Kim Kardashianin luottomeikkaajana tunnettu Mario Dedivanovic kertoo, mitkä Instagramissa suositut trendit kannattaa unohtaa tosielämässä.

Mattahuulet

Kuluneen vuoden suurimpiin meikkitrendeihin kuuluneet mattahuulet ovat olleet Kardashianin siskosten suosiossa, mutta Mario kannustaa suhtautumaan niihin varauksella.

-Monet mattapunat tekevät huulista kuivan näköiset, enkä pidä siitä, Mario perustelee.

Hän ei kuitenkaan kehota unohtamaan mattapunia kokonaan, vaan kannustaa ennemminkin panostamaan huolelliseen pohjatyöhön. Hän neuvoo kuorimaan ja kosteuttamaan huulet ennen punan levittämistä, mutta välttämään öljypohjaisia huulirasvoja. 

Raskas strobing

Contouringin ja varjostusten väistyessä huomion varastivat viime talvena kuulto ja korostus eli strobing.

Tarkoituksena ei ole saada ihoa kimaltamaan diskopallon lailla, vaan luoda kasvoille kaunista kuultoa. Usein kuultotuotteiden käyttö menee kuitenkin överiksi. 

- Voimakkaat korostukset eivät yleensä näytä imartevilta luonnonvalossa. 

Levitä kuultovoidetta siis hillitysti kasvojen korkeimpiin kohtiin, joihin valo osuu eli poskipäille, kulmaluulle, nenänvarren keskelle, silmäkulmiin ja amorinkaarelle. Häivytä rajat huolellisesti sormin, häivityssiveltimellä tai sienellä.

Laatikkokulmat

Instagram-feedimme viimeiset pari vuotta täyttäneet "laatikkokulmakarvat" voisivat Marion (ja meidän) mielestä jo unohtua. 

- Voit edelleen meikata kulmasi tummiksi, mutta älä tee niistä kovan näköisiä.  

Mario suositteleekin harjaamaan kulmat ensin kevyesti ylöspäin ja lisäämään sitten kulmakynää lyhyillä, kevyillä vedoilla. Moni skippaa myös häivyttämisen kokonaan, jolloin lopputulos jää helposti epäluonnolliseksi. Runsautta kulmiin saat värillisellä kulmageelillä. 

Sateenkaaren värit

Tämä vuosi on ollut pastellisävyjen kulta-aikaa. Kaikki alkoi viime keväänä lanseeratusta, sateenkaarenvärisestä Bitter Lace Companyn Unicorn Highlighter -korostuspuuterista. Satenkaarivillitys siirtyi pian myös huuliin, kun kosmetiikkabrändi Sigma lanseerasi supersuosituksi nousseen Lip Switches -huulikiiltosarjansa. Tuotteet saivat huulet hohtamaan hologrammin tavoin.

Mario ei kuitenkaan ymmärrä sateenkaarituotteiden suosiota. 

- En vain ymmärrä trendiä. En tajua, miten tuotteita myydän niin paljon. 

Alkuperäinen juttu: Popsugar
Kuvat: Instagram

Elävät mikrobit eli probiootit ovat saaneet kosmetiikkamaailman sekaisin. Ne parantavat ihon vastustuskykyä ja ovat uusi toivonpilkahdus esimerkiksi akneihon kanssa kamppaileville.

Probioottinen kosmetiikka on muutaman vuoden ajan koukuttanut ihoasiantuntijoita ympäri maailman, ja nyt myös Suomessa probiootit ja prebiootit ovat pulpahdelleet esiin kosmetiikkakeskusteluissa. Näiden hyvien mikrobien hyödyllisyys sisäisesti nautittuna esimerkiksi suoliston hoidossa on tiedetty jo kauan, mutta parin vuoden sisällä keskustelu on siirtynyt siihen, voisiko probiooteilla olla terveysvaikutuksia myös ulkoisesti käytettynä.

Probiootti on elävä, terveysvaikutuksia omaava mikrobi eli todella tehokas hyvisbakteeri, joka pyrkii pitämään ihon, suoliston ja kehon mahdollisimman hyvässä kunnossa. Usein kyseessä on maitohappobakteeri, mutta kaikki maitohappobakteerit eivät täytä probiootin määritelmää, sillä hyvää tekevä vaikutus täytyy todistaa tieteellisesti. Prebiootit taas ovat probioottien ravintoa, yleensä sulamattomia hiilihydraatteja, jotka edesauttavat hyvien bakteerien kasvua. Prebiootteja on muun muassa kasviksissa, juureksissa ja kaurapuurossa, mutta niitä voidaan myös lisätä ruoka- tai kosmetiikkatuotteisiin, jotta probiootit voivat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin ravittuina.

Vuonna 2008 lanseerattiin ihmisen mikrobiomia tutkiva The Human Microbiome -projekti, joka keskittyi juuri mikrobeihin. Sen, sekä muiden mikrobitutkimusten avulla selvisi, että probiooteilla voi vaikuttaa myös ulkoisesti ihoon ja sen mikrobiomiin. Vaikka tutkimusaihe on uusi, ovat tähän mennessä tehdyt tutkimukset näyttäneet laajalti vihreää valoa: probioottien on huomattu auttavan muun muassa aknen, psoriasiksen, punoituksen sekä muiden ihovaurioiden hoidossa selkeästi paremmin kuin verrokkituotteet. Esimerkiksi akneiholla, jossa ihon mikrobiomin tasapaino on heikentynyt, probioottipitoinen kosmetiikka alkaa kamppailla pahisbakteereja vastaan iholla jo valmiiksi olevien hyvien bakteerien kanssa. Tuotteessa mukana olevat prebiootit taas antavat ravintoa näille hyvispuolen kamppailijoille.

Probiooteilla on myös yksi erittäin hyvä puoli verrattuna melkein mihin tahansa kosmetiikan raaka-aineeseen. Siinä missä monia kosmetiikassa vaikuttavia aineita on vaikea saada imeytymään tarpeeksi syvälle ihoon, probiootteilla on oma supervoimansa: niiden ei tarvitse imeytyä niin syvälle, sillä probiootit pystyvät kommunikoimaan iholla jo valmiina olevien hyvismikrobien kanssa ja aktivoimaan niitä. Siksi probiootit ovat kuin mielenosoituksen vetäjiä: he kertovat muille mitä tehdä ja saavat valjastettua mikrobit tehokkaampaan ja koordinoidumpaan työskentelyyn.

Haastava raaka-aine

Uusien supersankareiden hyödyntäminen kosmetiikassa on kuitenkin hidas ja työläs prosessi. Vaikka probiootit ovat todistaneet tehonsa eri tutkimuksissa, kaikki kosmetiikkamerkit eivät pysty ottamaan niitä vielä valikoimiinsa.

– Probiootit eivät ole niitä helpoimpia kosmetiikan raaka-aineita: suurin osa kosmetiikkatuotteista sisältää vettä ja vahvoja säilöntäaineita, jotka taas tappavat elävät probiootit. Vaatii pitkällistä tuotekehittelyä luoda oikeanlainen tuotekoostumus, jossa probiootit pystyvät säilymään, mutta myös aktivoitumaan kostealle iholle levitettäessä, maahantuontiyritys Natcos Oy:n asiantuntija, probioottikosmetiikkaan perehtynyt Maria Nykänen kertoo.

Siksi osa kosmetiikkamerkeistä käyttää probioottikosmetiikassaan jotain muunnosta elävistä probiooteista. Esimerkiksi kokonaisia probiootteja käytetään kuumentamisen jälkeen, jolloin ne eivät kykene jakaantumaan, lisääntymään tai kommunikoimaan muiden mikrobien kanssa, mutta kykenevät silti kiinnittymään ihosoluihin ja lisäämään hyvää bakteerikantaa. Tämä on elävien probioottien jälkeen tehokkain keino hyödyntää niiden hyvät ominaisuudet.

Maailmasta löytyy tällä hetkellä ainoastaan kaksi kosmetiikkamerkkiä, jotka käyttävät tuotteissaan eläviä probiootteja: yhdysvaltalainen Mother Dirt sekä etelä-afrikkalainen hoitolasarja Esse, joka on keskittynyt ihonhoitoon. Se on kehittänyt muun muassa maailman ensimmäisen eläviä probiootteja sisältävän seerumin.

Nykänen kuitenkin muistuttaa, että vaikka elävät probiootit pystyvät vaikuttamaan ihon mikrobiomiin tehokkaasti, ihmiskeho on laaja kokonaisuus. Bakteerikannan epätasapaino saattaa olla aiheutunut esimerkiksi antibioottikuurista, tai ihoreaktiot voivat olla kytköksissä ruokavalioon.

– Siksi probioottikosmetiikkaa käytettäessä kannattaa muistaa kokonaisvaltaisuus. Esimerkiksi vähähiilihydraattisen ruokavalion ja sisäisesti nautittujen probioottivalmisteiden on huomattu yhdessä probioottikosmetiikan kanssa auttavan iho-ongelmien hoidossa. Tällöin ongelman perimmäistä syytä eli mikrobien epätasapainoa hoidetaan sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Probiootit eivät siis haastavan tuotekehittelynsä takia nouse heti jokaisen kosmetiikkabrändin repertuaariin, ja vaikka yhden tuotteen saisi kehitettyä probiooteille otolliseksi, laajempi kuva tuottaa ongelmia. Esimerkiksi muut kasvoille levitettävät meikki- ja ihonhoitotuotteet, jotka sisältävät vahvoja säilöntäaineita, heikentävät iholle lisättyjen probioottien elinmahdollisuuksia. Onneksi kuitenkin niille, jotka kamppailevat psoriasiksen, atooppisen ihon tai aknen kanssa ja haluavat pitää ihonsa mikrobiomin mahdollisimman tasapainoisena, probioottinen kosmetiikka on melkoinen valonpilkahdus ja mahdollisuus. Niiden avulla esimerkiksi pahasta aknesta kärsivä voi saada helpotuksen ongelmaansa ilman vahvaa antibioottikuuria, joka pahimmassa tapauksessa sekoittaa koko kehon mikrobitasapainon ja vastustuskyvyn vuosiksi. 

Lähteet: The Human Microbiome Project, Teknokemian yhdistys ry, American Academy of Dermatology, Harvard Health Publications, BioMed Central ja Dermatology Times.

Kokeile näitä

Hellävarainen Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream -kosteusvoide rauhoittaa ihoa ja vähentää punaisuutta ja läikikkyyttä. Clinique hyödyntää tuotteessa probioottiteknologiaa, joka parantaa ihon suojakerroksen tasapainoa. 65 e. 

Esse Sensitive Serum sopii erityisen herkälle iholle tai akneiholle. Se sisältää yli miljardi elävää probioottimikrobia millilitraa kohden. 77,20 e. 

Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster on kosteusvoiteen ja seerumin alla käytettävä tuote, joka tehostaa muiden hoitotuotteiden vaikutuksia. 59 e. 

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

"Rakastan talvea, mutta kylmä sää tekee kammottavia asioita iholleni", Kylie Jenner kirjoitti nettisaitillaan. 

Kylie Jenner, 19, paljasti nettisivuillaan listan ihonhoitotuotteista, joiden avulla pitää kasvonsa hehkeinä talvikuukausina. Voisi ehkä kuvitella, että Kylien lempparit olisivat lähinnä hintavia luksustuotteita, mutta toisin kävi: suosikkikasvonaamiokseen hän mainitsee markettien hyllyiltä löytyvän, alle kymmenen euroa maksavan L'Oréal Pure Clay Purify -naamion.

Viime vuonna lanseerattu L'Oréalin savinaamio kuuluu meidänkin suosikkeihimme. Se sisältää yhdistelmän kolmea erilaista savityyppiä sekä eukalyptustä, joka on tunnettu puhdistavista ominaisuuksistaan. Voidemainen koostumus syväpuhdistaa ihon kymmenessä minuutissa tehden kasvoista puhtaan ja heleän näköiset. 

Pure Clay Purify -naamion lisäksi Kylien lempituotteiden listalta löytyy muun muassa Kiehl'sin ja Mario Badescun kohtuuhintaisia tuotteita. Mahtavaa!

 

 

 

 

L'Oréal Pure Clay  Purify -naamion musta hiili imee ihosta talia magneetin lailla. 9,90 e. 

Kiehl’sin Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil -kasvojenpuhdistusöljy kosteuttaa talvikuivaa ihoa. 32,99 e.

 

Mario Badescu Hyaluronic Eye Cream -silmänympärysvoide tehokosteuttaa ihon hyaluronihapon avulla, 17 e (mariobadescu.com).

Kuvat: MVPhotos, Valmistajat

Kasvosuihke on väsyneen ihon pelastus varsinkin, jos vietät päiväsi tietokoneen näyttöä tuijottaen. Tässä ovat suosikkituotteemme!

Rikkiä sisältävä Eau De Gamarde -mineraalivesisuihke rauhoittaa ja kosteuttaa herkkää ihoa. Tämä on toimituksen kestosuosikki. 11,90 e.

Australialaisen Jurlique-luonnonkosmetiikkamerkin Rosewater Balancing Mist rauhoittaa ihoa ruusun ja aloe veran voimalla. 26,40 e.

Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Mist on ihana uutuus, joka kosteuttaa kasvot yhdellä painalluksella. Plussaa superkevyestä koostumuksesta, jota voi suihkia huoletta meikin päälle pitkin päivää. Tätä pidämme työpöydillämme! 28 e.

Shiseidon geelimäinen Ibuki Quik Fix Mist -kosteussuihke sopii myös meikin kiinnittämiseen. Kätevän kokoinen pakkaus sujahtaa hyvin pienempäänkin käsilaukkuun. 35 e. 

Smashbox Photo Finish Primer Water on todellinen monitoimituote: sitä voi käyttää primerina, meikin kiinnittäjänä tai suihkia kasvoille pitkin päivää. Täydellistä! 33 e. 

 

 

La Roche-Posay Thermal Spring Water on riittoisa klassikkotuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. 7,90 e.

Muista huuhdella kondomi ennen meikkivoiteen levittämistä!

Olimme vasta ehtineet totutella ajatukseen meikkivoiteen levittämisestä SiliSpongella BeautyBlenderin sijaan, kun kauneusvloggaajat esittelivät meille jo täysin uudenlaisen trendin.

Kaikki alkoi, kun kauneusvideoita tekevä Laila Tahri keksi sujauttaa meikkisienensä kondomin sisään estääkseen meikkivoiteen imeytymisen sieneen. Pian myös muut vloggaajat alkoivat kokeilla erikoista kikkaa – ja väittävät sen toimivan erinomaisesti. Beauty Vixxen -niminen kauneusvloggaaja jopa täytti kondomin kosteusvoiteella sen sijaan, että olisi sujauttanut sisään esimerkiksi BeautyBlenderin. Hän hehkutti, että viritelmän avulla tuotteet levittyvät sulavasti myös kasvojen vaikeimpiin kohtiin. 

Muista kuitenkin pestä kondomi ennen kuin kokeilet temppua kotona. Liukuvoide tuskin tekee hyvää kasvojesi iholle!

 
Hongkongilaisen Molly Cosmeticsin valmistamat SiliSponget ovat toistaiseksi loppuunmyyty, mutta lisää tuotteita on tulossa nettikauppaan pian. Tuotteen hinta on 9,30 e. 
 

Kuva: YouTube / Jeffree Star