Nämä miehet osaavat täydelliset varjostukset ja parhaat tavat kiinnittää tekoripset, eivätkä he koskaan lähde ulos tavallisessa pikameikissä.

Kulmakarvoja hipovat räpsyripset, täydelliset kissanrajaukset, huippuunsa viritetty amorinkaari. Nämä kuvailut tuskin tulevat ensimmäisenä mieleen, kun mietit miehiä seikkailemassa meikkipussilla.

Miehet ja meikki eivät kuitenkaan missään nimessä ole uusi yhdistelmä. Jo muinaisessa Egyptissä faaraot uskollisine seuraajineen mustasivat luomiaan suojellakseen itseään ”pahan silmältä”. 1500-luvulla Englannin kuningas Edvard IV:n kerrotaan poikaporukalla punanneen huuliaan, ja viime vuosisadalla esimerkiksi David Bowie kantoi meikkinsä näyttävästi ja kauniisti.

Aiemmin miesten meikkaaminen on kuitenkin tuntunut roolipeliltä, jossa meikin avulla on luotu show ja kasvojen pesun jälkeen taas palattu yhteiskunnan asettamiin normeihin. Viime vuosina somekanavat ovat kuitenkin täyttyneet miehistä, jotka ovat omaksuneet kosmetiikan osaksi jokapäiväistä rutiiniaan, ja tekevät sen vielä tyylillä, jota monet naiset voivat vain kadehtia. Mistä näitä miehiä oikein tulee? No, Kalajoelta esimerkiksi.

– Aloitin meikkaamisen nelisen vuotta sitten, kun halusin peittää ihoni epätasaisuuksia. Mietin silloin, että onneksi minun ei tarvitse tehdä silmämeikkiä tai muuta. Pikkuhiljaa aloin kuitenkin kiinnostua varjostuksista, sitten kulmakarvoista, sitten silmien piilorajauksesta ja loppu onkin historiaa, Teemu Sumell, 24, muistelee.

Kosmetologin opinnot aloittanut Teemu vloggaa vitsikkäällä otteella meikkaamisesta, ja Instagramissa miehen postauksia seuraa reilu 6 000 silmäparia. Vahvasta ehostuksesta tykkäävä Teemu asuu nyt pääkaupunkiseudulla, mutta ei koe, että Kalajoen kaduilla ihmiset olisivat kiinnittäneet sen enempää huomiota hänen ulkonäköönsä kuin Helsingissäkään.

Kaikki lähti pidennyksistä

Viimeisen vuosikymmenen aikana asenteet tiukkoja sukupuolijakoja tai -rooleja kohtaan ovat selkeästi vapautuneet. Enää sukupuolta ei määrittele se, mitä löytyy housuista vaan se, miten ihminen itse kokee itsensä. Samaa mieltä on suomalaisten meikkaavien miesten ehdoton some-valtias, 22-vuotias Henry Harjusola.

– En ole mielestäni ikinä kuulunut selkeästi poika-kategoriaan. Ilman meikkiäkään en miellä itseäni erityisesti pojaksi tai tytöksi. Sukupuolella ei ole loppupeleissä mitään merkitystä. Vietän aikaani ihmisten kanssa, en sukupuolten.

Itseoppinut meikkitaiteilija innostui meikkaamisesta ensin hiustenpidennysten kautta. Blondia pitkää tukkaa ihaillut Henry päätti kaverin rohkaisusta kokeilla, sopisiko tyyli itselle. Kun tukka oli kunnossa, mies alkoi harjoitella meikin tekemistä Youtube-videoiden avulla.

Aluksi Henry tasoitti ihoaan varovaisesti meikkivoiteella, sen jälkeen kuvioihin tuli muukin ehostus. Nyt Henryä seuraa Instagramissa 26 000 ihmistä. Viime keväänä mies oli mukana meikkibrändi NYX:in järjestämän Instagram-kilpailun kansainvälisessä finaalissa ja elokuussa Henry nappasi Tubecon Awardseissa Vuoden kauneuskanava -palkinnon.

Sekä Teemu että Henry ovat saaneet ystäviltään ja perheeltään vain positiivista palautetta tyylistään. Kun Henry ensimmäiseksi kertoi äidilleen hankkineensa hiustenpidennykset, äiti kommentoi, että pojan on paras katsoa, etteivät pidennykset erotu omien hiusten joukosta. Teemun äiti taas ottaa kiitollisena vastaan uudet meikkivinkit.

Kun oma tyyli oli vielä hakusessa, Henry seurasi tiiviisti drag queenien ja androgyynien ihmisten kanavia, sillä hän tunsi samastuvansa heihin. Nyt mies voi toimia samanlaisena esikuvana omille seuraajilleen.

– Suomessa piirit ovat todella pienet. Siksi on ihanaa nähdä, että joku uskaltaa lähteä mukaan. Siinä tarvitaan luottoa sekä itseen, perheeseen että ystäviin. Olen sataprosenttisen varma, että meitä on paljon enemmänkin. Olen saanut kommentteja, että olen ollut inspiraationa muille. Sellaisesta palautteesta tulee ihan mieletön fiilis. Silloin muistan, mitä itse kävin läpi, ja on ihan tajutonta, että olen voinut olla samanlainen apu muille.

Vahvempi kuin moni muu

Somessa villitsevien meikkaavien miesten yhteinen juttu tuntuu olevan se, että hommaa ei todellakaan tehdä puolivillaisesti. Kun purnukoihin kerran tartutaan, niihin tartutaan kunnolla, eikä pikameikkejä suvaita edes kiireisimpinä aamuina. Teemulla meikin tekemiseen kuluu arkiaamuisin puolitoista tuntia, kampaajana työskentelevä Henry ehostaa itsensä työkuntoon puolessa tunnissa. Jos aikeissa on lähteä bilettämään, saa itsensä puunaamiseen kulutettua helposti neljäkin tuntia.

– On ihanaa fiilistellä kavereiden kanssa, meikata yhdessä ja ottaa rennosti. Meikki ei ole vain ehostamista, se on kokonaisvaltainen kokemus, jossa pääsen toteuttamaan itseäni ja tekemään taidetta, Henry sanoo.

Tärkeintä on palo

Meikkaamisessa ja itsensä laittamisessa olennaisinta on se, että sen jälkeen itsellä on hyvä ja itsevarma fiilis.

- Ronskisti meikkaavia ihmisiä pidetään usein pinnallisina tai epävarmoina ja ajatellaan, että peitämme meikillä jotain. Asia on ihan päinvastoin. Se, että uskaltaa lähteä ulos näyttävässä meikissä, on oikeasti iso työ ja vaatii uskallusta. Siksi olen mielestäni vahvempi kuin moni muu. Arvostelijoille tekisi mieli sanoa, että honey, pitäisiko sinun ensin miettiä omia epävarmuuksiasi ennen kuin tulet arvostelemaan minun valintojani?

Teemu ja Henry korostavat meikillä kasvojensa parhaita puolia ja feikkaavat niitä piirteitä, joita he toivovat itsellään oleavan. Sekä Molemmat kadehtivat naisten korkeita poskipäitä, ja Teemu toivoisi kasvoilleen lisää naisellista pyöreyttä.

Toisaalta monen meikkaavan miehen tarkoituksena ei kuitenkaan ole missään nimessä sekoittaa itseään naiseen. Ínstassa 2,5 miljoonaa seuraajaa jo keränneellä Manny Gutierrezilla on usein kuvissaan näyttävän meikin lisäksi parin päivän sänki, ja lopputulos on, noh, upea. Tyylejä on yhtä monta kuin meikkaavia miehiä.

– Minulla on kaiken kaikkiaan melko feminiininen tyyli. Se vain tuntuu omalta. Hiusten laittaminen, meikkaaminen ja naiselliset vaatteet vain tuntuvat minulta. Ei sitä pysty oikein muuten selittämään, Teemu sanoo.

Lopulta kysymys siitä, mitä eroa on naisten ja miesten meikkaamisella, on ainakin Henryn mielestä täysin epäolennainen. Yhteinen palo määrittelee lopputuloksen.

– Jos rakastat meikkaamista koko sydämestäsi, ei ole väliä, onko sudin päässä mies vai nainen. 

Kuva: Instagram / @henryharjusola

Mitä tahansa Kylie Jennerin huulien eteen.

Bloggaaja Farah Dhukai on tunnettu ennakkoluulottomista kauneuskokeiluistaan. Nyt hän on jakanut kummalliselta kuulostavia vinkkejä niille, jotka haaveilevat muhkeammista huulista. 

Instagramissa jakamallaan videolla Farah näyttää, kuinka huulet saa pulleiksi ja kosteutetuiksi wasabin avulla. Uskomatonta kyllä, mutta vinkki näyttää toimivan. Videolla hän levittää huulilleen ohuen kerroksen wasabia ja antaa sen vaikuttaa noin minuutin ajan. Lopputuloksena on huomattavasti muhkeammat huulet. Videota on katsottu jo yli 11 miljoonaa kertaa.

Mutta onko wasabin levittäminen huulille turvallista? Kyllä, jos sitä ei innostu tekemään liian usein, kertoi ihotautilääkäri Joshua Zeichner Refinery 29:n haastattelussa.

- Huulia pullistavat tuotteet sisältävät yleensä ihoa ärsyttäviä ainesosia, ja turvottavat siten huulia hieman. Wasabi toimii samallla periaatteella. Tässäkin asiassa kuitenkin kannattaa muistaa kohtuus, Joshua neuvoo. 

Vaikka ehkä itse tyydymme jatkossakin levittämään huulillemme lievästi pullistavia kiiltoja wasabin sijaan, kuulostaa niksi kuitenkin turvallisemmalta kuin esimerkiksi netissä leviävä Kylie Jenner Challenge. Siinä vloggaajat yrittävät saada itselleen kyliemaiset huulet shottilasia imemällä. Katso video alta.

 
Katso alta Farahin wasabi-video.
 
 

🐝NATURAL LIP FILLERS - get SOFT, PLUMP, FULL, lips without needles or sucking on cups or objects 😳🙄As you may have noticed, I have VERY wrinkly lips and its cold AF in Toronto so now theyre super dry too. Wrinkly + Dry = worst combination ever!! SOOO.. THIS one trick is a great way to get plump lips that look like youve had fillers - theyll be extremely soft, wrinkles will be filled in, theyll have a natural pink color, and theyll be so plump ppl will think youve had them done🙃 all you need is: ✅WASABI! - $4 for a tube at the grocery store or you can keep the leftovers from sushi dates 🍣 😛take a tiny amount and rub it all over your lips ⏰leave on for NO MORE THAN 1 minute wipe off with a damp cloth or baby wipe 💦moisturize IMMEDIATELY! I used my @farsalicare Rose Gold Elixir ✨- you can use whatever you prefer to moisturize your lips, the key is to make sure to moisturize! there you have ittttttt .. pillow soft lips! you can apply a lip color on top if youd like but i personally like how it looks with a plump natural pink color the plumpiness lasts a whole day for me - but everyone is different so results will vary from person to person. The wasabi does sting but it's less than your traditional lip plumper and the effects last longer 😗 👯don't forget to share this video with a friend who wants a lil plump job and help a sis outtttt and like this video 👍🏾 Disclaimer: As with any skin care regimen, always do a test patch first to see if your skin is allergic to any of the ingredients. Everyone's skin is different, so result can vary from person to person. I can not vouch for any substitute ingredients. This post is provided for information and educational purposes. It is not designed or intended to constitute medical advice. Please discontinue use if your skin does not react well to the regimen.

A video posted by Farah D (@farahdhukai) on

 

Dior Addict Lip Maximizer -kiilto antaa pusuhuulet kollageenin avulla. 33,50 e.

Kuvat: Instagram, Valmistajat
Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Päällystä huulesi hileillä juhlan kunniaksi.

Glitter-huulet ovat todellakin kuuluneet tämän vuoden suurimpiin meikkihitteihin. Trendin takaa löytyy englantilainen meikkitaiteilijalegenda Pat McGrath, 46,  joka tunnetaan muun muassa työstään maailman tärkeimpien muotinäytösten backstageilla.

Glitter-huulet tulivat suurelle yleisöksi tutuiksi viimeistään syyskuussa, kun Pat vuorasi mallien huulet hileillä DKNY:n näytöksessä New Yorkissa. Meikkipiirien supertähti on myös lanseerannut erilaisia settejä, joiden avulla glitter-huulet saa loihdittua helposti kotonakin. 

  

DKNY

DKNY

Loihdi itsellesi hilehuulet rajaamalla huulesi ja levittämällä niille sitten runsas kerros tavallista huulipunaa. Töpöttele sen jäkeen hileet paikoilleen esimerkiksi meikkisiveltimen tai sormiesi avulla, ja kiinnitä paikoilleen meikinkiinnityssuihkeella.

NYX Face & Body Glitter -irtohileet, 5,50 e

Pat McGrathin Lust 004 Everything Kit, noin 139 e, www.patmcgrath.com

Jos huulten päällystäminen glitterillä ei kuulosta sinun jutultasi (tai et usko sen sopivan työpaikkasi pikkujouluin), ota käyttöön trendin hiliitympi versio. Testaa metallinhohtoista tai glitteristä rajausta yhdistettynä neutraaliin huulipuna- tai kiiltosävyyn. Kultaisen rajauksen voi toteuttaa myös silmänrajauskynällä. 

Vionnet

NYX Slide On Pencil -rajauskynä, sävy 18 Glitzy Gold, 7,50 e

Urban Decay Heavy Metal Glitter Eyeliner, noin 18 e

Alkuperäinen juttu: MarieClaire
Kuvat: Imaxtree, Valmistajat

Victoria's Secret -mallit saavat kasvonsa hehkumaan kullan avulla.

Vuosittainen Victoria's Sercret -näytös kuvataan tänään Pariisin Grand Palaisissa. Lavalla tullaan näkemään muun muassa huippumallit Alessandra Ambrosio, Gigi Hadid, Elsa Hosk, Kendall Jenner, Taylor Hill ja Jasime Hookes. Jasmine saa myös kunnian pukea päälleen kolmen miljoonan dollarin (!!) arvoiset, jalokivilla päällystetyt Fantasy Bra -liivit. Viime vuoden jalokiviliivit nähtiin Lily Aldrigen päällä.

 
VS-enkelit rantautuivat Pariisiin jo pari päivää sitten. Mallit valmistautuivat eilen vuoden tärkeimpään työkeikkaansa levittämällä kasvoillensa muun muassa 24 karaatin kullasta valmistetun kasvonaamion. Mimi Luzon -merkin naamio sisältää muun muassa runsaasti ihoa kosteuttavaa hyaluraanihappoa sekä kultaa, jonka luvataan antavan kasvoille taianomaisen hehkun. *haluaa myös*
 
 
Kendall ja Gigi bongattiin shoppailemassa Guccin liikkeessä.
 
Tänä vuonna näytöksessä esiinyvät muun muassa Lady Gaga, Bruno Mars ja The Weeknd. Lipuista on saanut maksaa edellisvuosien tapaan yli 10 000 euroa.

Sara Sampaio


Elsa Hosk

VS-hehkun saa hankittua kasvoilleen 277 euroa maksavalla Mimi Luzonin kultanaamiolla. Yksi pakkaus sisältää kolme kasvonaamiota.

Kuvat: MVPhotos, Instagram

Tätä haluamme päästä kokeilemaan. 

Siitä asti kun saimme käsiimme ensimmäisen Beautyblenderimme, ei paluuta entiseen ole ollut. Kananmunan muotoinen, kosteana käytettävä ihmesieni levittää meikkivoiteen iholle uskomattoman helposti. Lisäksi se sopii eriomaisesti myös niin hoitotuotteiden, primerin kuin puuterinkin levittämiseen.

Mutta onko supersuosittu meikkimuna saanut vihdoin haastajan? Pieni, kummallisen näköinen SiliSponge on hongkongilaisen Molly Cosmetics -merkin kehittämä uutuustuote. Älä anna kummallisen ulkonäön hämätä, sillä se lupaa levittää meikkivoiteen iholle nopeasti ja kevyesti imemättä tuotetta lainkaan sisälleen.

"Meikkivoidetta tarvitaan kirjaimellisesti puolet vähemmän kuin silloin, kun se levitetään siveltimen tai meikkisienen avulla", SiliSpongen Instagram-sivustolla hehkutetaan. 

Beautyblenderin tavoin myös SiliSpongea voidaan käyttää esimerkiksi myös korostustuotteiden tai voidemaisen poskipunan levittämiseen. 

SiliSponget ovat toistaiseksi loppuunmyyty, mutta lisää tuotteita on tulossa myyntiin Molly Cosmeticsin nettisivulle 12. joulukuuta. Silispongen hinta on 9,30 e. Tämän tuoteen haluamme saada käsiimme mahdollisimman pian!

 

S I L I S P O N G E * Use very very little product and that's the key! Build/stack if you need more coverage. * Use circular motion to spread and tap to blend and settle . Wasting products is history now cos, of course, it doesn't soak in a thing! Tried it today, and the foundation needed is literally just half the amount compared to directly using brush or sponge. Spreading product with it will take some getting used to, final blending can always be finished with oval brush or usual sponge (for example beautyblender), that means washing the oval brush or the sponge will be minimized and they will last a whole lot longer. It is ideal for people who don't like messy fingers during makeup. AND I bet you can imagine cleaning THIS APPLICATOR will literally take no more effort than rubbing it with a little soap and rinsing with some luke warm water. If you are a professional makeup artist, can you imagine how exciting it is that you can use it on one client/model, clean it with a makeup remover and sanitizing spray, and then you can use it on another client/model immediately just like that? Throwing away disposable sponge can totally be minimized!!!! . 🛍FREE WORLDWIDE SHIPPING🛍 www.mollycosmeticsshop.com . #siliconesponge #clearsponge . #mollycosmetics #matteliquidlipstick #liquidmattelipstick #trendmood #makeupsponge #wakeupandmakeup #makeupaddict #mua #makeup #makeupartist #vegasnay #입술연지 #매트립스틱 #口紅 #뷰티스타그램 #화장품 #코스메틱 #화장품스타그램 #beautyblender #blender #makeupsponge

Video, jonka M O L L Y C O S M E T I C S (@mollycosmetics) julkaisi

Myös SiliSpongen peseminen näyttää suorastaan koukuttavan helpolta, sillä se huuhdellaan puhtaaksi tavallisen saippuan ja juoksevan veden avulla. Katso video alta!

 

How you clean the #SiliSponge. #mollycosmetics

Video, jonka M O L L Y C O S M E T I C S (@mollycosmetics) julkaisi

 

 

Alkuperäinen The Orginal Beautyblender -meikkisieni, 19,90 e

Kuvat: Instagram / Mollycosmetics
Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com