Kiilteleekö ihosi tai vaivaavatko näpyt? Hillitse näppyjä näillä neuvoilla.

Miksi iho alkaa usein oikutella kesällä tai kesän jälkeen? Miten nitistän kesäfinnit?
Kesällä näppyjä voi aiheuttaa liian tuhti aurinkovoide, joka tukkii huokoset. Kuumalla säällä iho hikoilee ja talin tuotanto kiihtyy. Siksi iho myös kiiltää helpommin kuin talvella. Puhdista kasvot kesällä erityisen tarkasti aamuin illoin. Hanki kasvoille tarkoitettu kevyt aurinkosuojavoide, joka antaa ihon hengittää. Esimerkiksi apteekin valikoimissa on rasvaiselle ihollekin sopivia, niin sanottuja non-komedogeenisia suojavoiteita. Vältä myös paksua meikkiä, joka tukkii sekin ihohuokosia ja siten ruokkii epäpuhtauksia.

Suupieliini ja leukaani ilmestyy ajoittain pieniä näppyjä. Mistä ne johtuvat?
Hormonit voivat aiheuttaa ihopulmia. Lähestyvätkö kuukautiset, tai oletko stressaantunut? Moni nainen kärsii näpyistä suun lähistöllä tai leuassa hieman ennen kuukautisia. E-pillereistä voi olla apua, mutta muutaman näpyn vuoksi niitä ei kannata alkaa syödä. Sen sijaan kannattaa hoitaa ihoa hyvin ja turvautua täsmätuotteeseen: näppykynä nitistää yksittäiset finnit nopeasti. Jos iho oireilee läpi kuukauden, torju stressiä hillitsemällä tahtia. Ulkoisesti voit kokeilla syväpuhdistavaa savinaamiota vain ongelma-alueelle, niin et kuivata muuta ihoa turhaan.

Nenässäni on paljon mustapäitä. Miten pääsen eroon niistä?
Mustapäät ovat tukkeutuneita talirauhasia eli avoimia komedoja. Puhdista meikki huolellisesti iltaisin, ettei se tuki huokosia. Tarkasta myös, hoidatko ihoasi oikeanlaisilla tuotteilla. Mustapäitä voi karkottaa kuorimalla ihon säännöllisesti ja käyttämällä syväpuhdistavaa naamiota. Vältä mustapäiden puristelua, niin vältyt punoittavalta tulehdukselta. Tehokkaimmin mustapäistä pääsee eroon säännöllisellä ihonpuhdistuksella. Kosmetologi höyryttää ihohuokoset auki ja tyhjentää ne sormin, komedoraudalla tai ultraäänilaitteella.

Miksi ihoon jää punainen jälki, vaikka näppy olisi jo parantunut?
On normaalia, että tulehtuneesta finnistä jää ihoon punainen jälki joksikin aikaa. Yleensä väriero tasoittuu ajan myötä. Satunnaisten näppyjen jälkiä voit häivyttää ihon uusiutumista edistävällä A-vitamiinivoiteella ja kuorinnalla. Paha ihotulehdus voi aiheuttaa pysyviä arpia ja pigmenttimuutoksia. Jos sairastat vaikeaa aknea, hae apua ihotautilääkäriltä. Näin vältyt varmimmin aknearvilta, joista on hankala päästä eroon.

Onko sinulla kauneuspulma, johon haluaisit vastauksen? Lähetä kysymyksesi Emmi-Liialle.

Mitä pidempään hiuksia on kasvattanut, sen hankalampaa kampaajan on antaa niitä saksia. Talvi kuivattaa hiuksia entisestään ja me ainakin sorrumme yhä useammin hätäponnariin tai sotkunutturaan. Kuulostaako tutulta? Ehkä voisimme ottaa mallia julkkisten muodonmuutoksista.

Coco Rocha lyhensi ruskeat hiuksensa vaaleaan polkkaan.

Hulmuavista hiuksistaan tunnettu Eva Longoria päätti lyhentää tukkansa raikkaaseen keskipituuteen.

Emma Robertsia pukee skarppi polkkatukka.

Gina Rodriguez ajeli rohkeasti toisen puolen hiuksistaan.

Kuvat: Instagram

Vamp Stampiksi nimetty tuote kuulostaa mullistavalta.

Jotkut käyttävät teippiä, toiset yrittävät saada viivasta täydellisen pisteiden avulla. Näyttävien kissarajausten tekeminen vaatii kovaa harjoittelua ja vakaata kättä, mutta nyt markkinoille on tulossa tuote, joka saattaa helpottaa elämäämme huomattavasti. 

Vamp Stamp -nimeä kantava tuote lupaa nimittäin tehdä rajauksista onnistuneet joka kerta: kynää muistuttava väline dipataan ensin mihin tahansa eyeliner-purkkiin, minkä jälkeen rajaus ikään kuin leimataan silmäkulmiin. 

Emme ole vielä päässeet kokeilemaan tuotetta, mutta ainakin Instagram-stalkkauksen perusteella homma näyttää erittäin helpolta. Toivomme, että Vamp Stamp todella lunastaa lupauksensa!

Vamp Stampin on luonut yhdysvaltalainen meikkaaja Veronica Lorenz. Sen tarkkaa lanseerausaikaa ei ole vielä kerrottu, mutta voit seurata uutisia esimerkiksi brändin somessa

Video, jonka The Vamp Stamp® (@the_vampstamp) julkaisi

 

Our babe @addykruse Winging It! With #thevampstamp #eyelineronpoint

Video, jonka The Vamp Stamp® (@thjulkaisi

Sileää vai kiharaa, kiiltoa vai volyymia? Kansainvälinen Kevin Murphy -kouluttaja, kampaaja Juha-Matti Manninen jakoi parhaat vinkkinsä pikkujouluhiuksiin.

Sliipatut ja kiharat hiukset

Näyttävän lookin saat, kun vedät hiukset taakse vahan tai geelin avulla. Suihki kokonaisuus raikkaaksi kiiltosuihkeen avulla. Jätä vähintään pieni osio hiuksista vapaaksi, jotta ilmeestä ei tule liian kova. Esimerkiksi rento kihara taakse sliipattuna näyttää sopivan juhlavalta.

Letit osana kampausta

Käytä lettejä yksityiskohtina pikkujoulukampauksessa. Letitä pikkuletti vaikkapa kiertämään päätä tai kulkemaan otsalta niskaa kohti.

Hiuskoristeet

Pinnit sekä hius- ja rintakorut ovat tulevan pikkujoulukauden hitti. Käytä hiuskoristeissa inspiraationa menneitä vuosikymmeniä.

40- ja 50-luku

Erityisesti lyhyisiin hiuksiin ammennetaan nyt inpiraatiota 40- ja 50-luvuilta. Mallia kierrettyihin otsahiuksiin ja loiviin kiharoihin voi etsiä näyttelijälegendoilta, kuten Lauren Bacallilta, Betty Grabelta ja Marilyn Monroelta. Tsekkaa ainakin leffat Kuinka miljonääri naidaan ja Syvä uni.Kuvat: Imaxtree

Alunperin miehille suunniteltu tuote jatkaa valtavaa suosiotaan kauneusvloggaajien keskuudessa.

Monet kauneusalan ammattilaiset tituleeraavat Nivea Men Sensitive Post Shave Balm -voidetta maailman parhaaksi meikinpohjustustuotteeksi. 

Kaikki sai alkunsa vuonna 2015, kun YouTuben suosituimpiin kauneusvloggaajiin kuuluva hollantilainen Nikkie de Jager jakoi Nikkietutorials-kanavansa 2,5 miljoonalle seuraajalleen videon, jossa hehkutti Nivean voidetta parhaaksi koskaan kokeilemaksensa primeriksi. Nikkie oli kuulemma päätynyt käyttämään sitä poikaystävänsä kaapista puolivahingossa. Myös monet muut suositut kauneusvloggaajat, kuten KathleenLights ja Roxette Arisa, ovat sittemmin kertoneet olleensa ihmeissään tuotteen tehokkuudesta. Jopa itse Kylie Jenner on kertonut Snapchatissa käyttävänsä voidetta meikkivoiteensa alla. 

Kaiken hehkutuksen jälkeen päädyimme vihdoin testaamaan tuotetta primerina itsekin. Voide tuntuu kasvoilla erittäin miellyttävältä sen viilentävän vaikutuksen ansiosta. Se on koostumukseltaan hyvin nestemäinen, ja pari tippaa riittää helposti koko kasvoille. Tuote kannatta hieroa ihoon kunnolla, kunnes se tuntuu lähes tahmealta. Voide tasoittaa ihohuokoset uskomattoman tehokkaasti ja saa ihon tuntumaan huomattavasti kimmoisammalta ja sileämmältä päihittäen siten monet testissä olleet hintavat primerit. Entä tuoksu? Alkuun kieltämättä aavistuksen miehekäs, mutta muuttuu tuotteen kuivuessa lähinnä raikkaaksi.

Nivea Men Sensitive Post Shave Balmin vaikuttava aine on kosteutta tehokkaasti sitova glyseroli, jota se sisältää huomattavasti perinteisiä primereita enemmän. Glyserolin sanotaan suorastaan imevän itseensä myös päälle levityetyn meikkivoiteen sen sisältämän veden vuoksi ja pitäen siten meikin siistinä pitkänkin päivän. Nikkie de Jager kertoi tuotteen pitävän hänen öljyisen ihonsa mattaisena iltaan saakka. Testaajalla se puolestaan kosteutti syksyn myötä pintakuivunutta ihoa tehokkaasti. Tämä pääsee vakkarikäyttöön!

 

Nivea Men Sensitive Post Shave Balm, noin 7,10 euroa.

 

 

 

ehkä ei

Tämän alle 8 euroa maksavan tuotteen väitetään olevan maailman paras primer - testasimme, toimiiko se

Sisältää aineita jotka on tarkoitettu imeytymään ihoon, ei olemaan ihon päällä. Siihen kun päälle laitetaan meikkivoidetta joka sitoutuu imeytyviin aineisiin, niin sinne ne meikkivoiteenkin aineet menevät. Jotka on tarkoitettu olemaan ihon päällä, ei imeytymään syvälle ihoon. En usko että kukaan niin syväpuhdistaa ihoaan joka ilta, että nämä aineet sitten pois saataisiin. Ei kannata ihmetellä pian iholle ilmestyvää epätasautta ja tukkeutuneita ihohuokosia ja kauniin punaisia finnejä. Toki tämä...
Lue kommentti