Fanit odottivat Kylie Jennerin Kylighter-korostusvärejä malttamattomana, mutta pakkauksessa ei ollutkaan sitä mitä luvattiin.

Kylie Jennerin, 19, kosmetiikkayritys Kylie Cosmetics ilmoitti viime kuussa tuovansa markkinoille uuden Kylighter-korostusvärisarjan. Tuotteet myytiin kyliemaiseen tapaan loppuun kolmessa minuutissa yrityksen nettisivuilla. Kun Kylighterit viime viikolla saapuivat tilaajien postilaatikoihin, odotti monia kuitenkin ikävä yllätys: osa tuotepaketeista oli tyhjiä. 

Fanit jakoivat Twitterissä kuvia tyhjistä Kylighter-paketeistaan toivoen, että yritys kommentoisi asiaa.

Tyhjät pakkaukset eivät kuitenkaan olleet ainoa ihmetyksen aihe. Osassa pakkauksista oli epäilyttävän näköisiä teippilappuja, joiden alta paljastuivat sanat First Date. Omituisinta tässä on se, että First Date -nimiset meikit eivät kuulu Kylighters-sarjaan, vaan ne ovat poskipunia Kylien aiemmasta ystävänpäivämeikkivalikoimasta, jota myytiin rajoitettu erä. Mitä Kylie Cosmetics oikein puuhaa?!

Kylie Cosmeticsin asiakaspalvelu on luvannut lähettää tyhjien pakkauksien saaneille tilaajille uudet tuotteet, mutta tarralapuille selitystä ei julkisuuteen ole annettu. Katso lisää kuvia aiheesta täältä.

Kylien korostusvärejä myydään kuudessa eri sävyssä 22 dollarin hintaan. Kuvassa sävy Cotton Candy.

Kylighterit eivät saaneet kauneusvloggaaja Jeffree Starin hyväksyntää.

Kuvat: MVPhotos, Instagram / justsandsworld

Katso myös:

Kylie Jenner paljasti suosikkikasvonaamionsa – alle 10 euroa maksava markettituote

Haluatko hehkua kasvoillesi? Kokeile näitä korostustuotteita

Meikkaa ihosi sileäksi – nämä pohjustustuotteet tekevät ihmeitä kasvoillesi

1. Liian tumma meikkivoide

Tämä on meille kaikille tuttua: meikkivoide, jota kokeilit kaupassa kämmenselkääsi, ei todellakaan sulaudu ihoosi yhtä kauniisti luonnonvalossa. Nyt sinulla on harminasi uusi, kallis ja aivan liian tumma voide. Pelasta tilanne sekoittamalla meikkivoide kevyeen kosteusvoiteeseen ennen levittämistä. Käytä apuna meikkisientä, jotta lopputuloksesta tulee tasainen.

2. Epätasaiset silmänrajaukset

Joskus vuosienkin harjoittelu tuottaa lopulta pettymyksen, ja rajauksista tulee järkyttävän sotkuiset. Älä kuitenkaan aloita koko urakkaa alusta, sillä nestemäiset rajaukset korjaantuvat helposti meikinpoistoaineella kostutetulla vanupuikolla. Pehmeällä kynällä piirretyt rajaukset voi puolestaan häivyttää hätätapauksessa utuiseksi lookiksi. 

3. Levinnyt kynsilakka

Hyvästä yrityksestä huolimatta kotona tehdyn manikyyrin lopputulos saattaa joskus olla sotkuinen. Lakkaa lipsahtaa usein helposti myös kynsinauhojen alueelle ja sormien iholle. Yleisin tapa korjata moka on poistaa ylijäämä lakka vanulla ja kynsilakanpoistoaineella. Vannoutunut kynsifani kuitenkin poistaa lakan siihen erikseen tarkoitetulla kynällä. Kynsilakankorjauskynällä lopputuloksesta tulee takuuvarmasti viimeistellyn näköinen. Jos et omista kynää, dippaa esimerkiksi vanha luomivärisivellin kynsilakanpoistoaineeseen ja käytä sitä täsmäaseena.

4. Hilseilevä huulipuna

Vaikka kuorisit huulesi säännöllisesti, voivat mattapunat siitä huolimatta korostaa kuivia kohtia. Seuraavan kerran, kun väri alkaa lohkeilla, taputtele huulipunan päälle värintöntä huulivoidetta. Huulet saavat kosteutta ja lopputulos näyttää luonnollisemmalta.

5. Leviävä luomiväri

Päätät vihdoin kokeilla päähänpistonasi ostamaasi glitter-luomiväriä vain huomataksesi, että kimalteet leviävät myös silmiesi alle. Levitä hieman kosteusvoidetta ei-toivottujen glittereiden päälle, ja paina kohtaa vedellä kostutetulla meikkisienellä. Ylimääräinen luomiväri tarttuu meikkisieneen ja muu meikki säilyy siistinä.

Kuva: Imaxtree

Katso myös:

Nämä ovat syksyn tärkeimmät vaatekappaleet – lue, miten ne kannattaa yhdistää

Kirkkaita värejä ja ihania kuoseja – Kööpenhaminan muotiviikkojen inspiroivimmat katutyylit

Newyorkilaisen Boy Meets Girl -katumuotimerkin perustaja Stacy Igel kertoo neljä vinkkiään menestykseen

 

Kim Kardashianin rakastamasta contouring-meikkitrendistä ei ole pakko pitää, mutta sen opeista voi olla yllättävää hyötyä hiuksia värjätessä. Onko siinä vihdoin ratkaisu täydellisen hiussävyn löytämiseen?

Bronde, balayage, kullanruskea, tuhkanvaalea, hunajanvaalea, strawberry blonde… Niitä kaikkia on tukkani vuosien varrella ollut. Ironista kyllä, hiusteni värjäämiseen on uponnut valtavasti aikaa ja rahaa, vaikka olen koko ajan pyrkinyt mahdollisimman luonnolliseen lopputulokseen. En vain ole löytänyt minulle parhaiten sopivaa sävyä ja siksi päädyn aina kokeilemaan uutta. 

En ole koskaan tehnyt tukkaani erityisen radikaaleja muutoksia, vaan pysynyt klassisissa ratkaisuissa. Hiusväri on aina ollut lähellä omaa, vaaleanruskeaa väriäni ja yhteydessä silloiseen mielentilaani. Kun opettelin Balilla surffaamista, vaalea tukka sopi kuvaan täydellisesti, marraskuisessa Suomessa synkkeni hiustenkin väri. 

- Sama sävy toimii harvoin ympäri vuoden. Suomalaisten ihonväri saattaa vaihdella vuodenajasta riippuen paljonkin. Jos kesällä on ruskettunut ja talvella kalpeampi, tulisi myös hiusten sävyä työstää sen mukaan, hiustaiteilija Sanni Syd muistuttaa.

Minulla on hiustyylilleni myös aika paljon vaatimuksia. Lähestynkin kampaajia yleensä seuraavanlaisen toivelistan kanssa: Haluan, että tukkani näyttää luonnolliselta. Kenenkään ei pitäisi edes huomata, että olen käynyt kampaajalla. En myöskään ole kovin innokas laittamaan hiuksiani aamuisin, joten mallin täytyy näyttää kivalta ilman sen suurempaa vaivannäköä. Lisäksi pesen hiukseni lähes joka päivä (laita siis väriä, joka oikeasti kestää!), en halua joutua käymään kampaajalla liian usein (tuntikausien istuminen on tylsää), enkä halua joutua erityisemmin ylläpitämään sävyä kotihoitotuotteilla (kylppärin kaapit ovat täynnä purkkeja muutenkin). 

Kardashianien vaikutusvalta yltää hiuksiinkin

Korostukset ja varjostukset ovat tuttuja termejä meikkimaailmasta ja Kardashianin siskoksilta, mutta nykyään contouringista puhutaan paljon myös hiusten värjäämisen yhteydessä. Hiusten contouringin tavoitteena on muotoilla kasvoja: asettelemalla vaaleampia ja tummempia osioita tarkkaan valittuihin kohtiin voidaan haluttuja kasvonpiirteitä korostaa ja häivyttää. Tavoitteena on saada kasvot näyttämään mahdollisimman ovaaleilta.

Istun Wella-kouluttaja Lauri Suvannon tuoliin, koska haluan kuulla, millainen ero hiusvärien sävyillä leikittelemällä voidaan saada aikaiseksi.

- Hair contouring on tummuusasteiden, sävyjen ja rakenteiden yhdistämistä ihmisen omiin väreihin ja piirteisiin. Mutta siihen liittyy vahvasti myös asiakkaan henkilökohtaisen tyylin ja persoonan tulkitseminen, Suvanto kertoo. 

Hiustenvärjäystekniikka pyrkii tuomaan esiin parhaat puolet, mutta ottaa myös huomioon asiakkaan elämäntavan. Hair contouring -tapaamisen alussa saankin täytettäväkseni kaavakkeen, jossa kysellään hiustenhoitotottumuksistani ja elämäntyylistäni. Myös värikartat ja inspiraatiokuvat saattavat olla kampaamokäynnin alussa hyödyllisiä.

- Julkkiskuvien tuominen kampaamokäynnille on hyödyllistä, mutta kampaajan on pystyttävä selvittämään, miksi asiakas on valinnut juuri kyseisen kuvan. Ja vaikka yhdessä tultaisiinkin siihen lopputulokseen, etteivät kuvan hiukset sopisi asiakkaalle, saattaa esimerkiksi kuvan tyypin tyyli paljastaa jotain kampaajalle arvokasta, Suvanto kertoo.

Contouringissa korostukset ja varjostukset tehdään vapaalla kädellä samaan tyyliin kuin esimerkiksi balayage-tekniikassa. Koska kasvoni ovat melko pienet ja kapeat, Suvanto korostaa niitä lisäämällä hiusteni etuosaan vaaleutta. Kasvojen sivuille asetellut vaaleat osiot nimittäin leventävät naamaa juuri sopivasti. Pitkulakasvoinen saa tasapainoa tyveen lisätystä tummuudesta, joka tavallaan litistää päätä aavistuksen. Tätä kikkaa käyttää esimerkiksi hius-contouringin nimeen vannova Sarah Jessica Parker. Pyöreäkasvoisella taas tummat raidat hiusten etuosissa huijaavat kasvoja aavistuksen kapeammiksi, neliönmallisten kasvojen kehyksinä ne häivyttävät vahvaa leukaa. Kapealeukainen puolestaan saa kasvoilleen tasapainoa vaaleista osioista, jotka tuovat lisävolyymia leukalinjaan.

Opettele tunnistamaan ihosi sävy 

Hiusväriä valitessa pääosassa on aina ihon sävy. Tiedätkö omasi? Viileän ihon pohjaväri on punertava, lämpimässä ihossa se taittaa keltaiseen. Kurkistus ranteesi sisäosaan auttaa selvittämään, kumpaan kategoriaan kuulut. Jos verisuoniesi sävy taittaa vihreään, ihosi sävy lämmin. Jos ne näyttävät ennemminkin sinertäviltä tai violeteilta, on ihosi sävy todennäköisesti kylmä. 

Kuulostaako hankalalta? Kokeile verrata kasvojesi sävyä julkkisten naamoihin. Muun muassa Cara DelevingnelläCandice Swanepoelilla ja Scarlett Johanssonilla  on punapohjainen, viileä ihonsävy. Julianne Hough'lla, Jessica Alballa ja Natalie Portmanilla taas on lämmin ihonsävy. Jos vaikuttaa, ettet putoa kumpaankaan kategoriaan, ihosi sävy voi olla myös neutraali.

Lämpimän ihon pariksi sopivat viileään taittavat hiusvärit, sillä ne saavat ihon hehkumaan raikkaana. Viileän ihon kanssa toimivat lämpimät hiusvärit, jotka tekevät lookista pehmeämmän. Koska oma ihonsävyni on lämmin, hiukseni värjätään aavistuksen viileään taittavalla, keskiruskealla värillä. Esimerkiksi kultaan taittavat sävyt saattaisivat tehdä kokonaisuudesta tunkkaisen.

- Monet ovat ehdottomia siitä, että haluavat pysytellä kylmissä sävyissä. Lämpimät sävyt saattaisivat olla monille suomalaisille imartelevia varsinkin talven jälkeen, sillä hiusvärin viileys korostaa helposti tummia silmänalusia ja ihon harmautta, Syd sanoo.

Tärkeässä roolissa on kasvonpiirteitä korostettaessa myös leikkaus.  Se tulee esiin myös Suvannon näkemyksestä hiusteni mittaan liittyen.

-  Tukkaa on liikaa! Hiuksesi peittävät kaulasi, leukasi ja profiilisi. Sen lisäksi, että hiukset ovat suhteessa kasvoihisi aavistuksen liian pitkät, eteenpäin pitenevä malli jättää kasvosi varjoonsa. Suosittelen mallia, joka on helppo vetää taakse, pois kasvoilta. Varsinkin, kun vaikutat olevan wash and wear -tyyppiä.

Tällä hetkellä erityisen ajankohtaisia hiusväreissä ovat luonnolliset, hiekkaiset sävyt.

- Toisaalta tummat sävyt saavat nyt olla kunnolla tummia ja vaaleat vaaleita. Raidoituksessa taas haetaan ennen kaikkea auringon vaalentamaa fiilistä, Syd sanoo.

- Myös kupariset sävyt ovat syksyllä ajankohtaisia. Nekin tosin saavat olla luonnollisia, ikään kuin luonnollisen punapään värejä jäljitteleviä. Lisäksi samassa päässä yhdistellään saman värimaailman tummia ja vaaleita sävyjä, kertoo L'Oréal Professionnel -kouluttaja Anna Järvinen.

Järvinen kannustaa jokaista pohtimaan rehellisesti myös omia hiustenhoitotottumuksiaan. Jos tukkaa pesee paljon, kannattaa kirkkaat ja kreisit sävyt unohtaa, sillä ne kuluvat nopeasti. Tärkeää on myös miettiä, haluaako käyttää esimerkiksi sävyä ylläpitäviä naamioita tai käydä kampaajalla usein. Itse en halua.

Uskalla tehdä, mitä huvittaa

Olenko löytänyt hiusvärin, jossa aion pysyä pitkään? En tiedä, eikä sillä ehkä ole väliä. Juuri tällä hetkellä se tuntuu kivalta, ja se on tärkeintä.

Ja jos hiusvärihössötys stressaa, voi tietysti aina valita pariisilaisen elämänfilosofian ja unohtaa hiusten värjäyksen kokonaan. Caroline de Maigret innoittikin How to Be Parisian Wherever You Are -kirjallaan monia naisia unohtamaan kampaamokäynnit. Hän korosti, että niidenkin, jotka tukkaansa haluavat värjätä, kannattaisi muuttaa sitä maksimissaan pari astetta suhteessa luonnolliseen sävyynsä.

- Joidenkin kohdalla tämä sääntö pätee tosi hyvin. Toisaalta minulla on asiakkaita, hius on luonnostaan supervaalea, mutta silti vaikkapa musta hiusväri imartelee heitä täydellisesti. Hiusväri on mielettömän yksilöllinen juttu, Syd huomauttaa.

- Kaikki on kiinni persoonasta. Joskus esimerkiksi sydämenmuotoisten tai pyöreiden kasvojen korostaminen voi näyttää todella kivalta.

Tulipa hyvä fiilis sitten värjäämättömyydestä tai onnistuneesta kaksituntisesta kampaajan tuolissa, ilahduttaa kiva tukka siinä missä täydellisen mekon hankkiminen tai se, että löytää kaupasta juuri sopivan kypsyisen avokadon kovien joukosta. Sanni Syd tiivistää ajatuksen osuvasti.

- Onnistunut hiusväri on kuin täydellinen meikkivoide. Se antaa vau-efektin, mutta ei kiinnitä liikaa huomiota. Tukan pitäisi olla kuin kruunu, sellainen viimeinen silaus kaikelle muulle.

Psst! Kokeile näitä.

Kérastase Chromatique –naamio hellii värjättyjä hiuksia. 42 e.

Paul Mitchell Ultimate Color Repair Mask –tehohoito hidastaa hiusvärin haalenemista ja vahvistaa tukkaa kvinoasta saatavan protetiinin avulla. 36,90 e.
 

Wella System Professional LuxeOil Chroma Elixir -hiusöljy korostaa hiusväriä ja antaa sille kiiltoa. 25,90 e.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Katso myös:

Testasimme: parhaat hoitotuotteet kynsille

A Bikini A Day -blogin Natasha Oakley: "Naisten täytyy pitää toistensa puolia loppuun saakka"

Emma Stone, Jennifer Lawrence ja Mila Kunis vaativat tasa-arvoa Hollywoodiin – palkkaerot edelleen järkyttäviä

Cosmopolitanin Community Manager Maria Lieto testasi tämän hetken kiinnostavimmat kynsienhoitotuotteet.

Siistivä seerumi

Sally Hansen Moisture Rehab -kynsiseerumi, 14,50 e

Tätä luvattiin: Kynsienhoitoseerumi kosteuttaa ja hoitaa sekä kynsiä että kynsinauhoja. Iltaisin kynnelle levitettävä tuote sisältää muun muassa mustasta orkideasta ja acaista saatuja uutteita, joiden luvataan parantavan kynnen kuntoa.

Näin se toimi: Kiva uutuustuote, joka tuntui aidosti kosteuttavan kynsiä. Oli myös huippua, että se hoiti samalla kynsinauhatkin. Parin viikon käytön jälkeen kynnet näyttivät paljon siistimmiltä. Kunpa tätä vielä muistaisi lisätä jatkossakin säännöllisesti. 

 

Kiireisen luottotuote

Essie Treat Love & Color -hoitolakka, sävy Cheers To You, 15,90 e

Tätä luvattiin: Uudenlainen hoitolakka vahvistaa kuivia ja katkeilevia kynsiä. Läpikuultava sävy tasoittaa kynnen pinnan ja häivyttää epätasaisuuksia. Neljä sävyvaihtoehtoa.

Näin se toimii: Lisäpisteet leveästä sudista, jonka avulla lakan levittäminen onnistui pikaisesti. Tuote oli kätevä, sillä alus- tai päällyslakkaa ei vaadittu. Kahden kerroksen jälkeen kynnen pinta näytti tasaisemmalta. Väri oli kaunis, mutta jäin kaipaamaan vielä yhtä shimmeritöntä sävyä. Pääsi silti vakkarikäyttöön!

Halpa huippulöytö

Essence SOS Power Repair -hoitolakka, 2,49 e

Tätä luvattiin: Uudistavan lakan luvataan parantavan kynnen rakennetta nopeasti. Mukana on argan-, avokado- ja macadamiaöljyä, jotka yhdessä vahvistavat kynnen pintaa. 

Näin se toimi: Ensinnäkin, tuote on ihan uskomattoman edullinen. Lakka teki kynnen pinnasta kiiltävän ja siistin näköisen. Kynnet tasoittuivat kahden kerroksen jälkeen niin sileiksi, että huomasin silitteleväni niitä tietokoneen naputtelun lomassa.

 

Uusi lemppari

Mavala Nailactan -kynsivoide, 16,10 e

Tätä luvattiin: Nailactan on iltaisin kynnelle levitettävä voide, joka ravitsee muun muassa aminohappojen ja vitamiinien avulla. Hoitava ja kosteuttava vaikutus palauttaa kynnen elastisuuden ja estää halkeilua. 

Näin se toimi: Tuote todellakin teki sen, minkä lupasi. Voidetta oli helppo hieroa lakkaamattomalle kynnelle iltaisin sängyssä makoillessa. Voide imeytyi nopeasti eikä jättänyt sormia tahmaisiksi kirjaa tai iPadia sotkemaan. Yleensä helposti liuskoittuvat kynteni tuntuivat parin viikon säännöllisen käytön jälkeen terveiltä ja kosteutetuilta.

Toimiva peruslakka

Kicks Nail Growth Treatment -hoitolakka, 8,90 e

Tätä luvattiin: Tehotuote lupaa edistää kynsien kasvua ja estää liuskottumista sekä katkeilua.

Näin se toimi: Jo yksi levityskerta riitti tasoittamaan kynnen pinnan kauniiksi. Hyvä perustuote, joka toimi erinomaisesti myös aluslakkana. Viikon aktiivisen käytön jälkeen kynnet eivät myöskään liuskottuneet. Sopii sellaiselle, jonka kynnet ovat valmiiksi jo aika esittelykelpoiset.

Kaksoisvaikutus

Korres Strength Myrrh & Calcium  -vahvistava aluslakka, 14 e

Tätä luvattiin: Kynsiä vahvistava aluslakka kohentaa kynnen alhaista kosteustasoa mirhauutteen avulla. Mukana on myös vahvistavaa kalsiumia. Tuote lupaa estää lohkeilua, liuskottumista ja katkeilua.

Näin se toimi: Lakka toi kynnelle kiilltoa, joten se toimi myös sellaisenaan. Alusalkkana se antoi kynsilakalle kestävän pohjan. Tuote esti kynsien liuskottumisen, mutta lohkeilua se ei yksinään pystynyt pysäyttämään.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Kirkkaita värejä ja ihania kuoseja – Kööpenhaminan muotiviikkojen inspiroivimmat katutyylit

A Bikini A Day -blogin Natasha Oakley: "Naisten täytyy pitää toistensa puolia loppuun saakka"

Selena Gomez Woody Allenin elokuvaan – mukana myös huippunimet Elle Fanning ja Timothée Chalamet

Sokerisuihke on helppokäyttöinen tuote, joka antaa hiuksille rakennetta suolasuihkeen tapaan. Sokerisuihkeella lopputuloksesta tulee kuitenkin kosteutettu ja kiiltävä. Siksi sokerisuihke sopiikin suolasuihketta paremmin antamaan eloisuutta hennoille ja kuiville hiuksille.

Mikä se on? Sokerisuihke toimii periaattessa samalla tavoin kuin suolasuihke. Hiustuote antaa sokerin avulla hiuksille rakennetta, tuuheutta, pitoa, kiiltoa ja laineikkuutta. Se ei kuitenkaan tee hiuksista karheita, mattapintaisia eikä pörröisiä. Toisin kuin natriumkloridia sisältävät suolasuihkeet, sokerisuihkeet eivät kuivata hiusta. Kosteuttava sokerisuihke sopiikin hennoille tai vaurioituneille hiuksille suolasuihketta paremmin.

Sokerisuihketta kannattaa käyttää maltillisesti, muuten lopputuloksesta voi tulla tahmainen ja rasvaisen näköinen. Kohtuudella käytettynä hiukset näyttävät tuuheilta ja pehmeiltä. Lisäksi sokerisuihke vähentää sähköisyyttä ja taltuttaa ylöspäin sojottavat hiukset.

Miten sitä käytetään?  Sokerisuihketta voi käyttää suolasuihkeen tavoin sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin ennen kuivumista. Kuiviin hiuksiin sokerisuihke kannattaa laittaa kämenien kautta, niin loputuloksesta ei tule tahmaista. Sokerisuihkeen suihkuttamisen vuoksi hiukset kannattaa pörröttää. Sokerisuihke antaa hiuksille pitoa, joten sen lisäämisen jälken ei tarvitse hiuslakkaa.

 

Wella Professionals EIMI Sugar Lift -rakennesuihke tuntuu kevyeltä hiuksilla, eikä jätä niitä tahmaisen tuntuiseksi. Tätä käyttäessä ei kaipaa muita muotoilutuotteita. 21,90 e/150 ml.

Paul Mitchell Neon Sugar Spray toimii etenkin märkiin hiuksiin. Muista pörröttää käyttämisen jälkeen! 23e/250ml.

 

Cutrin Chooz Sugar Spray saa hiukset kiiltämään, joten se toimii erityisen hyvin sileissä ponnareissa tai sliipatuissa laineissa. Tuote suojaa UVB-säteilyltä. 7,56e/150ml.

Kuvat: valmistajat, Imaxtree

Katso myös:

Tässä on internetin suosituin hiusmalli juuri nyt – sopii lähes jokaiselle

6 tulevan syksyn parasta hiustrendiä + kampaajan pro-vinkit

Katsaus Flow-kävijöiden pukeutumiseen, osa 2