Oman syntymäajan mukaan määräytyvän kuukausikiven uskotaan ikivanhan uskomuksen mukaan tuovan onnea, rakkautta ja menestystä. Kivien uskotaan toimivan myös niiden ominaisvärin kautta. Jos näyttävät kaulakorut tai sormukset eivät ole tyyliäsi, kokeile silmämeikkiä oman kuukausikivesi värin mukaan. 

Tammikuu: granaatti (tummanpunainen)

Estée Lauder Magic Smoky Pwdr Shadow Stick, sävy Charred Plum, 26,90 e

Helmikuu: ametisti (violetti)

 

Clinique Lid Pop, sävy Grape Pop, 23 e

Maaliskuu: akvamariini (kirkas sininen)

NYX Prismatic Eye Shadow, sävy Blue Jeans, 6,80 e

Huhtikuu: timantti (hohtava valkoinen)


Wet n Wild Color Icon Glittering Single Eyeshadow, sävy Bleached, 4,90 e

Toukokuu: smaragdi (tummanvihreä)

Make Up Store Microshadow Eyeshadow, sävy Green Shimmer, 8,50 e

Kesäkuu: helmi (helmiäinen)

Isa Dora Eye Focus -luomiväri, sävy Snow 30, 7,80 e

Heinäkuu: rubiini (punainen)

FÄRG Matte Hyperflex Shadow, sävy Vinteräpple, 14,90 e

Elokuu: periodiitti (vaaleanvihreä)

Lancôme Ombre Hypnôse Stylo 24H -luomivärikynä, sävy 05, 29 e

Syyskuu: safiiri (sähkönsininen)

Nouba Spicegold -luomiväri, sävy 6, 9,80 e

Lokakuu: opaali (kaikki sateenkaarenvärit)

Collistart Wet&Dry Eye Shadow, 13,80 e

Marraskuu: topaasi (kullankelatinen)

Yves Saint Laurent Full Metal Shadow, sävy Devy Gold, 33 e

Joulukuu: turkoosi (sinivihreä)

NYX Prismatic Eye Shadow luomiväri, sävy Savage, 7,50 e

Alkuperäinen juttu: InStyle
Kuvat: Imaxtree, Valmistajat

 

Hyvästi, huolitellut niskanutturat! Korkealle päälaelle kiepautettu nutturakasa on nyt se juttu. Yksinkertaisimmillaan tiukka ponnari kieritetään napakalle ballerinanutturalle, mutta näppärimmät voivat muutella kampausta lettien avulla.

Näin teet lookin:

1. Levitä tukkaan hiusöljyä, jolloin saat niskan ja otsan pikkuhiuksetkin mukaan ponnariin.

2. Kampaa hiukset kireälle ponnarille päälaelle tai pari senttiä päälaelta taaksepäin.

3. Kiepauta ponnarin latvat nutturaksi ja kiinnistä pinneillä, mutta älä viimeistele liikaa. Nutturan kuuluu näyttää huolettomalta.

Psst! Niska- tai otsaletit tuovat nutturaan asennetta. Suihkuta hiuksiin rakennesuihketta tai ota käsiin mattavahaa, jolloin saat paremman otteen hiuksista. Tee kolmea kapeaa lettiä joko niskasta ylös päälaelle tai otsalta päälaelle. Sido hiukset ponnarille ja muotoile latvoista rento nuttura pinnien ja hiuslakan avulla. 

Christian Dior

Geelimäiseen Sebastian Professionalin Dark Oil -hiusöljyyn ihastuu heti tuotetta kokeiltuaan. Silottava hoitotuote tekee hiuksista pehmeät ja tuuheat. 36,90 e.

Mattainen L'anza Healing Style Urban Molding Paste -muotoiluvaha helpottaa liukkaiden hiusten levittämistä. 27,50 e.

Forme Surf Mist Salt Spray on suolasuihkeiden piilotettu helmi. Täydellisen rakenteen antava suihke helpottaa hiusten kieputtelua ja letitystä. 16,90 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

Katso myös:

Kauneussensaatio Huda Kattan: "Isäni toivoi minusta presidenttiä"

Hyvästi, tukkakriisit! Ratkaisimme kuusi yleisintä hiuspulmaa

Kasarikiharat valloittivat catwalkit – näin kopioit trendilookin vartissa

Huda Kattan aloitti uransa meikkaajana ja bloggaajana. Nyt hän johtaa omaa miljoonien eurojen arvoista kauneusimperiumiaan ja luo kulttimaineessa olevia kosmetiikkatuotteita. Aika hyvin naiselta, jolle kauneusala oli vain plan b.

#luota kykyihisi

Irtoripset, mattapunat ja luomiväripaletit. Kaikki Huda Kattanin, 33, kosmetiikkatuotteet myyvät loppuun ennätysajassa. Hudalla on Instagramissa 18 miljoonaa seuraajaa, mutta siinä missä monet muut some-tähdet saavat palkkansa tuotemainonnasta, Huda on tähdännyt korkeammalle. Omaa brändiä ei voi luoda mainostamalla muiden tuotteita.

– Varsinkin aloittelijana on houkuttelevaa ottaa vastaan rahaa ja kehua vaikka mitä tuotetta. Itse en halua tehdä niin. Voin kyllä hehkuttaa tuotetta, jota rakastan, mutta sillä sekunnilla kun raha astuu kuvioihin, homma ei tunnu enää aidolta, Huda kertoo.

Huda kiinnostui meikkaamisesta 9-vuotiaana seurattuaan kauneuskilpailuihin osallistunutta siskoaan Monaa.

– Muistan katselleeni häntä ja ajatelleeni, että jos hän laittaisi hiuksensa eri tavalla ja meikkaisi eri tavalla, hän näyttäisi niin paljon paremmalta.

12-vuotiaana Huda oli jo lahjakas meikkaaja. Hän teki myös kauneushoitoja perheenjäsenilleen.

– Nypin ja meikkasin isosiskoni Alyan ja hänen kavereidensa kulmat, vaikka he olivat minua kymmenen vuotta vanhempia.

#käännä epäonnistumiset voitoksi

Huda opiskeli isänsä mieliksi rahoitusalaa yliopistossa ja työskenteli konsulttifirmassa. Vaikka hän suoriutui työstään hyvin, Huda irtisanottiin.

– Ehdin jo ajatella, että olisin rahoitusalalla loppuelämäni, joten työn menettäminen tuntui musertavalta. Lopulta se oli kuitenkin suurin siunaus.

Huda osti ensimmäiseksi päiväkirjan, johon hän kirjoitti, ettei enää koskaan tekisi mitään, mitä ei oikeasti halua tehdä. Hudalla ei kuitenkaan ollut varasuunnitelmaa uralleen, joten Mona-sisko ehdotti, että hän opiskelisi meikkaajaksi.

– Ryhdyin heti toimeen. Otin opintolainan, ostin läppärin ja lähdin Los Angelesiin kuuden viikon kurssille. Isäni toivoi minusta Yhdysvaltain seuraavaa presidenttiä, mutta yhtäkkiä olinkin luuseritytär, joka halusi kauneusalalle.

#seuraa intuitioasi

Uransa alussa Huda meikkasi ihmisiä ilmaiseksi. Hän otti myös yhteyttä aloitteleviin valokuvaajiin ja työskenteli heidän kanssaan ilman palkkiota. Samoihin aikoihin Huda perusti bloginsa. Samastuttavat postaukset ja asiantuntijan vinkit toivat hänelle lukijoita, ja sivustosta kasvoi nopeasti yksi suosituimmista kauneusblogeista.

Pian Hudan asiakkaat alkoivat udella häneltä, milloin tämä alkaisi valmistaa omia irtoripsiään. Huda kustomoi irtoripset aina asiakkailleen sopiviksi, sillä miltään merkiltä ei tuntunut löytyvän tarpeeksi hyviä. Lopulta Mona-sisko kannusti Hudaa valmistamaan ja myymään ripsiä oman brändinsä alla. Huda Beauty oli syntynyt.

Alya-sisko investoi yritykseen 6 000 euroa, ja Huda etsi vuoden ajan hyviä tuottajia ja materiaaleja. Kun ripset tulivat myyntiin Dubain Sephoraan neljä vuotta sitten, ne olivat valtava menestys. Kesti kuitenkin pitkään ennen kuin Huda keksi seuraavan tuotteensa.

– Halusin tehdä varjostuspaletin, mutta sitten toinen brändi ehti lanseerata omansa. Sama tapahtui nestemäisten huulipunien kanssa. Minulle on aina ollut tärkeää tehdä asiat eri tavalla kuin muut.

Huda uskoi, että huultenrajauskynät olisivat seuraava iso juttu, sillä ihmiset halusivat suurempia, näyttävämpiä huulia. Hän päätti luottaa intuitioonsa ja viedä idean pidemmälle: lip contour -kynät, jotka paitsi rajaavat mutta myös varjostavat, tulivat myyntiin viime keväänä.

– Monen mielestä olin hullu investoidessani tuotteeseen, joka oli täysin turha. Luotin silti lip contour -kynien potentiaaliin, ja riskinotto kannatti. Uskon, että kynien suosio johtui lopulta hyvistä sävyistä. Sekoitin kaikki pigmentit itse.

#ideoi koko ajan uutta

Yhdysvalloissa kasvanut Huda asuu nykyään Dubaissa aviomiehensä Chrisin ja kuusivuotiaan tyttärensä Nourin kanssa. Hän ei aio hidastaa työtahtiaan, vaan ideoi uutta jatkuvasti. Seuraava suuri lanseeraus on keväällä ilmestyvä korostuspaletti. Vuoden lopulla on uuden luomiväripaletin vuoro, tällä hetkellä työn alla ovat meikkivoiteet.

– Sen jälkeen kun meikkivoiteeni ilmestyy, en aio käyttää enää mitään muuta. Siitä tulee niin hyvä!

#perhe on tärkein

Huda Beauty ei ole vain yhden naisen show, vaan se on säilynyt perheyrityksenä. Mona vastaa strategiasta ja tuotekehityksestä, Alya somesta ja sisällöntuotannosta ja Chris yritystoiminnan kehittämisestä ja logistiikasta. Huda toimii brändin kasvoina ja luovana johtajana.

– Ihmiset ympärilläni ovat suurin vahvuuteni. He ovat parhaita ystäviäni. 

Teksti: Kavita Srinivasan
Toimittanut: Linda Forss
Kuva: Adam Browning-Hill
Tyyli: Chee Smith
Hiukset: Mike Alam
Meikki: Huda Kattan

Katso myös:

Tätä yllättävää tuotetta kauneusbloggaaja Huda Kattan käyttää korostusten tekemiseen

Kasarikiharat valloittivat catwalkit – näin kopioit trendilookin vartissa

Näin käytät ihon sävyä korjaavia tuotteita – kuusi alle 20 euroa maksavaa suosikkiamme

 

Hyvästi, hiuskriisit! Kokosimme vastaukset yleisimpiin hiusongelmiin.

Miten pääsen eroon kaksihaaraisista ja voinko ennaltaehkäistä niiden syntymistä?

Pääset kaksihaaraisista eroon vain leikkaamalla latvojasi. Voit kuitenkin koittaa pelastaa lievästi rispaantuneita latvoja hiusnaamioilla ja korjaavilla hoitoaineilla. Keskity ennaltaehkäisyyn ja hoida hiuksiasi oikeilla tuotteilla. Muista käyttää lämpösuojasuihketta aina, kun muotoilet hiuksiasi. Huolehdi myös siitä, että hiuksesi saavat talvella tarpeeksi kosteutta.

Olen kuullut, että säännöllinen leikkaaminen saa hiukset kasvamaan nopeammin. Pitääkö se paikkansa?

Latvojen leikkaaminen ei vaikuta hiusten kasvunopeuteen. Huonokuntoiset ja kuivat latvat alkavat kuitenkin katkeilla nopeasti ja saavat hiuksesi näyttämään epäsiisteiltä. Terveet, hyväkuntoiset hiukset ovat tuuheat ja eloisat. Muista siis saksia hiuksiasi säännöllisesti, vaikka haluaisitkin kasvattaa ne pidemmiksi.

Pitääkö käyttämäni shampoon ja hoitoaineen olla samaa merkkiä?

Saat tuotteista parhaan hyödyn irti, kun käytät tuotesarjoja johdonmukaisesti. Usein niiden vaikutukset näkyvät vasta jonkin aikaa jatkuneen säännöllisen käytön jälkeen. Muista myös, että samat hiustuotteet eivät välttämättä sovellu hiuksillesi ympäri vuoden. Ota siis huomioon vaihtuvat vuodenajat tuotteita valikoidessasi.

Olen värjännyt hiuksiani pitkään. Onko minun mahdollista saada oma värini takaisin?

Voit kasvattaa oman värisi takaisin tai pyytää kampaajaa värjäämään hiustesi latvat omaan väriisi sopiviksi. Tällöin hiuksesi näyttävät kauniilta myös kasvatusoperaation aikana. Värinaamiot ovat kätevä ja edullinen keino säädellä värjättyjen hiusten sävyä. Suomalaisten oma hiusväri on yleensä melko eloton, joten joskus oman värin raikastaminen värjäyskäsittelyllä on luonnollisuutta parempi vaihtoehto.

Hiukseni ovat todella sähköiset. Mitä teen?

Sähköisyys on merkki siitä, että hiuksistasi puuttuu kosteutta. Käytä kosteuttavia hiustenhoitotuotteita ja naamioita. Varo, ettet pese hiuksiasi liikaa. Muutama kerta viikossa riittää.

Invisibobble-ponnarit, 5,90 e/pakkaus.

Dove Oxygen Moisture Souffle -tehohoitoa voit käyttää huoletta aina, kun hiukset vaativat toimenpiteitä. Naamio lataa hiukseen syväkosteutta ilman latistavaa tunnetta. 6,37 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

Katso myös:

Näin käytät ihon sävyä korjaavia tuotteita – kuusi alle 20 euroa maksavaa suosikkiamme

Kasarikiharat valloittivat catwalkit – näin kopioit trendilookin vartissa

Onko ihosi kuiva ja eloton? Kokeile näitä tehokkaita pikavinkkejä

 

Myös Chrissy Teigen on fani. 

Kasarikiehkurat ovat tehneet näyttävän paluun. Kevään catwalkeilla sekä punaisilla matoilla on nähty erilaisia variaatioita niin pörröisistä kiharapehkoista kuin kiiltosuihkeella viimeistellyistä pikkukiharoistakin. Yhdistävä tekijä tyyleissä on kuohkeus: mitä isompi pehko, sen parempi. Ja jos yhdistät vallattomiin kiharoihin vielä huolettoman etuheiton, olet buumin aallonharjalla.

▶ Jos hiuksesi ovat taipuisat, valitse hiustenkuivaajan diffuusori eli ilmaa hajottava erikoissuutin:

Puristele ensin hiuksiin kimmoisuutta tuovaa kiharavaahtoa ja jaottele hiukset kahdeksaan osioon.

Kuivaa osiot laskemalla ne diffuusorin päälle yksi kerrallaan ja puristelemalla varovasti.

Vie diffuusorin piikit päänahkaa vasten ja liikuttele fööniä pyörivin liikkein, niin saat lisää kuohkeutta tyveen.

▶ Jos hiuksesi ovat piikkisuorat, valitse kapea kiharrin:

Kuivaa hiukset ja föönaa etuhiukset eri suuntaan kuin mihin haluat ne asetella. Näin saat tehtyä luonnollisen etuheiton, jonka pysyvyyttä voit lisätä tupeeraamalla tyveä.

Kiharra sitten hiukset osio kerrallaan.

Moroccanoil Curl Control on kulttituote kiharahiuksisten keskuudesa. Tuote antaa elastista pitoa ja lukitsee kosteuden hiukseen, jolloin kiharoista tulee joustavan pehmeät. 27 e. 

Tehokkaan Remington AC9140 PROluxe -hiustenkuivaajan ja sen diffuusorin avulla saat luotua kuohkeaa luonnonkiharaa muistuttavan hiustyylin. 79,95 e.

Kapealla Babyliss 271CE -kihartimella on helppo kieputtaa tiukkaakin tiukempi kihara. Keraaminen pinnoite ja viileä kärki helpottavat kihartamista. 14,90 e.

Chrissy Teigen bongattiin Grammy-gaalassa trendikkäässä tukkatyylissä.

Teksti: Elina Saunamäki
Kuvat: MVPhotos, valmistajat