Haaveiletko kirkkaasta ja virheettömästä ihosta? Ratkaisu saattaa löytyä länsimaisen tieteen ja itämaisen viisauden yhdistelmästä.

Ongelma: Posket

Sisäiset aiheuttajat: Posket ovat yhteydessä keuhkoihin, joten näpyt voivat johtua ilmansaasteista, huonosta ravinnosta tai tupakan polttamisesta. Kaikki ne vahingoittavat oksidatiivista stressiä eli epätasapainoa ihon toiminnassa. Oksidatiivinen stressi taas pahentaa aknea ja vanhentaa ihoa.

Toimi näin: Antioksidantit auttavat ehkäisemään näppyjä ja taistelemaan tulehduksia aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan. Levitä antioksidantteja sisältävää seeriumia kasvoille päivittäin ja kokeile sinkkitabletteja. Sinkki rauhoittaa ihon tulehdustilaa.

Ulkoiset aiheuttajat: Ongelma saattaa olla meikissäsi tai ihonhoitorutiineissasi. Silikonit ja erilaiset öljyt, jopa kookosöljyn kaltaiset hyvät öljyt, voivat tukkia ihohuokosiasi. Syy voi löytyä myös kännykästäsi, sillä se on oikea bakteeripesä.

Toimi näin: Pidä huokoset puhtaina öljyttömillä ihonhoitotuotteilla. Pese meikit pois aina ennen nukkumaanmenoa ja puhdista puhelimesi säännöllisesti desinfiointiliinalla.

Ongelma: Leuan alue

Sisäiset aiheuttajat: Sekä länsimäisen että itämaisen lääketieteen mukaan leuan finnit johtuvat villinä riekkuvista hormooneista. Aknepurkaukset aktivoituvat etenkin ennen kuukautisia, sillä sillon estrogeeni- ja testosteronitasot heilahtelevat rajusti.

Toimi näin: Puhu gynekologillesi ehkäisypillereiden aloittamisesta, sillä ne auttavat hallitsemaan hormoniheittelyä. Hormonaalisen aknen hoitoon voidaan käyttää myös spironolaktonia, joka hillitsee testosteronin tehoa kasvojen öljytuotannossa.

Ulkoiset aiheuttajat: Nojaatko usein kättäsi vasten? Lopeta heti! Käsien bakteerit siirtyvät suoraan ihollesi. Jos sinulla on vielä tapana näplätä kasvojasi, iho tulehtuu ja näppy ärtyy vain entisestään.

Toimi näin: Näpit irti kasvoista! Liimaa muistutukseksi tarralappuja vaikka kylppärin peiliin tai tietokoneen näyttöön. Ennaltaehkäise näppyjä pesemällä kasvot joka toinen ilta hellävaraisesti kuorivalla puhdistusvoiteella. Aloita rutiini mieluiten viikko ennen kuukautisten alkamista. Olemassa oleviin finneihin toimii salisyylihappoa sisältävä hoito, joka nostaa öljyn pintaan näpyn sisältä.

Ongelma: Nenän alue

Sisäiset aiheuttajat: Kasvojen keskipiste eli nenä liitetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sydämeen. Kasvojen punaisuus ja iho-ongelmat ovat usein stressiperäisiä.

Toimi näin: Helpota stressiä kokeilemalla syvähengitystä, meditaatiota tai joogaa. Pidä huolta, että liikut ja lepäät tarpeeksi. Kehon kortisolitaso laskee, ja iho rauhoittuu.

Ulkoiset aiheuttajat: Koska nenässä on runsaasti öljyrauhasia, se on erinomaista maaperää aknelle.

Toimi näin: Salisyylihappoa sisältävät tuotteet pitävät öljytuotannon kurissa. Myös antibakteeriset, luonnonsavea sisältävät kasvonaamiot auttavat öljyisyyteen ja tulehduksiin. T-alueen epäpuhtaudet vähenevät, kun levität kasvoille savinaamion kaksi kertaa viikossa.

Ongelma: Otsa ja hiusraja

Sisäiset aiheuttajat: Otsan alue on yhteydessä ruuansulatusjärjestelmään, joten näppylät saattavat kertoa siitä, että ruokavaliosi on kuin teini-ikäisellä pojalla. Tutkimusten mukaan maitotuotteet, prosessoidut ruoat, sokeri ja hiilihydraatit pahentavat aknea.

Toimi näin: Pidä ruokapäiväkirjaa. Jos huomaat, että olet syönyt paljon maitotuotteita tai roskaruokaa, pidä niistä viikon taukoa ja katso, miten ihosi reagoi.

Ulkoiset aiheuttajat: Kasvojen alueet, joiden päällä lepää jatkuvasti hiuksia, ovat herkkiä finneille. Hiustuotteiden silikonit ja öljyt tukkivat ihohuokosia.

Toimi näin: Pese kasvot joka aamu akneiholle tarkoitetulla putsarilla ja taputtele päivän aikana rasva pois iholta kasvopaperilla. Illalla voit käyttää salisyylihappoa sisältäviä puhdistusliinoja, jotka supistavat ihohuokosia. Jos sinulla on etuhiukset, kinnitä ne yön ajaksi pois kasvoilta.

Ongelma: Kulmakarvojen alue

Sisäiset aiheuttajat: Kulmakarva alue on yhteydessä munuaisiin ja maksaan. Alkoholi ja prosessoitu ruoka näkyvät Itämaisen uskonnon mukaan näppyinä kulmakarvojen alueella.

Toimi näin: Nyt on detox-kuurin aika. Päivittäin nautitut vihreät mehut, joissa on lehtikaalia, pinaattia ja kurkkua, auttavat puhdistamaan maksaa ja nesteyttämään kehoa. Sitruunalla tehostettu vesi poistaa kehon epäpuhtauksia ja iho kirkastuu.

Ulkoiset aiheuttajat: Tuleeko kasvoihisi näppyjä kulmakarvojen nyppimisen tai vahaamisen jälkeen? Karvojen poistaminen saattaa aiheuttaa ihossa tulehduksen.

Toimi näin: Käytä hunajaa ihoa rauhoittavana voiteena. Esimerkiksi antibakteerinen manuka-hunaja hillitsee tulehdusta eikä kuivata ihoa, sillä se sitoo vettä itseensä. Levitä hunajaa kulmakarvojen alueelle, anna vaikuttaa vartti ja huuhtele pois vedellä.

Kuva: Imaxtree

Cosme testaa- sarjassa etsittiin luottolakkaa arkeen ja juhlaan.

Pysyi vain päivän

Tätä luvattiin: Lakka antaa peittävän ja erittäin pitkäkestoisen kiiltävän sävyn. UV-suoja suojaa kynsiä värjäytymiseltä.

Näin se toimi: Lakka levittyi helposti, mutta läpikuultava koostumus vaati kaksi kerrosta, ennen kuin lopputulos, muistutti pullon sävyä. Lopullinen sävy oli luksukas, hieman viileä hiekanruskea. Harmikseni kesto ei yltänyt muiden lakkojen tasolle. Huomasin kynsien lohkeilleen jo ensimmäisen hiustenpesukerran jälkeen.

Arvosana: 2/5

Beauty by Ellos -lakka, sävy Nude in Paris, 4,90 e.

Minikokoinen yllätys

Tätä luvattiin: Aistillinen beigen sävy, joka palauttaa mieleen aurikoiset lomapäivät.

Näin se toimi: Lakassa oli täydellinen maitokahvimainen sävy. Kynsilakka oli pakattu passeliin minipulloon, joten se on helppo käyttää kokonaan loppuun, eivätkä lakkajäämät jää pullon pohjalle kuivumaan. Pieni korkki vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta sirolla siveltimellä kynnet oli helppo lakata tarkasti.

Arvosana: 4/5

Mavala Sundream Color's -lakka, sävy Curitiba 95, 5,20 e.

Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Kuin toinen iho

Tätä luvattiin: Hoitava lakka, joka on peittävä, hengittävä ja saa kynnet tuntumaan terveiltä.

Näin se toimi: Plussaa leveästä siveltimestä. Lakka antoi loistavan peittävyysen jo ensimmäisellä kerroksella. Toisaalta, jos et ole pro-lakkaaja, lopputuloksesta oli vaikea saada siistiä paksun koostumuksen takia. Sävy oli valkoiseentaittava beige, joka sai kädet näyttämään ruskettuneilta. Lakka kuitenkin alkoi murentua näkyvästi jo kolmantena päivänä
Arvosana: 3/5

Orly Breathable Treatment + Color -lakka, sävy Rehab, 19,80 e.

Jokatytön luottolakka

Tätä luvattiin: Laadukas sivellin takaa moiteettoman levittymisen. Kun geelilakkaa käyttää yhdessä sarjan päällyslakan kanssa, se kestää jopa 12 päivää.

Näin se toimi: Lakassa oli kaunis kuultava sävy ja koostumus toi kynnelle lisäksi huikean kiillon. Sävy hurmasi luonnollisuudellaan ja oli erittäin lähellä kynteni omaa väriä. Lakka oli yksi testin helppokäyttöisimpiä. Lopputulos kesti katseita vielä viidentenäkin päivänä. Jää arkikäyttöön!

Arvosana: 4.5/5

Essie Gelcoutute -geelilakka, sävy Fairy Tailor, 14,90 e.

Reilusti väriä

Tätä luvattiin: Runsaspigmenttinen lakka peittää jo yhdellä lakkakerroksella ja tuo kynnelle geelimäisen kiillon.

Näin se toimi: Geelimäinen koostumus tasoitti kynnen epätasaisuudet ja sai ne näyttämään upeilta. Myös lakan sävy oli luonnollinen. Vaalea beige ei taittanut liikaa punaiseen tai ruskeaan ja sai käteni näyttämään raikkailta. Lakkaus kesti helposti liuskottuvissa kynsissäni kauniina jopa neljä päivää. Ehdottomasti hintansa arvoinen lakka!

Arvosana: 5/5

Dior Vernis Gel Shine and Long Wear Nail Lacquer -geelilakka, sävy Minimal 112, 31,50 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

Yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki CoverGirl puhui nykyaikaisuuden puolesta valitessaan mainoskasvokseen ensimmäistä kertaa koskaan miehen. Mahtavaa!

Coverboyksi valittu on newyorkilainen opiskelija ja kauneusvloggaaja James Charles, 17. Jamesin tavaramerkkeihin kuuluvat voimakkaat kulmakarvat, suloiset pisamat ja uskomattoman pitkät alaripset. 

James aloittaa CoverGirlin kasvona So Lashy -ripsivärin lanseerauskampanjan yhteydessä, ja toivoo brändin valinnan innoittavan muitakin nuoria. 

- Toivottavasti se, että tuntematon 17-vuotias poika valittiin CoverGirlin kasvoksi, inspiroi myös muita olemaan rohkeasti sellaisia, kuin he haluavat ja ilmaisemaan itseään tavalla, joka olisi aikaisemmin tuntunut epämukavalta. 

James on kertonut saavansa somessa myös jonkin verran kritiikkiä. Miten hän itse suhtautuu siihen?

- Minulle on ihan sama, jos joku ruudun toisella puolella ei pidä minusta. Jatkan vain omaa juttuani, hän toteaa. 

 

Ilmojen viiletessä ihoa alkaa kiristää ja pintakuivuus muistuttaa olemassa olostaan. Ota avuksi aasialaiskaunotarten pika-apu, harsonaamio. Heittäydy siis harson alle ja anna hyvien aineiden imeytyä ihoon.

Garnierin harsonaamio lupaa kosteuttaa ihoa 15 minuutissa hyaluronihapolla ja granaattiomenanuutteella. Garnier SkinActive Tissue Mask Moisture Bomb -kosteuttava harsonaamio 1,95 e. 

Lancôme Génifique Youth Activating Second Skin Mask -harsonaamiopakkaus sisältää kuusi naamiota. Noin 165,3 e. 

Lue täältä lisää harsonaamiotrendistä! 

Kuvat: Imaxtree, Valmistajat

 

 

 

 

Klassisen punaiset huulet

Yhdistä punainen huulipuna huoliteltuun meikkipohjaan – et halua, että kasvojesi väri kilpailee vahingossa punaisten huuliesi kanssa.

Tummat huulet

Monet brändit ovat viime aikoina lisänneet valikoimiinsa erityisesti tummia huulipunasävyjä. Yhdistä vamppihuulet luonnolliseen silmämeikkiin.

Paksu kissarajaus

Jos et vielä ole ekspertti näyttävien rajausten piirtämisessä, käytä apunasi pistetekniikkaa. Katso ohjeet videolta!

Neonväriset huulet

Näyttävätkö kasvosi väsyneiltä? Ota aseeksesi kirkas huulipuna. Se imartelee lähes kaikkia ihonsävyjä.

Värikkäät rajaukset

Jos et ole huulipunan ystävä, kokeile värikkäitä rajauksia. Makeimmat rajaukset löytyvät kirkkaissa neonväreissä.

Kuvat: Imaxtree
Alkuperäinen juttu: The Zoe Report