Iho-ongelmat saattavat olla oireita liian levottomasta elämäntyylistä. Hengitä syvään ja korjaa tilanne.

Yllättäen iskevät iho-ongelmat ovat rasittavia varsinkin silloin, kun ei tiedä niiden syytä. Ongelmia saattavat aiheuttaa niinkin arkipäiväiset asiat kuin kiireinen elämäntyyli ja stressi. Niiden takia elimistömme tuottaa hormoneja, jotka kuivattavat ihosoluja ja heikentävät vastustuskykyämme. Rauhoita siis itsesi ja ihosi.

Tapaus 1. Kuivuus

Ongelma: Jatkuvasta rasvaamisesta huolimatta ihosi on kuiva kuin aavikko.

Mistä on kyse?

Stressi heikentää ihon luontaista suojakerrosta, mistä johtuen sen pintasolut eivät kykene säilyttämään kosteutta yhtä tehokkaasti kuin normaalisti. Tuloksena on äärimmäisen kuiva iho.

Mitä tehdä?
Riittävät yöunet ovat paras ratkaisu moneen ongelmaan. Yön kuluessa kehosi toipuu päivän aikana kärsimistään vahingoista ja ihokin kerää kosteutta luonnostaan. Käy siis ajoissa petiin, jotta saat tarvittavat kahdeksan tuntia unta. Myös hartioiden ja selän hieronta auttaa, sillä se rentouttaa lihaksia ja poistaa jännitystä.

Kuinka hoitaa?
Tärkeintä on säilyttää iholla mahdollisimman paljon sen luontaista kosteutta. Suosi siis sulfaanitonta kasvojen puhdistusainetta, joka ei kuivata ihoa. Hiero aine kasvoihin hellävaraisesti sormenpäitä käyttäen. Pesusieniä ja pumpulityynyjä kannattaa välttää, sillä ne kuorivat samalla iholta kosteutta. Käytä peseytymiseen aina haaleaa vettä.

Tapaus 2. Herkkyys

Ongelma: Ihosi kutisee ja punottaa, etkä malta olla raapimatta sitä.

Mistä on kyse?
Ahdistus laskee vastustuskykyä, minkä takia erilaiset pöpöt pääsevät helpommin ärsyttämään ihoa. Työpaineiden kaatuessa päälle ihon raapiminen saattaa helpottaa oloa, mutta yleensä pahentaa ihon kuntoa.

Mitä tehdä?
Hanki harrastus, jonka kautta voit purkaa stressiä. Esimerkiksi joogaan ja pilatekseen kuuluva syvä hengittäminen rauhoittaa tehokkaasti. Kiinnitä huomiota myös ihon raapimiseen ja vältä sitä tietoisesti. Varsinkaan kasvojen herkkään ihoon ei tulisi koskea käsillä, ellei niitä ole ensin pesty huolellisesti. Ahdistuksen iskiessä sulje silmäsi hetkeksi ja hengitä syvään.

Kuinka hoitaa?

Käytä allergiatestattuja, herkälle iholle tarkoitettuja puhdistustuotteita ja meikkejä sekä rauhoittavaa kosteusvoidetta. Vältä karheasta materiaalista valmistettuja vaatteita, jotka saattavat aiheuttaa ihon kutinaa. Kuumat suihkut ja sauna ärsyttävät ihottumaa lisää, joten suosi viileämpää peseytymistä. Jos ihottuma pahenee, käänny lääkärin puoleen.

Tapaus 3. Epäpuhtaudet

Ongelma: Itsepäiset finnit eivät suostu lähtemän millään keinolla.

Mistä on kyse?
Rasvaisesta ihosta aiheutuvat näpyt parantuvat yleensä muutamassa päivässä, kun taas viikkotolkulla vaivaavat finnit ovat asia erikseen. Rasittunut elimistö tuottaa neuropetidejä, jotka saattavat pieninä annoksina tappaa bakteereita, mutta isompina määrinä ne tukkivat huokosia ja hidastavat ihon luontaista uudistumista. Tästä aiheutuu sinnikkäitä näppyjä.

Mitä tehdä?

Ota avuksi liikunta. Reippailun vapauttamat endorfiinit ovat luonnon oma stressinlaukaisija ja tulehdusten nitistäjä. Muista kuitenkin puhdistaa iho kasvovedellä treenin jälkeen, jottei hiki tuki ihohuokosia. Anna ihon hengähtää, ennenkuin levität kosteusvoiteen.

Kuinka hoitaa?
Kuivata näppy bentsoyyliperoksidi-geelillä. Puhdista kasvot huolellisesti salisyylihappoa sisältävällä puhdistusaineella. Se puhdistaa huokosia ja kuorii kuolleita ihosoluja. Muista käyttää kevyttä kosteusvoidetta, jossa on ihoa rauhoittavia aineita, sillä myös epäpuhtauksista kärsivä iho kaipaa hellyyttä. Sopivan hoitavia ainesosia ovat esimerkiksi aloe vera ja kamomilla.

Tämä juttu on Arkiston aarre. Se on julkaistu aikaisemmin nettisivuillamme huhtikuussa 2009.

Tavoitteletko sileitä ja suoria hiuksia ilman lämpökäsittelyä? Näillä vinkeillä suoristat hiuksesi ilman rautaa.

1. Valitse oikeanlainen shampoo ja hoitoaine.

Hisutenhoitotuotteiden merkitys on valtava, kun tavoittelet suoraa ja sileää lopputulosta. Käytä pesun yhteydessä kosteuttavaa tai silottavaa shampoota ja hiuksia suoristavaa hoitoainetta. Painele hiukset kuiviksi pyyhkeellä mutta varo, ettet hankaa hiuksiasi pörröisiksi. Levitä lopuksi latvoihin hiusöljyä.

2. Harjaa hiuksiasi, kunnes ne ovat kuivat.

Vaikka tämä vaihe kuulostaa työläältä, saat yllättävän suorat hiukset, jos harjaat hiuksia muutaman minuutin välein, kunnes ne kuivuvat. Harjaa hiuksia kohtisuoraan alas, jolloin taipuisat hiukset asettuvat suoraksi harjan vetojen mukaisesti. Jos pelkäät, että hiuksistasi tulee liian latteat, lisää tyveen pieni määrä muotovaahtoa.

3. Käytä kylmäasetusta käyttäessäsi hiustenkuivaajaa.

Vähennä hiustenkuivaajan kuivattavaa vaikutusta föönaamalla hiuksesi viileällä ilmalla. Saat hiukset yllättävän hyvin kuivaksi ilman lämpöäkin.

4. Suihki latvoihisi kiiltosuihketta.

Se antaa hiuksillesi eloisuutta. Varo kuitenkin suihkimasta sitä tukkaasi liikaa, ettei hiuksista tule rasvaisen näköiset.

 

 

                        
TRESemmé Keratin Smooth Shampoo lupaa pitää hiukset sileinä jopa seitsemän päivän ajan, 6,90 e.


Wella SP Smoothen Conditioner -hoitoaine siloittaa karheita hiuksia ja tekee niiden pinnasta kiiltävän. 15,50 e. 

Kuvat: Imaxtree, valmistajat
Alkuperäinen juttu: Elle.com

1. Aloita aina puhdistamalla kasvosi huolellisesti, siten saat lopputuloksesta tasaisemman. Muista, että kulmakarvoja ei koskaan kannata nyppiä tai vahata juuri ennen niiden värjäämistä, sillä se saattaa ärsyttää ihoa. Kun olet puhdistanut ihosi, levitä kulmakarvojasi ympäröivälle iholle vaseliinia estääksesi värin tarttumisen ihoon.

 

 

Clinique Liquid Facial Soap Mild -kasvojenpuhistusaippua, 36,90 e.

2. Testaa väriainetta aina pienelle ihoalueelle ennen värjäyksen aloittamista, varmistaaksesi, ettei se aiheuta allergista reaktiota kasvojesi iholle. Levitä pieni määrä tuotetta esimerkiksi käsivartesi sisäpuolelle.

Dependin ripsien ja kulmakarvojen pikavärjäyssetti, 9,90 e.

3. Suurin osa kotivärjäyspaketeista sisältää sekoitus- ja levityspuikon, mutta paras lopputulos syntyy kulmaharjaa käyttämällä. Pyri levittämään väri kulmakarvojesi alueelle tasaisesti kuitenkaan hankaamatta ihoa. Älä säästele väriä. Poista ylimääräinen väri iholta vanupuikon avulla. 

                       

Urban Decay Pro Artistry Brush Essential Eye Tool -kulmaharja, 24,90 e.

4. Kun olet antanut värin vaikuttaa paketissa ohjeistetun ajan, poista väri hellävaraisesti vedellä kostutetulla froteepyyhkeellä. Älä hiero ihoasi, vaan poista tuote varovasti painellen. Mikäli lopputulos ei ole tarpeeksi tumma, lisää väriä ja jätä se vaikuttamaan vielä hetkeksi. Mikäli lopputuloksesta taas tuli odotettua tummempi, harjaa kulmiasi hellävaraisesti hammasharjalla ja poista ylimääräinen väri sitten pumpulin ja silmämeikinpoistoaineen avulla. 

5. Taputtele kulmakarvojesi aluelle silmänympärysvoidetta rauhoittaaksesi punoittavaa ihoa. Kulmakarvaväri tarttuu usein vaseliinista huolimatta myös ihoon, mutta kuluu pois yleensä noin vuorokauden sisällä. Voit peittää ihosi tummuneet kohdat levittämällä kulmakarvojen ympärille peitevoidetta.

 

Urban Decay Naked Skin Concealer -peiteväri, 24,90 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat
Alkuperäinen juttu: Who What Wear

Cosme testaa- sarjassa etsittiin luottolakkaa arkeen ja juhlaan.

Pysyi vain päivän

Tätä luvattiin: Lakka antaa peittävän ja erittäin pitkäkestoisen kiiltävän sävyn. UV-suoja suojaa kynsiä värjäytymiseltä.

Näin se toimi: Lakka levittyi helposti, mutta läpikuultava koostumus vaati kaksi kerrosta, ennen kuin lopputulos, muistutti pullon sävyä. Lopullinen sävy oli luksukas, hieman viileä hiekanruskea. Harmikseni kesto ei yltänyt muiden lakkojen tasolle. Huomasin kynsien lohkeilleen jo ensimmäisen hiustenpesukerran jälkeen.

Arvosana: 2/5

Beauty by Ellos -lakka, sävy Nude in Paris, 4,90 e.

Minikokoinen yllätys

Tätä luvattiin: Aistillinen beigen sävy, joka palauttaa mieleen aurikoiset lomapäivät.

Näin se toimi: Lakassa oli täydellinen maitokahvimainen sävy. Kynsilakka oli pakattu passeliin minipulloon, joten se on helppo käyttää kokonaan loppuun, eivätkä lakkajäämät jää pullon pohjalle kuivumaan. Pieni korkki vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta sirolla siveltimellä kynnet oli helppo lakata tarkasti.

Arvosana: 4/5

Mavala Sundream Color's -lakka, sävy Curitiba 95, 5,20 e.

Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Kuin toinen iho

Tätä luvattiin: Hoitava lakka, joka on peittävä, hengittävä ja saa kynnet tuntumaan terveiltä.

Näin se toimi: Plussaa leveästä siveltimestä. Lakka antoi loistavan peittävyysen jo ensimmäisellä kerroksella. Toisaalta, jos et ole pro-lakkaaja, lopputuloksesta oli vaikea saada siistiä paksun koostumuksen takia. Sävy oli valkoiseentaittava beige, joka sai kädet näyttämään ruskettuneilta. Lakka kuitenkin alkoi murentua näkyvästi jo kolmantena päivänä
Arvosana: 3/5

Orly Breathable Treatment + Color -lakka, sävy Rehab, 19,80 e.

Jokatytön luottolakka

Tätä luvattiin: Laadukas sivellin takaa moiteettoman levittymisen. Kun geelilakkaa käyttää yhdessä sarjan päällyslakan kanssa, se kestää jopa 12 päivää.

Näin se toimi: Lakassa oli kaunis kuultava sävy ja koostumus toi kynnelle lisäksi huikean kiillon. Sävy hurmasi luonnollisuudellaan ja oli erittäin lähellä kynteni omaa väriä. Lakka oli yksi testin helppokäyttöisimpiä. Lopputulos kesti katseita vielä viidentenäkin päivänä. Jää arkikäyttöön!

Arvosana: 4.5/5

Essie Gelcoutute -geelilakka, sävy Fairy Tailor, 14,90 e.

Reilusti väriä

Tätä luvattiin: Runsaspigmenttinen lakka peittää jo yhdellä lakkakerroksella ja tuo kynnelle geelimäisen kiillon.

Näin se toimi: Geelimäinen koostumus tasoitti kynnen epätasaisuudet ja sai ne näyttämään upeilta. Myös lakan sävy oli luonnollinen. Vaalea beige ei taittanut liikaa punaiseen tai ruskeaan ja sai käteni näyttämään raikkailta. Lakkaus kesti helposti liuskottuvissa kynsissäni kauniina jopa neljä päivää. Ehdottomasti hintansa arvoinen lakka!

Arvosana: 5/5

Dior Vernis Gel Shine and Long Wear Nail Lacquer -geelilakka, sävy Minimal 112, 31,50 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

Yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki CoverGirl puhui nykyaikaisuuden puolesta valitessaan mainoskasvokseen ensimmäistä kertaa koskaan miehen. Mahtavaa!

Coverboyksi valittu on newyorkilainen opiskelija ja kauneusvloggaaja James Charles, 17. Jamesin tavaramerkkeihin kuuluvat voimakkaat kulmakarvat, suloiset pisamat ja uskomattoman pitkät alaripset. 

James aloittaa CoverGirlin kasvona So Lashy -ripsivärin lanseerauskampanjan yhteydessä, ja toivoo brändin valinnan innoittavan muitakin nuoria. 

- Toivottavasti se, että tuntematon 17-vuotias poika valittiin CoverGirlin kasvoksi, inspiroi myös muita olemaan rohkeasti sellaisia, kuin he haluavat ja ilmaisemaan itseään tavalla, joka olisi aikaisemmin tuntunut epämukavalta. 

James on kertonut saavansa somessa myös jonkin verran kritiikkiä. Miten hän itse suhtautuu siihen?

- Minulle on ihan sama, jos joku ruudun toisella puolella ei pidä minusta. Jatkan vain omaa juttuani, hän toteaa.