Täydellinen tuoksu määrittää muille, kuka olet. Sillä on voima rekisteröidä tärkeät hetket ja viedä ajassa taaksepäin. Ei siis ole yhdentekevää, millaisen tuoksun valitset.

Istun firenzeläishotellin kuvankauniissa puutarhassa kynttilämeren ympäröimänä. Hotellimme on vanha linna, joka sijaitsee kaupunkia ympäröivien kukkuloiden päällä. Aurinko on laskenut, ja lämpimän kosteassa ilmassa leijailee ruusujen ja sitruunapuun herkullinen tuoksu. Kuuntelen Christina Aguileran Touch of Seduction –tuoksun parfymöörin tarinaa siitä, mikä on inspiroinut häntä tuoksun kehittämisessä. Ei ole sattuma, että Christinan uutuus lanseerataan Italian romanttisimmassa kaupungissa. Muut vieraat ovat päivän aikana puhuneet jopa Firenzen taudista: ihminen saa kaupungissa ollessaan niin paljon inspiraatiota, että hänestä tulee hetkellisesti hermoraunio.

Touch of Seduction on Christinan kahdeksas tuoksu. Se on laulajan aikaisempia tuoksuja selvästi naisellisempi ja aistikkaampi. Pohjana on käytetty myskiä ja santelipuuta. Erilaisilla kukkaistuoksuilla, kuten ruusuilla ja freesialla, mukaan on saatu naisellisuutta. Vadelma ja vanilja taas tuovat ripauksen flirttiä ja leikkisyyttä. Siinä missä Christinan Royal Desire tuoksui vaahtokarkeilta ja Secret Potion passionhedelmältä, Touch of Seduction edustaa selvästi aikuistunutta Christinaa.

- Ruusun, myskin ja muiden ainesosien yhdistelmä herättelee sisäisen viettelijättäreni ja intohimoni. Touch of Seduction on täydellinen käytettäväksi silloin, kun haluaa tuntea olonsa naiselliseksi ja voimakkaaksi, Christina Aguilera kertoo Cosmolle.

Miltä tuoksu tuntuu?

Vieraileminen paikoissa, jotka ovat innoittaneet parfymöörejä, saa minut hahmottamaan koko tuoksun tekoprosessin uudella tavalla. Olen aikaisemmin ollut tietoinen ensituoksun, sielun ja ja sydämen eroista ja tiennyt, että ystäväni käyttämä, ihanalta tuoksuva hajuvesi ei välttämättä sovellu minulle. En ole kuitenkaan koskaan pysähtynyt miettimään, millaista tarinaa jollain tietyllä tuoksulla halutaan kertoa tai millaisia tunteita se minussa herättää.

Tuoksuasiantuntija Marion Herold muistuttaakin, että hajuveden valintaan kannattaa käyttää aikaa, eikä brändeihin liittyvien mielikuvien saa antaa liikaa ohjailla ostopäätöstä.

- Tuoksu valitaan aivan liian usein pelkän mainoksen luoman mielikuvan perusteella. Kaikki eivät edes tuoksuta sitä kunnolla ennen ostamista. Kannattaa ottaa mahdollisimman paljon selvää tuoksun taustasta: millaisia asioita se edustaa, mikä merkitys pullon muotoilulla on? Kun ymmärrät tarinan tuoksun taustalla, saat siitä paljon enemmän irti, Herold ohjeistaa.

Ei myöskään kannata tutustua koko hajuvesiosaston valikoimaan kerralla. Yli kolmen tuoksun haisteleminen on turhaa. Sen jälkeen niitä on mahdotonta erottaa toisistaan.

- Haistele ensin yhtä tuoksua rauhassa ja pese kätesi ennen seuraavan kokeilemista. Tuoksua kannattaa kokeilla esimerkiksi ranteen  sisäpuolelle tai korvan taakse. Kehon lämpö aktivoi tuoksua ja muokkaa sitä. Anna sille pari minuuttia aikaa kehityyä ja muuttua ihollasi, Herold kertoo.

Mieti myös, miltä tuoksu tuntuu ihollasi. Esimerksiksi Touch of Seductionin tekijät inspiroituivat siitä, miltä hyvälaatuisen sametin koskettaminen tuntuu. Samaa teemaa on jatkettu myös naisellisesti muotoillussa pullossa, joka on koristeltu samettisilla kukkakuvioilla.

- Touch of Seduction tuntuu iholla sametilta: äärimmäisen pehmeältä ja viettelevältä, Christina kuvailee.

Ensivaikutelman luoja

Ihmisen tuoksumuisti on äärettömän tarkka. Sen sanotaan oelvan jopa monin verroin näkö- ja kuulomuistia tarkempi. Kun tuoksu pääsee nenään, se matkustaa hermoja pitkin aivojen hajukeskukseen.  Hajukeskus kuuluu samaan aivojen osaan kuin tunteita säätelevä keskus. Siksi tuoksut ja tunteet ovat äärimmäisen voimakkaasti sidoksissa toisiinsa. Osalla ihmisistä hajuaisti on erityisen herkkä, jolloin esimerkiksi tietyn tuoksun aiheuttamat muistot voivat olla hyvinkin tunnelatautuneita.

- Tuoksulla on suuri merkitys esimerkiksi ensivaikutelmaan, jonka saamme toisesta ihmisestä. Emme välttämättä tee päätöstä tietoisesti, mutta tuoksuvalinta saattaa jopa vaikuttaa siihen, pidämmekö uudesta henkilöstä vai emme.

Tuoksut voivat viedä myös aikamatkalle menneisyyteen. Jean Paul Gaultierin Le Male tuo edelleen mieleen ensimmäisen poikaystäväni, jota en ole nähnyt vuosikausiin. Chanel No. 5 sisältää ihania muistoja elegantista mummistani, ja Lancômen Magnifique vie minut takaisin lukion tahmaisille käytäville ja teinibileiden kultaiselle aikakaudelle. Giorgio Armanin Acqua Di Gio muistuttaa minua taas komeimmasta miehestä, jonka kanssa olen koskaan ollut treffeillä. Taidan siis säilyttää työpöydälläni myös Touch of Seductionia, ihan vain päästäkseni takaisin lämpimään Italiaan talven synkimpinä kaamospäivinä.

Teksti: Maria Lieto

Katso myös:

Cosmopolitan etsii harjoittelijaa!

23 x joululahjaidea ystävälle

Lakkaa kynnet nyt näillä väreillä

 

Tavoitteletko sileitä ja suoria hiuksia ilman lämpökäsittelyä? Näillä vinkeillä suoristat hiuksesi ilman rautaa.

1. Valitse oikeanlainen shampoo ja hoitoaine.

Hisutenhoitotuotteiden merkitys on valtava, kun tavoittelet suoraa ja sileää lopputulosta. Käytä pesun yhteydessä kosteuttavaa tai silottavaa shampoota ja hiuksia suoristavaa hoitoainetta. Painele hiukset kuiviksi pyyhkeellä mutta varo, ettet hankaa hiuksiasi pörröisiksi. Levitä lopuksi latvoihin hiusöljyä.

2. Harjaa hiuksiasi, kunnes ne ovat kuivat.

Vaikka tämä vaihe kuulostaa työläältä, saat yllättävän suorat hiukset, jos harjaat hiuksia muutaman minuutin välein, kunnes ne kuivuvat. Harjaa hiuksia kohtisuoraan alas, jolloin taipuisat hiukset asettuvat suoraksi harjan vetojen mukaisesti. Jos pelkäät, että hiuksistasi tulee liian latteat, lisää tyveen pieni määrä muotovaahtoa.

3. Käytä kylmäasetusta käyttäessäsi hiustenkuivaajaa.

Vähennä hiustenkuivaajan kuivattavaa vaikutusta föönaamalla hiuksesi viileällä ilmalla. Saat hiukset yllättävän hyvin kuivaksi ilman lämpöäkin.

4. Suihki latvoihisi kiiltosuihketta.

Se antaa hiuksillesi eloisuutta. Varo kuitenkin suihkimasta sitä tukkaasi liikaa, ettei hiuksista tule rasvaisen näköiset.

 

 

                        
TRESemmé Keratin Smooth Shampoo lupaa pitää hiukset sileinä jopa seitsemän päivän ajan, 6,90 e.


Wella SP Smoothen Conditioner -hoitoaine siloittaa karheita hiuksia ja tekee niiden pinnasta kiiltävän. 15,50 e. 

Kuvat: Imaxtree, valmistajat
Alkuperäinen juttu: Elle.com

1. Aloita aina puhdistamalla kasvosi huolellisesti, siten saat lopputuloksesta tasaisemman. Muista, että kulmakarvoja ei koskaan kannata nyppiä tai vahata juuri ennen niiden värjäämistä, sillä se saattaa ärsyttää ihoa. Kun olet puhdistanut ihosi, levitä kulmakarvojasi ympäröivälle iholle vaseliinia estääksesi värin tarttumisen ihoon.

 

 

Clinique Liquid Facial Soap Mild -kasvojenpuhistusaippua, 36,90 e.

2. Testaa väriainetta aina pienelle ihoalueelle ennen värjäyksen aloittamista, varmistaaksesi, ettei se aiheuta allergista reaktiota kasvojesi iholle. Levitä pieni määrä tuotetta esimerkiksi käsivartesi sisäpuolelle.

Dependin ripsien ja kulmakarvojen pikavärjäyssetti, 9,90 e.

3. Suurin osa kotivärjäyspaketeista sisältää sekoitus- ja levityspuikon, mutta paras lopputulos syntyy kulmaharjaa käyttämällä. Pyri levittämään väri kulmakarvojesi alueelle tasaisesti kuitenkaan hankaamatta ihoa. Älä säästele väriä. Poista ylimääräinen väri iholta vanupuikon avulla. 

                       

Urban Decay Pro Artistry Brush Essential Eye Tool -kulmaharja, 24,90 e.

4. Kun olet antanut värin vaikuttaa paketissa ohjeistetun ajan, poista väri hellävaraisesti vedellä kostutetulla froteepyyhkeellä. Älä hiero ihoasi, vaan poista tuote varovasti painellen. Mikäli lopputulos ei ole tarpeeksi tumma, lisää väriä ja jätä se vaikuttamaan vielä hetkeksi. Mikäli lopputuloksesta taas tuli odotettua tummempi, harjaa kulmiasi hellävaraisesti hammasharjalla ja poista ylimääräinen väri sitten pumpulin ja silmämeikinpoistoaineen avulla. 

5. Taputtele kulmakarvojesi aluelle silmänympärysvoidetta rauhoittaaksesi punoittavaa ihoa. Kulmakarvaväri tarttuu usein vaseliinista huolimatta myös ihoon, mutta kuluu pois yleensä noin vuorokauden sisällä. Voit peittää ihosi tummuneet kohdat levittämällä kulmakarvojen ympärille peitevoidetta.

 

Urban Decay Naked Skin Concealer -peiteväri, 24,90 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat
Alkuperäinen juttu: Who What Wear

Cosme testaa- sarjassa etsittiin luottolakkaa arkeen ja juhlaan.

Pysyi vain päivän

Tätä luvattiin: Lakka antaa peittävän ja erittäin pitkäkestoisen kiiltävän sävyn. UV-suoja suojaa kynsiä värjäytymiseltä.

Näin se toimi: Lakka levittyi helposti, mutta läpikuultava koostumus vaati kaksi kerrosta, ennen kuin lopputulos, muistutti pullon sävyä. Lopullinen sävy oli luksukas, hieman viileä hiekanruskea. Harmikseni kesto ei yltänyt muiden lakkojen tasolle. Huomasin kynsien lohkeilleen jo ensimmäisen hiustenpesukerran jälkeen.

Arvosana: 2/5

Beauty by Ellos -lakka, sävy Nude in Paris, 4,90 e.

Minikokoinen yllätys

Tätä luvattiin: Aistillinen beigen sävy, joka palauttaa mieleen aurikoiset lomapäivät.

Näin se toimi: Lakassa oli täydellinen maitokahvimainen sävy. Kynsilakka oli pakattu passeliin minipulloon, joten se on helppo käyttää kokonaan loppuun, eivätkä lakkajäämät jää pullon pohjalle kuivumaan. Pieni korkki vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta sirolla siveltimellä kynnet oli helppo lakata tarkasti.

Arvosana: 4/5

Mavala Sundream Color's -lakka, sävy Curitiba 95, 5,20 e.

Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Luksusluokitus

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja korkeapeittoinen lakka. Helppokäyttöinen kapea sivellin.

Näin se toimi: Siveltimessä oli yllättävän pitkät harjakset, mutta ennakko-odotusten vastaisesti tuntuma olikin joustava. Sivellintä oli helppo käyttää ja lakkauksesta tuli hetkessä siisti. Lakan koostumus oli ohut ja se olisi voinut tasoittaa kynnen epätasaisuuksia paremminkin. Odotin tämän tason luksustuotteelta peittävämpää lopputulosta. Sävy oli laadukas, vaalean maitokahvimainen. Lakkaus kesti kynsissä ilman kulumia neljä päivää.

Arvosana: 4/5

Chanel Le Vernis -kynsilakka, sävy Precious Beige 661, 32,50 e.


Kuin toinen iho

Tätä luvattiin: Hoitava lakka, joka on peittävä, hengittävä ja saa kynnet tuntumaan terveiltä.

Näin se toimi: Plussaa leveästä siveltimestä. Lakka antoi loistavan peittävyysen jo ensimmäisellä kerroksella. Toisaalta, jos et ole pro-lakkaaja, lopputuloksesta oli vaikea saada siistiä paksun koostumuksen takia. Sävy oli valkoiseentaittava beige, joka sai kädet näyttämään ruskettuneilta. Lakka kuitenkin alkoi murentua näkyvästi jo kolmantena päivänä
Arvosana: 3/5

Orly Breathable Treatment + Color -lakka, sävy Rehab, 19,80 e.

Jokatytön luottolakka

Tätä luvattiin: Laadukas sivellin takaa moiteettoman levittymisen. Kun geelilakkaa käyttää yhdessä sarjan päällyslakan kanssa, se kestää jopa 12 päivää.

Näin se toimi: Lakassa oli kaunis kuultava sävy ja koostumus toi kynnelle lisäksi huikean kiillon. Sävy hurmasi luonnollisuudellaan ja oli erittäin lähellä kynteni omaa väriä. Lakka oli yksi testin helppokäyttöisimpiä. Lopputulos kesti katseita vielä viidentenäkin päivänä. Jää arkikäyttöön!

Arvosana: 4.5/5

Essie Gelcoutute -geelilakka, sävy Fairy Tailor, 14,90 e.

Reilusti väriä

Tätä luvattiin: Runsaspigmenttinen lakka peittää jo yhdellä lakkakerroksella ja tuo kynnelle geelimäisen kiillon.

Näin se toimi: Geelimäinen koostumus tasoitti kynnen epätasaisuudet ja sai ne näyttämään upeilta. Myös lakan sävy oli luonnollinen. Vaalea beige ei taittanut liikaa punaiseen tai ruskeaan ja sai käteni näyttämään raikkailta. Lakkaus kesti helposti liuskottuvissa kynsissäni kauniina jopa neljä päivää. Ehdottomasti hintansa arvoinen lakka!

Arvosana: 5/5

Dior Vernis Gel Shine and Long Wear Nail Lacquer -geelilakka, sävy Minimal 112, 31,50 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

Yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki CoverGirl puhui nykyaikaisuuden puolesta valitessaan mainoskasvokseen ensimmäistä kertaa koskaan miehen. Mahtavaa!

Coverboyksi valittu on newyorkilainen opiskelija ja kauneusvloggaaja James Charles, 17. Jamesin tavaramerkkeihin kuuluvat voimakkaat kulmakarvat, suloiset pisamat ja uskomattoman pitkät alaripset. 

James aloittaa CoverGirlin kasvona So Lashy -ripsivärin lanseerauskampanjan yhteydessä, ja toivoo brändin valinnan innoittavan muitakin nuoria. 

- Toivottavasti se, että tuntematon 17-vuotias poika valittiin CoverGirlin kasvoksi, inspiroi myös muita olemaan rohkeasti sellaisia, kuin he haluavat ja ilmaisemaan itseään tavalla, joka olisi aikaisemmin tuntunut epämukavalta. 

James on kertonut saavansa somessa myös jonkin verran kritiikkiä. Miten hän itse suhtautuu siihen?

- Minulle on ihan sama, jos joku ruudun toisella puolella ei pidä minusta. Jatkan vain omaa juttuani, hän toteaa.