosikkiainesosa, jota voidaan käyttää myös hampaiden valkaisemiseen ja hiusten syväpuhdistukseen.

Hiili on elämän perusta ja kaikkien elävien olentojen rakennusaine. Siinä kieltämättä hyvä lähtökohta ikuisen kauneuden metsästykseen.

Puhdistettua hiiltä sisältäviä tuotteita on virrannut markkinoille viime vuoden aikana. Saasteet ja epäpuhtaudet kiusaavat nykynaisten ihoa, joten jälleen kerran on otettava käyttöön ikiaikaiset, järeät keinot. Hiili kun ei todellakaan ole mikään uusi keksintö. Sen epäpuhtauksia ja myrkkyjä itseensä sitova voima on tunnettu jo pitkään. Vaikuttaa siis varsin loogiselta, että musta ihmeaine onnistuu imemään itseensä ylimääräistä rasvaa myös syvältä ihohuokosista. Olisiko syväpuhdas iho ilman mustapäitä vihdoin mahdollista saavuttaa hiilen avulla?

Kuriositeettina kerrottakoon, että kauneudenhoitoon tarkoitetulla hiilellä ei ole mitään tekemistä grillihiilten kanssa. Kosmetiikkateollisuuden käyttämä hiili on aktiivihiiltä, jota saadaan muun muassa bambusta ja kookoksesta. Lisäksi hiili on käsitelty kuumentamalla, jolloin sen kemiallinen koostumus laajenee ja huokoisuus lisääntyy entisestään.

Hiili toimii kuin magneetti. Sillä on uskomaton kyky imeä ulkoisia ainesosia itseenä satoja kertoja omaan painoonsa nähden. Huokoisen pinnan sähkölataus on negatiivinen, jolloin se vetää puoleensa positiivisesti latautuneita myrkkyjä ja epäpuhtauksia. Hiili siis yksinkertaisesti imee rasvaa ja likaa, mutta myös kapseloi ne sisäänsä, jolloin ällötykset voi hoidella pois päiväjärjestyksestä huuhtelemalla ne lavuaariin.

Aktiivihiilellä on myös antibakteerisia ja antimykoottisia eli sienten kasvua hidastavia tai tappavia vaikutuksia. Juuri siksi se ovatkin loistava tehokeino epäpuhtaan akneihon hoitoon. Rasvoittuva iho hyötyy hiilen tasapainottavasta vaikutuksesta. Säännöllisesti käytettynä naamio imee ylimääräistä talia ja ihosta tulee mattaisempi.

Hiili on siis syystäkin syväpuhdistavien kasvonaamioiden uusi suosikkiainesosa. Hiiltä sisältävät naamiot ja kasvojen puhdistusaineet tavoittavat ihohuokosen pohjan. Höyrytä siis kasvosi, jotta ihohuokoset avautuvat ja jumiin jäänyt tali pääsee ulos. Levitä sen jälkeen naamio. Hiili saa ihon näyttämään heti kirkkaammalta. Hienojakoinen hiili myös kuorii ihoa kevyesti, kun taas sen tulehduksia torjuvat ominaisuudet rauhoittavat ihoa.

Ihonhoidon lisäksi hiiltä voidaan käyttää kehon detox-puhdistuksessa lisäämällä sitä smoothieihin. Hiilestä on hyötyä myös hiuksille. Se toimii syväpuhdistavien sampoiden tapaan ja imee metallijäämiä ja epäpuhtauksia syvältä hiuksista. Uusin villitys hyödyntää hiilen imutehoa hampaiden valkaisuun, ja vihdoin Suomeenkin on saatu hiiltä hyödyntäviä, täysin luonnollisia hampaidenvalkaisuvalmisteita. 

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask -naamiossa on bambuhiiltä, joka imee epäpuhtauksia. 25 e. 

Antibakteerisen Glamglow Supermud Clearing Treatment -savinaamion aktiivihiilellä rikastettu Activated-X Charcoal -savi imee itseensä ihon kuona-aineet. Tuote puhdistaa ja kirkastaa kasvot tehokkaasti. 55 e. 

Pääkuva: Piia Arnould

Jude Law'n tytär on Burberryn uusi mainoskasvo.

Mitä yhteistä on Iris Law'lla ja Kendall Jennerillä? Pettämätön tyylitaju, kuuluisat vanhemmat ja nopeasti kasvavat somekanavat. Jude Law'n ja Sadie Frostin 16-vuotiaasta Iris-tyttäreistä on alettu veikkailla mallimaailman seuraavaa supertähteä sen jälkeen,, kun hän nappasi itselleen ensimmäisen merkittävän keikkansa: Iris tähdittää Burberryn tuoretta Liquid Lip Velvet -huulipunakampanjaa. Aikaisemmin Burberryn kauneuskampanjoissa on nähty muun muassa Cara DelevingneJordan DunnLily Donaldson ja Rosie Huntington-Whiteley

- Kyseessä on ikoninen englantilaisbrändi, olen ylpeä päästessäni mukaan Burberry-perheeseen, Iris hehkutti Vanity Fairin haastattelussa. 

Burberryn Liquid Lip Velvet -lanseeraus on ollut valtava menestys. Neljätoista sävyä julkaistusta kokoelmasta jo kahdeksan on myyty loppuun kosmetiikkakauppa Sephoran nettikaupassa. 

Iris ei ole perheen ainoa mallilupaus. Isoveli Rafferty, 20, on työskennellyt mallina jo muutamia vuosia ja esiintynyt muun muassa DKNY:n ja Tommy Hilfigerin näytöksissä.

Burberryn Liquid Lip Velvet -huulipunia myydään Sephora.comissa 34 dollarin hintaan. Kuvassa sävy Fawn.

Selvitimme puolestasi kaiken, mitä olet halunnut tietää luonnonkosmetiikasta. 

Kaikki siitä puhuvat ja moni siihen on jo hullaantunut. Vastoin yleisimpiä ennakkoluuloja, luonnonkosmetiikan käyttäminen ei tarkoita mistään luopumista tai radikaaleja vaihdoksia kylppärin kaapin sisältöön. Jos nyt mennään oikein kunnolla historiassa taaksepäin, niin alun perinhän kaikki kosmetiikka oli luonnonkosmetiikkaa. Ihmiset levittivät iholleen elohopeaa ja vaikka mitä myrkyllisiä aineita tietämättä paremmasta. Vuosisatojen aikana kokeilujen ja erehdysten kautta selvisi, mitä iholle kannattaa laittaa, mutta jossain vaiheessa luonnonkosmetiikka tippui muun kosmetiikan kehityksen kelkasta.

Viime vuosina useimmat meistä ovat kuitenkin heränneet miettimään kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia, aina ruokavaliosta ja kodin pesuaineista lähtien. Samalla katse on kääntynyt meikkipussin sisältöön.

Luonnonkosmetiikkaan vaihtaneet perustelevat ratkaisuaan sillä, että luonnollisista lähteistä tulevat kemikaalit rasittavat vähemmän sekä kehoa että ympäristöä. Myös puhtaudella on monelle merkitystä: jos tuotteella on luonnonkosmetiikasta kertova sertifionti, se tarkoittaa, että koko valmistusprosessi on alusta loppuun asti tarkastettu ulkopuolisen tahon toimesta. Luonnonkosmetiikka on myös trendikästä ja tapa osoittaa muille, että on valveutunut ja kiinnostunut hyvinvoinnistaan.

Samalla kun luonnonkosmetiikasta on tullut supersuosittua, tuotteet ovat ottaneet kunnolla tulta alleen. Itse asiassa tulevaisuudessa luonnonkosmetiikasta saatetaankin tulevaisuudessa ottaa mallia synteettisen kosmetiikan valmistuksessa. Juuri nyt luonnonkosmetiikkapuolella nimittäin kohistaan esimerkiksi probiootteista ja siitä, kuinka mikrobit vaikuttavat kokonaishyvinvointiin. Markkinoille on myös vastikään tullut seerumi, jonka luonnosta saatava uute rentouttaa kasvolihaksia botoxin tapaan.

"Luonnonkosmetiikalla ei saa aikaiseksi kestävää tai näyttävää meikkiä"

Kyllä saa. Luonnonkosmetiikkasarjoissakin on brändejä, joissa on ammattitason väripigmentit. Laatu toki vaihtelee eri merkkien välillä, kuten kaikessa kosmetiikassa. Myös luonnonkosmetiikasta löytyy meikinpohjustusvoiteita ja kiinnitystuotteita, joiden ansiosta meikki kestää iholla pidempään. Hiustenmuotoilutuotteissa voi joutua hieman tinkimään pidosta, sillä moni kiinnitysaine on kielletty luonnonkosmetiikassa.

"Ihonhoitotuotteissa pitää olla säilöntäaineita, jotta ne säilyvät hyvänä."

Kun vesi ja öljy sekoitetaan, tarvitaan väistämättä säilöntäaineita. Luonnonkosmetiikassa käytetään esimerkiksi alkoholia, erilaisia antioksidantteja sekä E-vitamiinia, jotta tuotteet säilyvät hyvinä. Hyvin harva synteettinen tuote tai luonnonkosmetiikkatuote kestää avattuna vuotta pidempään.

"Luonnonkosmetiikka sopii kaikille."

Luonnonkosmetiikka on yleisesti ottaen turvallista, mutta kuten kaikessa kosmetiikassa, mukana voi olla myös allergiaa aiheuttavia aineita. Sekä synteettiset että luonnolliset raaka-aineet voivat saada aikaan allergisen reaktion. Erityisherkän kannattaakin valita aina tuoksuton tuote.

"Jos etiketissä lukee luonnollinen, tuote on varmasti luonnonmukainen."

Monissa tuotteissa saattaa olla mukana luonnollisia ainesosia, mutta pohja on silti synteettinen. Ainoa keino olla sataprosenttisen varma siitä, että kyseessä on täysin luonnonmukainen tuote, on bongata tuotteesta sertifikaatti tai tutkia tuotteen ainesosaluetteloa esimerkiksi kännykkäsovelluksen avulla.

"Ekotuotteet ovat kalliita."

Hintoja on luonnonkosmetiikan sisällä laidasta laitaan. Edullisimmat tuotteet kustantavat muutaman euron, mutta luksusbrändeihin saa tuhlattua helposti useamman sata euroa. Varsinkin marketeista löytyy nykyisin laaja valikoima edullisilla hinnoilla.

"Kaikki tuotteet pitää vaihtaa yhdeltä istumalta luonnonkosmetiikkaan."

Koko meikkipussin sisältöä ei suinkaan tarvitse uudistaa. Kuten aina kosmetiikassa, vain kokeilemalla löytyy itselle sopivimmat tuotteet. Kokeilu on hyvä aloittaa tuote kerrallaan. Toisaalta esimerkiksi iholle jätettävät tuotteet, kuten kasvoöljy ja kosteusvoide, toimivat tehokkaimmin tiiminä.

Asiantuntijana kosmetologi Minna Oey / Natcos. Lähteenä käytetty myös luonnonkosmetiikka.fi-sivustoa. 

Psst! Think Dirty ja CosmEthics-sovellukset lukevat tuotteen viivakoodin ja kertovat sen avulla, mitä ainesosia tuote sisältää. Sovellus kertoo myös lisätietoa tuotteen raaka-aineista. 

Kuva: Imaxtree