Tiedämme kaikki, että öljyt ovat mullistaneet kauneudenhoidon. Mutta vaikeampi on tietää, mikä niistä sopii juuri sinulle. Selvitimme parhaat vaihtoehdot eri iho- ja hiustyypeille. 

Tyrnisiemenöljy 

Siemenistä saatava öljy sisältää paljon E-vitamiineja ja omega-rasvahappoja. Öljy on hyvä herkälle ja ärtyneelle iholle ja akneiholle.

Arganöljy 

Arganöljy on kallista, koska hedelmät, joista öljy saadaan, kasvavat vain Lounas-Marokossa. Arganöljy sisältää muun muuassa E-vitamiinia ja karoteenia. Se sopii hyvin vahingoittuneelle iholle, silmänympärysvoiteisiin, akneiholle ja allergikoille.

Soijaöljy 

Soijapapua puristamalla saadaan soijaöljyä. Se on mainio öljy rasvaiselle iholle ja sisältää rasvahappoja kaikista omega-ryhmistä. Öljyä käytetääb usein ravitsevissa kasvo- ja ihovoiteissa. Se parantaa ihon omaa suojaa ja kosteuttaa.

Aprikoosisiemenöljy 

Aprikoosin kiven sisällä on siemen, jota puristamalla saadaan öljyä. Öljy sopii lähes kaikille ja voi korvata manteliöljyn, jos olet mantelille allerginen. Koostumukseltaan öljy on melko rasvainen ja sopii siksi hyvin kuivalle iholle. Aprikoosiöljy tekee ihosta pehmeän ja elastisen.

Jojobaöljy 

Jojobaöljy suojaa ihoa ja sitoo kosteutta. Se auttaa kuivaan ihoon, rasvaiseen ihoon ja akneen.

Manteliöljy 

Manteliöljy saadaan kylmä- tai kuumapuristamalla mantelin siementä. Öljy on mieto ja pehmentävä.

Avocadoöljy

Avocadoöljy sisältää palon E- ja D-vitamiinia sekä steroleita, jotka lieventävät eri iho-ongelmia. Sopiii hyvin kuivalle iholle.

Oliiviöljy 

Oliiviöljy sopii mainiosti kuivalle iholle, kuiville hiuksille ja päänahkaongelmiin. Se ravitsee, pehmentää ja suojaa.

Risiiniöljy

Risiiniöljy on hyvin rasvainen ja imeytyy hitaasti. Siksi se sopii ihonpuhdistustuotteisiin

Tyrniöljy

Tyrniöljyn hedelmälihasta saatava öljy on hyvä kuivalle ja ikääntyvälle iholle sekä silmänympärysiholle.

Kookosöljy 

Kookosrasva imeytyy ihoon hitaasti ja siksi erittäin hyvä kuivalle iholle. Kosteuttaa myös hyvin kuivia hiuksia

Millainen öljy sopii parhaiten...

Ohuille hiuksille?

Avokadoöljy. Ohuille hiuksille tärkeää valita öljy, joka ei latista. Avokadoöljy on silloin loistava valinta. Kokeile esimerkiksi Wellan Oil Reflections -öljyä (21,90 €).

Paksuille hiuksille?

L’Oreal Professionnelin Mythic Oil on monikäyttöinen öljy, joka siloittaa tehokkasti paksuja ja karheita hiuksia (27,90 €).

 

Värjätyille hiuksille?

Jos värjäät hiuksiasi usein, suosittelemme kosteuttavaa ja hoitavaa marulaöljyä. SchwarzkopfOil Miracle -hoitoöljy sopii tähän tarkoitukseen loistavasti (21,90 €).

Kuivalle tai rasvoittuvalle hiuspohjalle?

Teepuuöljy. Myös hiuspohjan huomiominen on tärkeää. Paul Mitchellin Tea Tree Hair and Scalp -hoitoaine hemmottelee sekä hiukseia että päänahkaa (21 €).

 

Kuiville hiuksille?

Argan-öljyä sisältävä ikisuosikki Moroccan Oil (38,90 €) virkistää hiuksia ja korjaa kaksihaaraisia.

 

Ihonhoito

Millainen öljy sopii parhaiten...

Kuivalle iholle? Aprikoosiöljy ja oliiviöljy. Kuiva iho tarvitsee kosteuttavia ja hoitavia tuotteita, jotka auttavat palauttamaan ihon kosteustasapainon ja suojaavat ulkoisilta rasituksilta sekä kuivumiselta. Make Up Forever Extreme Cleanser (25 €) puhdistaa tehokkaasti vedenkestävänkin kasvo- ja silmämeikin.

Normaalille iholle? Manteliöljy ja seesamiöljy.Normaali iho voi hyvin eikä tarvitse erityiskohtelua. Pese kasvot aamuin illoin ja muista kosteutus. Born to Bio -manteliöljy on lostava vaihtoehto (16,80 €).

 

 

Sekaiholle? Avokadoöljy ja jojobaöljy. T-alue rasvoittuu, mutta poskien iho tuntuu kuivalta. Hoitotuotteiden tulee olla riittävän kevyitä rasvoittuville ihoalueille, mutta kosteuttaa tehokkaasti kuivempia alueita. Clarins Lotus Face Treatment Oil -kasvoöljy (47 €) pehmentää ihoa ja ehkäisee lisäksi ihohuokoisten tukkeutumista.

Rasvaiselle iholle? Soijaöljy ja auringonkukkaöljy. Rasvoittuvalle iholle suunnitellut tuotteet vähentävät talineritystä ja epäpuhtauksia. Ne auttavat hillitsemään ihon kiiltelyä ja häivyttämään laajentuneita ihohuokosia sekä jättävät ihon mattapintaiseksi. Kokeile esimerkiksi Dr. Hausckan Clarifying Day Oilia (22,90 €).

 

Kuvat: Imaxtree, Valmistajat

Katso myös:

Näin näytät kauniilta ilman meikkiä

Näin teet täydellisen meikin työhaastatteluun

Lakkaa kynnet nyt näillä väreillä

 

 

Cosme testaa- sarjassa etsittiin luottolakkaa arkeen ja juhlaan.

Pysyi vain päivän

Tätä luvattiin: Lakka antaa peittävän ja erittäin pitkäkestoisen kiiltävän sävyn. UV-suoja suojaa kynsiä värjäytymiseltä.

Näin se toimi: Lakka levittyi helposti, mutta läpikuultava koostumus vaati kaksi kerrosta, ennen kuin lopputulos, muistutti pullon sävyä. Lopullinen sävy oli luksukas, hieman viileä hiekanruskea. Harmikseni kesto ei yltänyt muiden lakkojen tasolle. Huomasin kynsien lohkeilleen jo ensimmäisen hiustenpesukerran jälkeen.

Arvosana: 2/5

Beauty by Ellos -lakka, sävy Nude in Paris, 4,90 e.

Minikokoinen yllätys

Tätä luvattiin: Aistillinen beigen sävy, joka palauttaa mieleen aurikoiset lomapäivät.

Näin se toimi: Lakassa oli täydellinen maitokahvimainen sävy. Kynsilakka oli pakattu passeliin minipulloon, joten se on helppo käyttää kokonaan loppuun, eivätkä lakkajäämät jää pullon pohjalle kuivumaan. Pieni korkki vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta sirolla siveltimellä kynnet oli helppo lakata tarkasti.

Arvosana: 4/5

Mavala Sundream Color's -lakka, sävy Curitiba 95, 5,20 e.

Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Kuin toinen iho

Tätä luvattiin: Hoitava lakka, joka on peittävä, hengittävä ja saa kynnet tuntumaan terveiltä.

Näin se toimi: Plussaa leveästä siveltimestä. Lakka antoi loistavan peittävyysen jo ensimmäisellä kerroksella. Toisaalta, jos et ole pro-lakkaaja, lopputuloksesta oli vaikea saada siistiä paksun koostumuksen takia. Sävy oli valkoiseentaittava beige, joka sai kädet näyttämään ruskettuneilta. Lakka kuitenkin alkoi murentua näkyvästi jo kolmantena päivänä
Arvosana: 3/5

Orly Breathable Treatment + Color -lakka, sävy Rehab, 19,80 e.

Jokatytön luottolakka

Tätä luvattiin: Laadukas sivellin takaa moiteettoman levittymisen. Kun geelilakkaa käyttää yhdessä sarjan päällyslakan kanssa, se kestää jopa 12 päivää.

Näin se toimi: Lakassa oli kaunis kuultava sävy ja koostumus toi kynnelle lisäksi huikean kiillon. Sävy hurmasi luonnollisuudellaan ja oli erittäin lähellä kynteni omaa väriä. Lakka oli yksi testin helppokäyttöisimpiä. Lopputulos kesti katseita vielä viidentenäkin päivänä. Jää arkikäyttöön!

Arvosana: 4.5/5

Essie Gelcoutute -geelilakka, sävy Fairy Tailor, 14,90 e.

Reilusti väriä

Tätä luvattiin: Runsaspigmenttinen lakka peittää jo yhdellä lakkakerroksella ja tuo kynnelle geelimäisen kiillon.

Näin se toimi: Geelimäinen koostumus tasoitti kynnen epätasaisuudet ja sai ne näyttämään upeilta. Myös lakan sävy oli luonnollinen. Vaalea beige ei taittanut liikaa punaiseen tai ruskeaan ja sai käteni näyttämään raikkailta. Lakkaus kesti helposti liuskottuvissa kynsissäni kauniina jopa neljä päivää. Ehdottomasti hintansa arvoinen lakka!

Arvosana: 5/5

Dior Vernis Gel Shine and Long Wear Nail Lacquer -geelilakka, sävy Minimal 112, 31,50 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

Yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki CoverGirl puhui nykyaikaisuuden puolesta valitessaan mainoskasvokseen ensimmäistä kertaa koskaan miehen. Mahtavaa!

Coverboyksi valittu on newyorkilainen opiskelija ja kauneusvloggaaja James Charles, 17. Jamesin tavaramerkkeihin kuuluvat voimakkaat kulmakarvat, suloiset pisamat ja uskomattoman pitkät alaripset. 

James aloittaa CoverGirlin kasvona So Lashy -ripsivärin lanseerauskampanjan yhteydessä, ja toivoo brändin valinnan innoittavan muitakin nuoria. 

- Toivottavasti se, että tuntematon 17-vuotias poika valittiin CoverGirlin kasvoksi, inspiroi myös muita olemaan rohkeasti sellaisia, kuin he haluavat ja ilmaisemaan itseään tavalla, joka olisi aikaisemmin tuntunut epämukavalta. 

James on kertonut saavansa somessa myös jonkin verran kritiikkiä. Miten hän itse suhtautuu siihen?

- Minulle on ihan sama, jos joku ruudun toisella puolella ei pidä minusta. Jatkan vain omaa juttuani, hän toteaa. 

 

Ilmojen viiletessä ihoa alkaa kiristää ja pintakuivuus muistuttaa olemassa olostaan. Ota avuksi aasialaiskaunotarten pika-apu, harsonaamio. Heittäydy siis harson alle ja anna hyvien aineiden imeytyä ihoon.

Garnierin harsonaamio lupaa kosteuttaa ihoa 15 minuutissa hyaluronihapolla ja granaattiomenanuutteella. Garnier SkinActive Tissue Mask Moisture Bomb -kosteuttava harsonaamio 1,95 e. 

Lancôme Génifique Youth Activating Second Skin Mask -harsonaamiopakkaus sisältää kuusi naamiota. Noin 165,3 e. 

Lue täältä lisää harsonaamiotrendistä! 

Kuvat: Imaxtree, Valmistajat

 

 

 

 

Klassisen punaiset huulet

Yhdistä punainen huulipuna huoliteltuun meikkipohjaan – et halua, että kasvojesi väri kilpailee vahingossa punaisten huuliesi kanssa.

Tummat huulet

Monet brändit ovat viime aikoina lisänneet valikoimiinsa erityisesti tummia huulipunasävyjä. Yhdistä vamppihuulet luonnolliseen silmämeikkiin.

Paksu kissarajaus

Jos et vielä ole ekspertti näyttävien rajausten piirtämisessä, käytä apunasi pistetekniikkaa. Katso ohjeet videolta!

Neonväriset huulet

Näyttävätkö kasvosi väsyneiltä? Ota aseeksesi kirkas huulipuna. Se imartelee lähes kaikkia ihonsävyjä.

Värikkäät rajaukset

Jos et ole huulipunan ystävä, kokeile värikkäitä rajauksia. Makeimmat rajaukset löytyvät kirkkaissa neonväreissä.

Kuvat: Imaxtree
Alkuperäinen juttu: The Zoe Report