Kuivashampoo ja meriuinti eivät ole hiustesi parhaita ystäviä.

Kesän jälkeen hiuksesi tarvitsevat apua. Selvitä vaurioiden taso, löydä täsmätärpit ja ryhdy toimeen.

 

Vaurioiden taso:

Paha 

Jos: Pidät hiuksesi usein ponnarilla
Venyvän hiuslenkin jännite aiheuttaa hiuksiin murtumia, jotka lopulta katkaisevat hiuksen.

Tee näin:  Kokeile Invisibobble-hiuslenkkiä. Kierteinen muotoilu jakaa hiuksiin kohdistuvaa painetta siten, että se ei kohdistu vain poninhännän uloimpaan hiuskerrokseen. Lisäksi lenkissä ei ole hiuksia vahingoittavia metalliosia. Vaihda ponnarin paikkaa joka toinen päivä. Näin et rasita samaa kohtaa toistuvasti. 

 

5,90 e, Invisibobble.

 

Vaurioiden vakavuus:

Pahempi

Jos:Aurinko tuhoaa hiuksesi
UV-säteet eivät vahingoita vain ihoa. Aurinko hapettaa hiusta ja tekee siitä heikon ja hauraan, jolloin se on alttiimpi katkeilulle ja kaksihaaraisille.

Tee näin:  UV-suojan sisältävät shampoot ja muotoilutuotteet ovat hyödyllisiä, mutta toimiakseen kunnolla niiden täytyisi peittää koko hiusten pinta-ala. Käytännössä tämä on lähes mahdotonta. Täyden UV-suojan saamiseksi tarvittaisiin todella suuri määrä tuotetta. Usko pois, hattu tai huivi on auringonottajan paras suoja.

 

Jos: Rakastat uimista
Se karhean seksikäs rantakampaus, jonka saa vain kun lojuu biitsillä ja ui suolaisessa vedessä, on todellisuudessa pelkkää myrkkyä herkille hiuksillesi. Suolakiteet rikkovat hiuksen mikroskooppisen kokoisia proteiinisidoksia. Myös uima-allasveden sisältämä kupari vaikuttaa hiukseen suolan tavoin ja haurastuttaa sen rakennetta.

Tee näin:  Kastele hiukset makealla hanavedellä ennen kuin hyppäät mereen tai altaaseen. Voit tehostaa suojausta kosteuttavalla ja suojaavalla hiuksiin jätettävällä suihkeella, jota voit lisätä uimisen jälkeen. Kun hius on jo täynnä kosteutta, se ei pysty enää imemään itseensä vahingollista suola- tai kloorivettä. Muista huuhdella hiukset jokaisen uintikerran jälkeen. Meriveden sijasta luo rantakampauksesi suolasuihkeilla. Niiden suolapitoisuus ei ole niin korkea, että se vahingoittaisi hiuksia.

 

Vaurioiden vakavuus:

Uhkaava

Jos: Et voi elää ilman fööniä
Fööni ei vahingoita hiuksia kovinkaan paljon, mutta tuhoa alkaa tapahtua, kun kuivaat kosteita hiuksia kuumalla ilmalla ja samalla harjaat niitä.

Tee näin:  Älä koskaan kuivaa hiuksia ilman lämpösuojaa. Säädä hiustenkuivaaja matalalle tai keskitehokkaalle lämmölle ja pidä kuivaaja noin 15 sentin päästä hiuksista. Älä tartu harjaan ennen kuin hiukset ovat lähes kokonaan kuivat.

 

Vaurioiden vakavuus:

Hälyttävä

Jos: Kiharrat ja suoristat
Suoristusraudat saattavat saada aikaan todellista tuhoa. Jotkut mallit kuumenevat jopa 500 asteeseen, jolloin kuumuus tuhoaa hiuksen proteiinirakenteen. Ei siis ole aivan sama, millaisella raudalla hiuksiasi muotoilet. Vauriot ovat vieläkin pahempia, jos hiuksessa on yhtään kosteutta.

Tee näin:  Huolehdi, että hiukset ovat täysin kuivat, ennen kuin tartut suoristusrautaan. Satsaa keraamiseen rautaan. Kuumuus jakautuu keraamisella levyllä tasaisemmin. Työstä jokaista hiusosiota maksimissaan 10 sekuntia. Säädä aloituslämpötila 200 asteeseen (300 asteeseen, jos hius on todella paksua). Jos hius ei tunnu suoristuvan tai kihartuvan, lisää lämpöä 50 asteella. Käytä korkeita lämpötiloja vain lyhyen aikaa kerrallaan.

159 e, Ego Professional

 

Lue lisää hiusten pelastuskeinoja uusimmasta Cosmopolitanista!

 

Kuvat: istockphoto ja valmistajat 

Mitä pidempään hiuksia on kasvattanut, sen hankalampaa kampaajan on antaa niitä saksia. Talvi kuivattaa hiuksia entisestään ja me ainakin sorrumme yhä useammin hätäponnariin tai sotkunutturaan. Kuulostaako tutulta? Ehkä voisimme ottaa mallia julkkisten muodonmuutoksista.

Coco Rocha lyhensi ruskeat hiuksensa vaaleaan polkkaan.

Hulmuavista hiuksistaan tunnettu Eva Longoria päätti lyhentää tukkansa raikkaaseen keskipituuteen.

Emma Robertsia pukee skarppi polkkatukka.

Gina Rodriguez ajeli rohkeasti toisen puolen hiuksistaan.

Kuvat: Instagram

Vamp Stampiksi nimetty tuote kuulostaa mullistavalta.

Jotkut käyttävät teippiä, toiset yrittävät saada viivasta täydellisen pisteiden avulla. Näyttävien kissarajausten tekeminen vaatii kovaa harjoittelua ja vakaata kättä, mutta nyt markkinoille on tulossa tuote, joka saattaa helpottaa elämäämme huomattavasti. 

Vamp Stamp -nimeä kantava tuote lupaa nimittäin tehdä rajauksista onnistuneet joka kerta: kynää muistuttava väline dipataan ensin mihin tahansa eyeliner-purkkiin, minkä jälkeen rajaus ikään kuin leimataan silmäkulmiin. 

Emme ole vielä päässeet kokeilemaan tuotetta, mutta ainakin Instagram-stalkkauksen perusteella homma näyttää erittäin helpolta. Toivomme, että Vamp Stamp todella lunastaa lupauksensa!

Vamp Stampin on luonut yhdysvaltalainen meikkaaja Veronica Lorenz. Sen tarkkaa lanseerausaikaa ei ole vielä kerrottu, mutta voit seurata uutisia esimerkiksi brändin somessa

Video, jonka The Vamp Stamp® (@the_vampstamp) julkaisi

 

Our babe @addykruse Winging It! With #thevampstamp #eyelineronpoint

Video, jonka The Vamp Stamp® (@thjulkaisi

Sileää vai kiharaa, kiiltoa vai volyymia? Kansainvälinen Kevin Murphy -kouluttaja, kampaaja Juha-Matti Manninen jakoi parhaat vinkkinsä pikkujouluhiuksiin.

Sliipatut ja kiharat hiukset

Näyttävän lookin saat, kun vedät hiukset taakse vahan tai geelin avulla. Suihki kokonaisuus raikkaaksi kiiltosuihkeen avulla. Jätä vähintään pieni osio hiuksista vapaaksi, jotta ilmeestä ei tule liian kova. Esimerkiksi rento kihara taakse sliipattuna näyttää sopivan juhlavalta.

Letit osana kampausta

Käytä lettejä yksityiskohtina pikkujoulukampauksessa. Letitä pikkuletti vaikkapa kiertämään päätä tai kulkemaan otsalta niskaa kohti.

Hiuskoristeet

Pinnit sekä hius- ja rintakorut ovat tulevan pikkujoulukauden hitti. Käytä hiuskoristeissa inspiraationa menneitä vuosikymmeniä.

40- ja 50-luku

Erityisesti lyhyisiin hiuksiin ammennetaan nyt inpiraatiota 40- ja 50-luvuilta. Mallia kierrettyihin otsahiuksiin ja loiviin kiharoihin voi etsiä näyttelijälegendoilta, kuten Lauren Bacallilta, Betty Grabelta ja Marilyn Monroelta. Tsekkaa ainakin leffat Kuinka miljonääri naidaan ja Syvä uni.Kuvat: Imaxtree

Alunperin miehille suunniteltu tuote jatkaa valtavaa suosiotaan kauneusvloggaajien keskuudessa.

Monet kauneusalan ammattilaiset tituleeraavat Nivea Men Sensitive Post Shave Balm -voidetta maailman parhaaksi meikinpohjustustuotteeksi. 

Kaikki sai alkunsa vuonna 2015, kun YouTuben suosituimpiin kauneusvloggaajiin kuuluva hollantilainen Nikkie de Jager jakoi Nikkietutorials-kanavansa 2,5 miljoonalle seuraajalleen videon, jossa hehkutti Nivean voidetta parhaaksi koskaan kokeilemaksensa primeriksi. Nikkie oli kuulemma päätynyt käyttämään sitä poikaystävänsä kaapista puolivahingossa. Myös monet muut suositut kauneusvloggaajat, kuten KathleenLights ja Roxette Arisa, ovat sittemmin kertoneet olleensa ihmeissään tuotteen tehokkuudesta. Jopa itse Kylie Jenner on kertonut Snapchatissa käyttävänsä voidetta meikkivoiteensa alla. 

Kaiken hehkutuksen jälkeen päädyimme vihdoin testaamaan tuotetta primerina itsekin. Voide tuntuu kasvoilla erittäin miellyttävältä sen viilentävän vaikutuksen ansiosta. Se on koostumukseltaan hyvin nestemäinen, ja pari tippaa riittää helposti koko kasvoille. Tuote kannatta hieroa ihoon kunnolla, kunnes se tuntuu lähes tahmealta. Voide tasoittaa ihohuokoset uskomattoman tehokkaasti ja saa ihon tuntumaan huomattavasti kimmoisammalta ja sileämmältä päihittäen siten monet testissä olleet hintavat primerit. Entä tuoksu? Alkuun kieltämättä aavistuksen miehekäs, mutta muuttuu tuotteen kuivuessa lähinnä raikkaaksi.

Nivea Men Sensitive Post Shave Balmin vaikuttava aine on kosteutta tehokkaasti sitova glyseroli, jota se sisältää huomattavasti perinteisiä primereita enemmän. Glyserolin sanotaan suorastaan imevän itseensä myös päälle levityetyn meikkivoiteen sen sisältämän veden vuoksi ja pitäen siten meikin siistinä pitkänkin päivän. Nikkie de Jager kertoi tuotteen pitävän hänen öljyisen ihonsa mattaisena iltaan saakka. Testaajalla se puolestaan kosteutti syksyn myötä pintakuivunutta ihoa tehokkaasti. Tämä pääsee vakkarikäyttöön!

 

Nivea Men Sensitive Post Shave Balm, noin 7,10 euroa.

 

 

 

ehkä ei

Tämän alle 8 euroa maksavan tuotteen väitetään olevan maailman paras primer - testasimme, toimiiko se

Sisältää aineita jotka on tarkoitettu imeytymään ihoon, ei olemaan ihon päällä. Siihen kun päälle laitetaan meikkivoidetta joka sitoutuu imeytyviin aineisiin, niin sinne ne meikkivoiteenkin aineet menevät. Jotka on tarkoitettu olemaan ihon päällä, ei imeytymään syvälle ihoon. En usko että kukaan niin syväpuhdistaa ihoaan joka ilta, että nämä aineet sitten pois saataisiin. Ei kannata ihmetellä pian iholle ilmestyvää epätasautta ja tukkeutuneita ihohuokosia ja kauniin punaisia finnejä. Toki tämä...
Lue kommentti